Η δήμαρχος και η «καφρίλα»

Η απαιδευσιά και η καφρίλα είναι η πραγματική «θεομηνία» που μας εξολοθρεύει.

SHARE THIS
0
SHARES

Την Μάνδρα την ήξερα από τις ταμπέλες στην εθνική οδό και την δήμαρχό της καθόλου. 

'Ομως η τραγωδία που έπληξε την Μάνδρα έγινε ο λόγος που μάθαμε την δήμαρχό της. 

Συγκροτημένα και νοικοκυρεμένα από τις πρώτες ώρες έδειξε να έχει αίσθηση του πρωτεύοντος και του επείγοντος. Άφησε στην άκρη το «μελό» και τους άσκοπους «θεατρινισμούς» και διατύπωσε συγκεκριμένα αιτήματα σε συγκεκριμένους φορείς.  

Αναμφίβολα έχει ευθύνες για πολλά, αλλά έδειξε ότι δεν είναι η πρώτη της έννοια να τις αποσείσει ή να πείσει ότι δεν έχει.

Εδειξε επίσης ότι την ώρα της καταστροφής μπορεί να θέτει προτεραιότητες χρήσιμες για τους πολίτες και όχι για να βρει εκείνη το πολιτικό της δίκιο...

Ζήτησε:

* Γιατρούς να εξετάζουν αυτούς που κινδυνεύουν να αρρωστήσουν μέσα στα νερά.

* Αστυνομικούς να βγάλουν τις ταυτότητες των ανθρώπων που έχασαν κάθε νομιμοποιητικό έγγραφο και δεν μπορούν να πάρουν ούτε τις αποζημιώσεις.

* Υπαλλήλους των τραπεζών για να εκδώσουν τις κάρτες ανάληψης και τα βιβλιάρια των ανθρώπων για να έχουν πρόσβαση στα όποια χρήματα διαθέτουν. 

Κι όλοι αυτοί να εγκατασταθούν στην Μάνδρα και όχι στην Ελευσίνα που στήθηκε το συντονιστικό και προϋποθέτει «πήγαινε -έλα»  ανθρώπων που δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα». 

Η δήμαρχος βγήκε πολλές φορές στα κανάλια. Αλλά προς τιμή της δεν καταδέχθηκε να στήσει πίσω της ως ντεκόρ για τις κάμερες ταλαίπωρους και δυστυχείς πολίτες για να δείξει ότι τους νοιάζεται ή για να πιέσει ή να εκλιπαρήσει για το αυτονόητο.    

Και γι αυτό γίνεται πιο αποκρουστική η επίθεση που δέχθηκε on air από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα που της υπέδειξε (!) ότι λέει πολλά και αντί να μιλάει να πάει στα σπίτια όσων έχουν ανάγκη. Μάλλον την τελευταία στιγμή το έρκος των οδόντων του συγκράτησε τη φράση «άντε να πλύνεις κανά πιάτο»...     

Η κυρία δήμαρχος απέκρουσε με σθένος τον  αγριεμένο τσαμπουκά και τον χοντροκομένο λαϊκισμό που θέλησε να πουλήσει ο καλαματιανός πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου, φούρναρης και νυν ενθοπατέρας.

Ο βουλευτής πήγε να υπερασπιστεί και την «Ρένα τη Δούρου» αν και εκτιμώ πως η περιφερειάρχης σε καμιά πολιτική ή άλλη διένεξή της δεν θα χρειαζόταν τη διαιτησία ή την συνηγορία του  κ.Κωνσταντινέα. Μια χαρά στέκεται, παρά το χαλί που της τραβάνε διάφοροι σύντροφοι της. 

Το αν ο βουλευτής Κωνσταντινέας ήταν το προηγούμενο βράδυ σε γαμήλιο γλέντι στην Καλαμάτα ή στα μπουζούκια στην Πάολα και τον Μαζωνάκη και την επόμενη μέρα...ολοφυρόταν «εδώ πεθάνανε ανθρώποι» αφορά τον ίδιο και την συνείδησή του.  

Η δημόσια παρουσία του όμως ως βουλευτή και η «γηπεδική καφρίλα» του δεν αφορά ούτε τον ίδιο ούτε τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορά όλη την κοινωνία, γιατί τελικά η «απαιδευσιά» και η «καφρίλα» είναι η πραγματική «θεομηνία» που θα εξολοθρεύει τη χώρα.

  

 

  

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook