Στην υποτίμηση του γουάν προχώρησε η κινεζική κεντρική τράπεζα, προκαλώντας τη μεγαλύτερη απώλεια στην αξία του νομίσματος μέσα σε μία ημέρα εδώ και δύο δεκαετίες. Η είδηση αποτελεί πρώτο θέμα από τα ξημερώματα στο διεθνή οικονομικό Τύπο.
Οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη προσπαθούν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξους και να ενισχύσουν τις εξαγωγές μέσω ενός ασθενέστερου νομίσματος.
Το γουάν, το οποίο σημειωτέον ανεβαίνει εδώ και μια δεκαετία, την Τρίτη γνώρισε τη μεγαλύτερη υποτίμησή του από το 1994, όταν είχε υποτιμηθεί κατά ένα τρίτο κατά τη διαδικασία τερματισμού της οικονομίας κομουνιστικού τύπου.
Τον Ιούλιο οι κινέζικες εξαγωγές σημείωσαν κάμψη κατά 8,3% και ειδικά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 12%.
Μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, το γουάν έπεσε μόνο την Τρίτη κατά 1,9% σε σχέση με τη Δευτέρα, φτάνοντας τα 6,2298 απέναντι στο δολάριο, σε σχέση με 6,1162 σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr