Βουλή: Το μπαλκόνι του Τσίπρα

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας περνάει όλες τις Παρασκευές του στην Βουλή;

SHARE THIS
0
SHARES

Τι συνέβη ξαφνικά και ο πρωθυπουργός έφτασε να περνάει σχεδόν όλα τα πρωϊνά της Παρασκευής στη Βουλή, όταν επί μήνες άφηνε τις ερωτήσεις των αρχηγών να μαζεύονται "στίβα" στις υπηρεσίες;

Απέφευγε συστηματικά να απαντήσει στην «'Ωρα του Πρωθυπουργού» σε περιόδους που η χώρα ακροβατούσε στον γκρεμό και η ενημέρωση από τον επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν ζωτικής σημασίας για το Κοινοβούλιο και τους πολίτες.

Και την οποία απαιτούσαν επίμονα οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η στάση του άλλαξε τους τελευταίους λίγους μήνες, καθώς προσήλθε τέσσερις φορές για να απαντήσει, δυο φορές σε ερωτήσεις του Βασίλη Λεβέντη, μια σε ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μια σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και τις τέσσερις αυτές φορές απέδειξε πως το πρωθυπουργικό έδρανο του προσφέρει την ίδια αίσθηση και την ίδια αυτοπεποίθηση που του προσφέρει το...μπαλκόνι. 

'Ανετος, ετοιμόλογος και πειστικός, σκληρός και ειρωνικός, και με καφενειακό τσαμπουκά - δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς άλλον πρωθυπουργό να εκστομίζει μέσα στη Βουλή στον αρχηγό της αντιπολίτευσης την ατάκα «θα μείνετε με τις ...δημοσκοπήσεις στο χέρι» - διαολίζει τους αντιπάλους και ξεσηκώνει τους δικούς του!

Ο Τσίπρας έχει δοκιμάσει πολλές φορές τα όρια της πολιτικής και προσωπικής ευπρέπειας των άλλων αρχηγών και πλέον αισθάνεται πολύ ασφαλής πως ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Γεννηματά, ούτε καν ο Θεοδωράκης θα τολμήσουν ποτέ να τον ακολουθήσουν σε ύφος και κατηγορίες.

'Ετσι οι συζητήσεις στη Βουλή λήγουν με την αίσθηση και την εικόνα ενός Τσίπρα «κυρίαρχου».

Κι αυτό έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ και ο ίδιος και το περιβάλλον του Μαξίμου και οι βουλευτές και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βουλή έτσι λειτουργεί ως ένα απόλυτα προστατευμένο  «μπαλκόνι» για τον πρωθυπουργό.

Το χειρότερο που μπορεί να ακούσει, αλλά που δεν το πιάνουν τα μικρόφωνα είναι το «είσαι ψεύτης» που φωνάζουν κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ποτέ, μα ποτέ δεν διανοήθηκαν να του το πουν έτσι ούτε ο Κυριάκος, ούτε η Φώφη, ούτε ο Λεβέντης, ούτε ο Θεοδωράκης. 

  

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook