Τι απαντά η κυβέρνηση για τη φημολογούμενη έξοδο στις αγορές

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση». Αυτή ήταν η απάντηση κυβερνητικής πηγής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φημολογούμενη έξοδο στις αγορές

ti-apanta-i-kubernisi-gia-ti-fimologoumeni-eksodo-stis-agores
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση». Αυτή ήταν η απάντηση κυβερνητικής πηγής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φημολογούμενη έξοδο στις αγορές. «Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους» προσέθετε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι πληροφορίες που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να προετοιμάζεται γιοα δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά από 3 χρόνια.

Η βασικότερη προσδοκία του οικονομικού επιτελείου είναι η απόδοση να κυμανθεί κάτω από το 4.9% που είχε πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά με το 5ετές του 2014, και σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να φτάσει το 4.3%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η δοκιμαστική έξοδος θα πρέπει να επιχειρηθεί σίγουρα πριν την Πέμπτη, ημέρα συνεδρίασης της εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα. Και τούτο, διότι εκείνη την ημέρα δεν αποκλείεται να διαρρεύσουν στοιχεία από την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στην οποία το Ταμείο θα επιμένει ότι το χρέος της χώρας μας παραμένει μη βιώσιμο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook