Follow us

Προθεσμία έως τις 31/12 για ΚΤΕΟ, μετά ξεκινούν ραβασάκια & πρόστιμα

Εως τις 31/12/2015 έχουν περιθώριο οι αμελείς ιδιοκτήτες ΙΧ να περάσουν ΚΤΕΟ. Μετά έρχονται ραβασάκια με πρόστιμα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Προθεσμία έως τις 31/12 για ΚΤΕΟ, μετά ξεκινούν ραβασάκια & πρόστιμα

Με πρόστιμο 150 ευρώ θα βρεθούν αντιμέτωποι από την Πρωτοχρονιά, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν παραλείψει να περάσουν το όχημά τους από τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο.

Κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, δίνει περιθώριο στους ιδιοκτήτες οχημάτων να περάσουν από το ΚΤΕΟ έως τις 31/12, ενώ δίνει οδηγίες για το πώς θα γίνει η διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των παραβατών.

Ταυτόχρονα προαναγγέλλει ότι τα πρώτα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» θα σταλούν τον Φεβρουάριο, όταν και θα αναρτηθούν στο Taxisnet.

Αν δεν πληρωθούν, θα εισπραχθούν με τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι α) στο πρόστιμο των 150 ευρώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις και β) η οφειλή αυτή αφού θα είναι ληξιπρόθεσμη θα μπορεί να οδηγήσει σε κατασχέσεις ή και σε απώλεια ρύθμισης.

Πιο αναλυτικά, η απόφαση προβλέπει:

Άρθρο 1

Ορισμοί

Για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης νοούνται ως:

1. Οχήματα: Τα οχήματα του Παραρτήματος I της αριθμ. 37566/5116/10/2012 (Β' 87) κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Τεχνικός έλεγχος μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκουμένων τους σε συμμόρφωση με τις οδηγίες 2009/40 ΕΚ και 2010/48 ΕΕ».

2. Εγγεγραμμένα στην Ελλάδα οχήματα: Τα οχήματα της παρ. 1 του παρόντος άρθρου τα οποία ταξινομήθηκαν (εκδόθηκε άδεια κυκλοφορίας και χορηγήθηκαν κρατικές πινακίδες) από τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. των Περιφερειών της χώρας.

3. Περιοδικός Τεχνικός Έλεγχος: Ο τεχνικός έλεγχος που διενεργείται στα οχήματα του Παραρτήματος I της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης και με την αναφερόμενη σε αυτό, συχνότητα ελέγχου.

4. Καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου:

α. Για οχήματα που ταξινομήθηκαν στη χώρα μας ως καινούργια, μία εβδομάδα μετά από την συμπλήρωση ενός (1) έτους ή τεσσάρων (4) ετών αναλόγως της κατηγορίας του οχήματος από την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους.

β. Για οχήματα εφοδιασμένα από ΚΤΕΟ της χώρας με Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.) (χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις), μία (1) εβδομάδα μετά την αναγραφόμενη στο Δ.Τ.Ε. ημερομηνία επόμενου ελέγχου,

γ. Για οχήματα των οποίων η υποχρέωση για πρώτο περιοδικό τεχνικό έλεγχο δημιουργήθηκε με πρόγραμμα πρόσκλησης που εκδόθηκε από αρμόδια Υπηρεσία των Περιφερειών της χώρας, μετά την τεθείσα κατά περίπτωση προθεσμία.

5. Φορολογική Διοίκηση: η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών.

Άρθρο 2

Επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες των εκπρόθεσμων σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων για χρονικό διάστημα κατ' ελάχιστον έξι (6) μηνών

Στους ιδιοκτήτες οχημάτων, για τα οποία παρέρχεται χρονικό διάστημα κατ' ελάχιστο έξι (6) μηνών από την καταληκτική προθεσμία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, επιβάλλεται από τη Διεύθυνση Ελέγχου Οχημάτων και Εγκαταστάσεων (Δ.Ε.Ο.Ε.) της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Σε όσους οφείλουν το ανωτέρω πρόστιμο, δεν επιβάλλεται το πρόστιμο της παρ. 4 του άρθρου 86 του ν. 2696/1999 (Α' 57) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» και αντιστρόφως, σε όσους επιβάλλεται το προαναφερθέν πρόστιμο του ν. 2696/1999, δεν επιβάλλεται το πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ του παρόντος άρθρου.

Χρόνος επιβολής του προστίμου είναι η επομένη ημέρα της συμπλήρωσης του εκπροθέσμου της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, ανεξαρτήτως του χρόνου διενέργειας της διασταύρωσης και της έκδοσης της πράξης και το πρόστιμο οφείλεται ακόμη και αν μέχρι τη βεβαίωσή του στη φορολογική διοίκηση έχει διενεργηθεί περιοδικός τεχνικός έλεγχος στα οχήματα.

Άρθρο 3

Εκπρόθεσμος περιοδικός τεχνικός έλεγχος οχημάτων που υπάγονται στη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 18Α του ν. 3446/2006 (Α 49)

1. Το πρόστιμο του προηγουμένου άρθρου δεν επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, ήτοι έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου,

εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

2. Περαιτέρω, κατ' εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 1350/1983 (Α' 55) όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει, παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον προσκομίσουν τα οχήματα τους, εντός των ακολούθως αναφερομένων προθεσμιών, σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του περιοδικού τεχνικού ελέγχου, να καταβάλουν, πέραν του προβλεπόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας του ελέγχου, όχι το αναλογούν, αλλά μειωμένο το πρόσθετο ειδικό τέλος της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 1350/1983 και δη ίσο με το καταβαλλόμενο στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης προσκόμισης πέραν των τριάντα (30) ημερών και μέχρι των έξι (6) μηνών.

2. Για την εφαρμογή των οριζόμενων στην προηγούμενη παράγραφο, τα οχήματα προσκομίζονται για περιοδικό τεχνικό έλεγχο ως ακολούθως:

α. Έως και τις 20-10-2015, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου παρήλθε έως τις 30-06-2014, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση α της παρ. 2 του άρθρου 18Α του ν. 3446/2006 (Α' 49), όπως αυτή έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 4 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 8ης Οκτωβρίου 2015 (Α' 127) και ισχύει,

β. Έως και τις 31-10-2015, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου παρήλθε εντός του χρονικού διαστήματος από 01-07-2014 έως 31-12-2014.

γ. Έως και τις 30-11-2015, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού· ελέγχου θα έχει παρέλθει από 01-01-2015 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

3. Το κατά τα ανωτέρω μειωμένο πρόσθετο ειδικό τέλος καταβάλλεται στα ΚΤΕΟ της χώρας πριν τη διενέργεια του περιοδικού τεχνικού ελέγχου μαζί με το προβλεπόμενο για την κατηγορία του οχήματος τέλος διενέργειας του ελέγχου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές ισχύουσες διατάξεις.

4. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων της ανωτέρω παρ. 1, οι οποίοι δεν θα τηρήσουν τις ως άνω καταληκτικές προθεσμίες αλλά θα προσκομίσουν τα οχήματά τους για διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου μετά το πέρας αυτών και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν, όχι το μειωμένο, αλλά το αναλογούν πρόσθετο ειδικό τέλος της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 1350/1983 και δη ίσο με το καταβαλλόμενο στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης προσκόμισης πέραν των έξι (6) μηνών.

Εφόσον δε, παρέλθει και η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015 χωρίς να έχουν προσκομίσει τα οχήματα τους για διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου, τότε, πέραν του ότι είναι υπόχρεοι καταβολής του αναλογούντος πρόσθετου ειδικού τέλους, τους επιβάλλεται το πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ του άρθρου 2 της παρούσας.

Άρθρο 4

Εκπρόθεσμος περιοδικός τεχνικός έλεγχος οχημάτων που δεν υπάγονται στη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 18Α του ν. 3446/2006 (Α'49)

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των κατ' ελάχιστον έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου παρέρχεται μετά το πέρας ενός μηνός από τη δημοσίευση του ν. 4336/2015 (Α'/14-08-2015), ήτοι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015, δεν υπάγονται στη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 18Α του ν. 3446/2006 (Α'49) και υπόκεινται στην επιβολή του προστίμου ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Άρθρο 5

Εντοπισμός των ιδιοκτητών, εκπρόθεσμων όσον αφορά τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο, οχημάτων

1. Ο εντοπισμός των ιδιοκτητών οχημάτων στα οποία επιβάλλεται το πρόστιμο της παρούσας γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, Συντήρησης και Λειτουργίας Εφαρμογών (Δ.Α.Σ.Λ.Ε.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από επεξεργασία των στοιχείων που τηρούνται στα παρακάτω ηλεκτρονικά αρχεία:

α. Το αρχείο των οχημάτων για τα οποία επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας το οποίο τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών,

β. Το αρχείο των οχημάτων τα οποία είναι δηλωμένα ως κλεμμένα σε αστυνομικές αρχές της χώρας και τηρείται στη ΔΑΣΛΕ.

γ. Το αρχείο των οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία και τηρείται στη ΔΑΣΛΕ.

δ. Το αρχείο των ΕΙΧ και των μοτοσικλετών που βρίσκονται σε ακινησία και τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών,

ε. Το αρχείο δελτίων περιοδικών τεχνικών ελέγχων οχημάτων που τηρείται επη ΔΑΣΛΕ.

2. Η επεξεργασία συνίσταται στη με ηλεκτρονικό τρόπο εφαρμογή των κανόνων των άρθρων 2, 3 και 4 της παρούσας, στα στοιχεία των προαναφερθέντων αρχείων.

3. Από την επεξεργασία των στοιχείων παράγεται ηλεκτρονικό αρχείο που κατ' ελάχιστον περιέχει για κάθε όχημα, ονοματεπώνυμο ή επωνυμία και ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και συνιδιοκτητών εφόσον υπάρχουν, αριθμό κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου, ημερομηνίες περιοδικών τεχνικών ελέγχων οχήματος, καθώς και χρόνο επιβολής του προστίμου της παρούσας.

4. Από το αρχείο που παράγεται, η Δ.Α.Σ.Λ.Ε. εξαιρεί τα οχήματα για τα οποία δεν υφίσταται υποχρέωση διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, λόγω μη συμπερίληψης τους (μη πρόσκλησης τους) στα εκδοθέντα για τις οικείες συγκοινωνιακές περιοχές προγράμματα πρόσκλησης και δύνανται να εντοπιστούν μαζικά με ηλεκτρονικό τρόπο με κριτήριο την τιμή πεδίου, η οποία ανήκει σε προκαθορισμένη λίστα τιμών.

Για το σκοπό αυτό, αποστέλλεται στη Δ.Α.Σ.Λ.Ε. από τη Δ.Ε.Ο.Ε. αρχείο, στο οποίο παρατίθενται τα στοιχεία των οχημάτων για τα οποία προκύπτει από τα προγράμματα πρόσκλησης που εκδίδονται ανά την επικράτεια, ότι δεν είναι υπόχρεα για περιοδικό τεχνικό έλεγχο έως και την ημερομηνία διενέργειας από τη Δ.Α.Σ.Λ.Ε. της διαδικασίας εντοπισμού.

5. Το ηλεκτρονικό αρχείο ιδιοκτητών οχημάτων που προκύπτει μετά και την εξαίρεση της παρ. 4 του παρόντος άρθρου, αποστέλλεται από τη Δ.Α.Σ.Λ.Ε. στη Δ.Ε.Ο.Ε. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρχής γενομένης από το έτος 2016, τουλάχιστον δύο (2) φορές ανά έτος.

Ειδικότερα, για την πρώτη εφαρμογή έως το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου 2016 και για δεύτερη φορά έως το τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου 2016. ,

6. Η Δ.Ε.Ο.Ε. εξαιρεί από το παραγόμενο κατά τα οριζόμενα στις προηγούμενες παραγράφους αρχείο, τα οχήματα για τα οποία δεν υφίσταται υποχρέωση διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου λόγω εξαίρεσης - παράτασης υποχρέωσης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου των οχημάτων της οικείας συγκοινωνιακής περιοχής με απόφαση αρμοδίου οργάνου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. III του άρθρου 16 του ν. 3534/2007 (Α' 40).

Άρθρο 6

Βεβαίωση προστίμου στη Φορολογική Διοίκηση

1. Η Δ.Ε.Ο.Ε. εκδίδει (συγκεντρωτική) πράξη επιβολής προστίμου για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων οι οποίοι κατά τη διαδικασία του προηγουμένου άρθρου εντοπίζονται εκπρόθεσμοι σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο στην οποία αναφέρεται το ύψος του προστίμου και ο Κωδικός Αριθμός Εσόδου (Κ.Α.Ε.) στον οποίο θα βεβαιώνεται και θα εισπράττεται το πρόστιμο. Η πράξη διαβιβάζεται στη Δ.ΗΛΕ.Δ. της Γ.Γ.Δ.Ε. με συνημμένο το σχετικό αρχείο που παράγεται κατά τα αμέσως ως άνω οριζόμενα.

2. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. αναρτά την πράξη επιβολής προστίμου στο λογαριασμό των υπόχρεων στο TaxisNet στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και με επιστολή γνωρίζει στους ιδιοκτήτες των οχημάτων την επιβολή του προστίμου και τους καλεί να προβάλουν τυχόν αντιρρήσεις κατά τα οριζόμενα στο επόμενο άρθρο εντός είκοσι (20) εργασίμων ημερών από την παραλαβή της επιστολής. Η επιστολή αποστέλλεται ταχυδρομικά ή με ηλεκτρονικά μέσα (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στην τελευταία δηλωθείσα στη Φορολογική Διοίκηση διεύθυνση των ιδιοκτητών των οχημάτων και θεωρείται ότι έχει παραληφθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την αποστολή της.

3. Με την πάροδο των ανωτέρω προθεσμιών, η Δ.Ε.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τις προβληθείσες αντιρρήσεις, εάν απαιτείται, τροποποιεί την πράξη επιβολής προστίμου και αποστέλλει στη Φορολογική Διοίκηση ηλεκτρονικά χρηματικό κατάλογο, ήτοι το αρχικώς αποσταλέν αρχείο τροποποιημένο ως προς τη διαγραφή των στοιχείων των ιδιοκτητών οχημάτων, των οποίων οι προβληθείσες αντιρρήσεις γίνονται δεκτές, προκειμένου να βεβαιωθούν οι σχετικές οφειλές κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Επίσης, δημιουργεί δεύτερο ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία των ιδιοκτητών οχημάτων που προέβαλαν αντιρρήσεις οι οποίες έγιναν δεκτές, το οποίο διαβιβάζει στη Δ.Α.Σ.Λ.Ε.

4. Μετά την καταχώρηση στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης των εν λόγω προστίμων και στην περίπτωση που προκύψει έκπτωση εσόδου, η Δ.Ε.Ο.Ε. συντάσσει Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης (Α.Φ.Ε.Κ.) κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 98 κ' επ. του π.δ. 16/89 ΦΕΚ Α'6, όπως ισχύει.

5. Οι οφειλές βεβαιώνονται στον Κ.Α.Ε. 3739.

Άρθρο 7

Προβολή αντιρρήσεων

1. Στους ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από τη Γ.Γ.Δ.Ε. για την επιβολή του προστίμου των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, παρέχεται η δυνατότητα προβολής αντιρρήσεων. Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται από τους πολίτες στην αρμόδια κατά τα επόμενα υπηρεσία, κάνοντας χρήση ειδικού εντύπου (υποβολής αντιρρήσεων), συνοδευόμενου με τα τυχόν κατάλληλα δικαιολογητικά ή αποδεικτικά στοιχεία.

Η αρμόδια υπηρεσία εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών από την υποβολή των αντιρρήσεων εξετάζει τη βασιμότητά τους και αποστέλλει σαι Δ.Ε.Ο.Ε. μέσω fax και ακολούθως πρωτότυπα το αιτιολογημένο αποτέλεσμα της εξέτασης βασιμότητας των αντιρρήσεων.

2. α) Αρμόδια υπηρεσία για την υποβολή των αντιρρήσεων είναι:

i) Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. (το Τμήμα Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους φορολογούμενους), σε περίπτωση που το όχημα που εντοπίζεται εκπρόθεσμο σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο είχε τεθεί προ του χρόνου επιβολής του προστίμου σε ακινησία.

ii) Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όπως π.χ. στην περίπτωση οχήματος του οποίου, είτε έχουν μεταβληθεί τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας (αλλαγή κατόχου, απόσυρση οχήματος, μη οριστική διαγραφή οχήματος κ.ο.κ.), είτε εμπίπτει στην σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 5 του ν. 1350/1983 έννοια της ανωτέρω βίας, με αποτέλεσμα να καθίσταται μη υπόχρεος καταβολής του προστίμου ο φερόμενος ως ιδιόκτητης του οχήματος.

β) Σε περίπτωση προβολής αντιρρήσεων λόγω βεβαίωσης προστίμου για όχημα με αναγραφή λανθασμένων στοιχείων στο Δ.Τ.Ε., ο πολίτης απευθύνεται στο ΚΤΕΟ (Δημόσιο ή Ιδιωτικό) Το ΚΤΕΟ κάνει την απαιτούμενη διόρθωση δεδομένων του Δ.Τ.Ε., εκτυπώνει το διορθωμένο Δ.Τ.Ε., το χορηγεί στον πολίτη και αποστέλλει άμεσα το αρχείο xml στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου, ενημερώνοντας παράλληλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη Δ.Ε.Ο.Ε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτό είναι το θέατρο του Σωτήρη Τσαφούλια στο Μετς - Ποια παράσταση βλέπεις εκεί

Το ολοκαίνουργιο θέατρο Μετς ανοίγει τις πόρτες του με ένα έργο που σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου και η προπώληση ξεκίνησε με early bird προσφορά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Δεκ 2025 | 07:00

Πότε η εφορία ακυρώνει πρόστιμα

Όπως υπογραμμίζουν νομικοί, η απόφαση του ΣτΕ 818/2025 προστατεύει τον πολίτη από το να κατηγορείται και να τιμωρείται ξανά για κάτι για το οποίο έχει ήδη κριθεί αθώος.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 20 Νοε 2025 | 07:31

POS - IRIS: Πρόστιμα έως 300.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις

Εντείνεται η πίεση προς επιχειρήσεις, παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών τιμολόγησης και παρόχους πληρωμών που δεν συμμορφώνονται με το νέο πλαίσιο διασύνδεσης των συστημάτων πληρωμών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Νοε 2025 | 17:35

Γιατί το ΣτΕ επέβαλε πρόστιμα από 5.000 έως 12.000 ευρώ σε τέσσερα υπουργεία

Τα ποσά των προστίμων θα καταβληθούν από τα υπουργεία στους πολίτες, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν

ΕΡΕΥΝΕΣ 16 Οκτ 2025 | 07:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοροδιαφυγή... 100% εντόπισε η ΑΑΔΕ σε 58 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα και λουκέτα

Τα ποσοστά φοροδιαφυγής αγγίζουν το 100% - Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 414.000 ευρώ και 48ωρα λουκέτα σε 10άδες περιπτώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 07:59

Τέλη κυκλοφορίας: Στο Taxis αρχές Νοεμβρίου – Ίδιες οι τιμές, αυστηρότερα τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή

Χωρίς αλλαγές στα ποσά, αυστηρότερο ποινολόγιο και χωρίς …σιωπηρές παρατάσεις, καταφθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2026 σε 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 09 Οκτ 2025 | 18:31

Πρόστιμα "φωτιά" για ανασφάλιστα οχήματα, ΚΤΕΟ και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας - Ηλεκτρονικά θα εντοπίζεται οι παραβάτες

Τα πρόστιμα θα φτάνουν και στα 1.000 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν δικαίωμα ενημέρωσης και ένστασης κατά της βεβαίωσης παράβασης.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 08 Οκτ 2025 | 10:30

Οι περιοχές που κάνουν πρωταθλητισμό στη φοροδιαφυγή - Εστιατόριο στην Κρήτη έκρυψε... 18.500 αποδείξεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επέβαλαν πρόστιμα και λουκέτα 48 και πλέον ωρών, σε 300 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εστίασης και της μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων παραλιών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:46

Θεοδωρικάκος: Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια

"Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο της", σημείωσε ο κ. Θεοδωρικακος.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ 13 Σεπ 2025 | 11:57

Ο νέος ΚΟΚ ισχύει από σήμερα: Ποινές και βαριά πρόστιμα για κινητό, αλκοόλ, κράνος- Έως 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

"Θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ατιμωρησία", είπε ο Κυρανάκης - Οι παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές θα αντιμετωπίζονται πολύ πιο αυστηρά

ΑΠΟ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12 Σεπ 2025 | 08:09

Airbnb: Ερχονται σαρωτικοί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες - Τι προβλέπουν οι νέοι κανόνες

Σφίγγει ο ελεγκτικός κλοιός γύρω από ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, μετά την ενεργοποίηση των νέων κανόνων που τίθενται σε ισχύ 1η Οκτωβρίου.

ΕΦΟΔΟΙ 27 Αυγ 2025 | 19:47

ΑΑΔΕ: Πάνω από 400 παραβάσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς - Πρόστιμα σε Ρόδο, Πάρο, Κέρκυρα

Κατά το διάστημα 16-25 Αυγούστου τα μικτά κλιμάκια της ΑΑΔΕ διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους σε Ρόδο, Πάρο, Κρήτη, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Αυγ 2025 | 07:46

Ποιοι φορολογούμενοι μπορεί να κερδίσουν κούρεμα προστίμων έως και 75%

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν την αίτηση και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής, θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και κατά 75% και ρύθμιση των οφειλών σε έως 24 δόσεις.

20 Αυγ 2025 | 11:58

ΑΑΔΕ: Λουκέτα και πρόστιμα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών - Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Τήνος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Ρόδος και ο Πόρος βρέθηκαν στο επίκεντρο

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 06 Αυγ 2025 | 17:44

Βιολογικά προϊόντα: "Έπεσαν" τα πρώτα πρόστιμα στους φορείς πιστοποίησης - 56.000 ευρώ σε δύο εταιρείες

Αναμένεται να υπάρξουν νέοι καταλογισμοί για παραλείψεις, με στόχο την προστασία του καταναλωτή και τη στήριξη των συνεπών παραγωγών

ΝΕΟΣ ΚΟΚ 29 Ιουλ 2025 | 10:15

Καταιγίδα προστίμων σε δίκυκλα – Σε ποια περιοχή σημειώνονται οι περισσότερες παραβάσεις

Κατά την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της δράσης πραγματοποιήθηκαν 23.979 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 2.181 παραβάσεις σε οδηγούς καθώς και 441 παραβάσεις σε επιβάτες.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 12 Ιουλ 2025 | 08:44

Η ΑΑΔΕ σφράγισε τρία πρατήρια στην Αττική για δύο χρόνια - Παρεμβάσεις σε αντλίες και στο λογισμικό εισροών-εκροών

Σε διετή σφράγιση τριών πρατηρίων καυσίμων στην Αττική προχώρησε η ΑΑΔΕ, μετά τη διαπίστωση αλλοίωσης των μηχανισμών των αντλιών και του συστήματος εισροών - εκροών.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Ιουν 2025 | 08:51

Επιθεώρηση Εργασίας: Δεκάδες παραβάσεις και βροχή προστίμων για αδήλωτη εργασία

Τα 4 στα 10 πρόστιμα που επιβλήθηκαντον Μάιο ήταν για αδήλωτη εργασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Απρ 2025 | 08:29

Βροχή προστίμων για ανασφάλιστη εργασία και ψηφιακή κάρτα - Πού "χτύπησαν κόκκινο" οι υπερωρίες

Τα οφέλη που προέκυψαν πάντως από την ψηφιακή κάρτα είναι πολύ μεγαλύτερα παρά τις παραβάσεις, καθώς για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν οι αδήλωτες υπερωρίες.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ 04 Φεβ 2025 | 18:19

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Στο ΣτΕ τα πρόστιμα για τη διαρροή της λίστας με τους απόδημους

Πρόκειται για τη διαρροή που έγινε από την 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου προσωπικών δεδομένων από το αρχείο του ειδικού εκλογικού καταλόγου εξωτερικού.

ΑΑΔΕ 02 Φεβ 2025 | 10:07

Ερχονται διασταυρώσεις για ανασφάλιστα ΙΧ ή με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ - Τσουχτερά τα πρόστιμα

Έτοιμη να πατήσει το κουμπί των διασταυρώσεων για ανασφάλιστα Ι.Χ., καθώς και για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ εμφανίζεται η ΑΑΔΕ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 01 Φεβ 2026 | 14:21

Επιδεινώθηκαν οι δημογραφικοί δείκτες - Τι σημαίνει αυτό για το ασφαλιστικό

Ραγδαία επιδείνωση εμφανίζουν οι κρίσιμοι δείκτες για το δημογραφικό, θέτοντας σε διαρκή δοκιμασία την πορεία του συνταξιοδοτικού συστήματος για τα επόμενα χρόνια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ 01 Φεβ 2026 | 14:17

Από σήμερα το "πορτοκαλί" τιμολόγιο για επιχειρήσεις με έξυπνους μετρητές

Το υπενθυμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 01 Φεβ 2026 | 09:16

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Ερχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Ακολουθεί δεύτερη φάση τον Οκτώβριο, οπότε η υποχρέωση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις με μικρότερα ακαθάριστα έσοδα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 01 Φεβ 2026 | 09:10

Ποια είναι τα έργα που θα λύσουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο της Αττικής

Στην Ελλάδα απαιτείται να παρέλθει κατά μέσο όρο μία δεκαπενταετία από τη σύλληψη ενός έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του και την πλήρη λειτουργία του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Φεβ 2026 | 08:38

Τα τρία αγκάθια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2026: ΜΙΔΑΣ, υποχρεωτικές ηλεκτρονικές πληρωμές και ασανσέρ

Το γεμάτο υποχρεώσεις 2026, οι νέες πρωτοβουλίες μείωση της φοροδιαφυγής και τα κίνητρα για άνοιγμα κλειστών ακινήτων

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 31 Ιαν 2026 | 17:17

"Τα σπίτια μας δεν είναι ΑΤΜ, μειώσεις ενοικίων τώρα": Ξεσηκωμός ενοικιαστών έξω από το συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Βάσης Ενοικιαστών καθώς και άλλες συλλογικότητες και φορείς

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ 31 Ιαν 2026 | 13:49

JYSK: Χρυσές δουλειές στην Ελλάδα για το "αντίπαλο δέος" της ΙΚΕΑ -Ανοίγει 6 νέα καταστήματα, έχει 545 εργαζόμενους

Η JYSK λειτουργεί σήμερα 68 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τόσο τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και μικρότερες περιφερειακές αγορές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 31 Ιαν 2026 | 12:01

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Φεβρουαρίου

Συνολικά 74.003.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 99.862 δικαιούχους, από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Ιαν 2026 | 09:36

Στεγαστική κρίση: Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη προ των πυλών - Τι είναι, ποιους αφορούν

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος έρχονται εντός των επόμενων μηνών.

ΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥΛΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ 31 Ιαν 2026 | 09:02

Εσπασε το φράγμα των 1000 ευρώ η χρυσή λίρα – Γιατί η ΤτΕ αλλάζει δύο φορές την ημέρα την τιμή

Το ξέφρενο ράλι του χρυσού, έχει οδηγήσει εκ των πραγμάτων την ΤτΕ, να παρακολουθεί τις τιμές και να τις προσαρμόζει ανάλογα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Ιαν 2026 | 08:49

Αγορά ακινήτων: Πώς η κατάσταση της πολυκατοικίας μπορεί να μειώσει έως και 20% την αξία ενός διαμερίσματος

Η συνολική εικόνα των πολυκατοικιών στην Αθήνα παραμένει σε μεγάλο βαθμό προβληματική, ανεξαρτήτως ηλικίας κτιρίου ή περιοχής.

ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ 31 Ιαν 2026 | 08:43

Τέλος χρόνου για μικρότερο ΕΝΦΙΑ: Ποιες διορθώσεις πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι - Τα πιο συχνά λάθη

Ό,τι αποτυπώνεται στο Ε9 θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα "χτυπήσει την πόρτα" των φορολογουμένων στις αρχές Μαρτίου.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ 30 Ιαν 2026 | 22:44

ΗΠΑ: "Βουτιά" της τιμής του χρυσού και του ασημιού, μετά την επιλογή του Κέβιν Γουόρς για την ηγεσία της Fed

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι προτείνει για επικεφαλής της Fed τον Κέβιν Γουόρς, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΗΜΑ 30 Ιαν 2026 | 19:53

Υπεγράφη η σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο - Παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ CSG και ΕΑΣ αφορά τη σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο για παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 10:02

Ηθελε Ferrari χωρίς... ΦΠΑ και τη βάφτισε ενοικιαζόμενη: Η απίστευτη κομπίνα με εταιρεία - φάντασμα στην Πρέβεζα

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στα χαρτιά στα τέλη του 2024 στην περιοχή της Πρέβεζας, αγόρασε από τη Γερμανία μια Ferrari αξίας 256.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιαν 2026 | 08:38

Οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλονται σήμερα - Λόγω φοροελαφρύνσεων [παραδείγματα]

Στόχος η αύξηση των αποδοχών των νοικοκυριών, ειδικά για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

ΓΑΛΛΙΑ 30 Ιαν 2026 | 07:59

Γιατί η Metlen θέλει την Aluminium Dunkerque: Το πλεονέκτημά της λόγω της πολιτικής κατάστασης σε Γαλλία και Ευρώπη

Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη Metlen το ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

ΑΑΔΕ 30 Ιαν 2026 | 07:16

Νέα δυνατότητα για μικρές επιχειρήσεις: Πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ έως 100.000€ στην ευρωπαϊκή αγορά

Σε λειτουργία βρίσκεται η ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ σχετικά με τις μικρές επιχειρήσεις - Τα οφέλη και η διαδικασία των αιτήσεων.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Κίνδυνος για 18.000 επιχειρήσεις από τις 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/02), για 38.000 επιχειρήσεις

29 Ιαν 2026 | 11:52

Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά του ΔΕΔΔΗΕ από πλευράς ΙΝΚΑ.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 10:02

Γιατί εκτοξεύτηκε η αξία της χρυσής λίρας: Τριπλασιάστηκε σε 5 χρόνια, είναι ίση με έναν καθαρό μέσο μισθό

Αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ στην διεθνή τιμή του χρυσού - Προς 1167 ευρώ η μία πωλείται η χρυσή λίρα - Γιατί συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 09:43

Ποια μέτρα προωθούνται για τη στεγαστική κρίση: Τα νέα πρόγράμματα "Κατασκευάζω-Νοικιάζω" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω"

Νέα και ενισχυμένα στεγαστικά προγράμματα, φορολογικά κίνητρα και περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση είναι στη "φαρέτρα" της κυβέρνησης, για τη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 29 Ιαν 2026 | 07:57

Ποια ταμεία δίνουν τις μεγαλύτερες συντάξεις, η πρώτη 10άδα - Η λίστα μετά τις αυξήσεις

Για 10 ταμεία η μέση σύνταξη γήρατος είναι πάνω από τα 1.400 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 07:23

ΦΠΑ: Οι ανοιχτές "πληγές" που στοιχίζουν στους αδύναμους εισοδηματικά φορολογούμενους

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ τους από πέρυσι.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 18:12

"Ανακαινίζω": Ερχεται νέο πρόγραμμα, ποια ακίνητα θα αφορά - Από τον Μάιο οι αιτήσεις

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι θα αφορά όχι μόνο σπίτια που είναι κλειστά αλλά και οικίες που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση.

28 Ιαν 2026 | 16:30

Amazon: Προχωρά στην περικοπή 16.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο - Επικεντρώνει στην τεχνητή νοημοσύνη

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής της Amazon Άντι Τζάσι είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μειώσει το κόστος

28 Ιαν 2026 | 12:08

Ερχονται μέτρα ελάφρυνσης 1,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν πλέον θα οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 28 Ιαν 2026 | 08:50

ΑΑΔΕ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων - Τι αλλάζει μέσα στο 2026

Σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2026.

ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 28 Ιαν 2026 | 08:22

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Τα νέα ποσά

Στα 160,32 ευρώ τον μήνα από 156,41 ευρώ το 2025 διαμορφώνεται η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την πρώτη έναρξη της δραστηριότητάς τους

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 07:35

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που πολυτελή ακίνητα παραμένουν απούλητα, ενώ η αγορά κινείται

Η εικόνα της αγοράς πολυτελών κατοικιών δείχνει σαφή κινητικότητα, με συναλλαγές να πραγματοποιούνται σταθερά σε επιλεγμένες περιοχές, όπως Αθηναϊκή Ριβιέρα και Β. Προάστια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

E-GROCERY 27 Ιαν 2026 | 08:46

Σκλαβενίτης: Επενδύει στο online delivery, ψάχνει ακίνητα στην Αττική

Ο κορυφαίος λιανέμπορος δεν έχει απλά ένα ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, αλλά επεκτείνεται οριζόντια και κάθετα στο e-grocery.

ΑΑΔΕ 27 Ιαν 2026 | 08:17

Στο στόχαστρο της εφορίας οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Ποιες θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας, καθώς ενέχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 27 Ιαν 2026 | 07:40

Βιολάντα: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε εξαγωγική υπερδύναμη - Η διαδρομή της εταιρίας πριν την τραγωδία

Πώς ένας συνοικιακός φούρνος από τα Τρίκαλα κατάφερε να γίνει εξαγωγική υπερδύναμη - Το παιχνίδι της μοίρας για τη "Βιολάντα" στις 26 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 07:29

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: "Καμπανάκι" από τους λογιστές για αλαλούμ ενόψει φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Μάρτιο του 2026 θα αναθεωρηθούν οι ΚΑΔ για περίπου 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ