Κάθαρση τώρα

Στις Δημοκρατίες το’’σκοπό τον αγιάζει ο λαός’’.

SHARE THIS
0
SHARES

Στο κενό αυτό της αφωνίας

γεννιέται η φωνή μου

Μίμης Χριστοφιλάκης,Τοπία Ενδοχώρας

 

Ας προσέξουν μερικοί ‘φυτευτοί εταίροι’ εκεί  στο ΣΥΡΙΖΑ. Το πέρασμα από την εμπορία ελπίδων στην εμπορία όπλων είναι εύκολο [:μιάς μίζας δρόμος],αλλά δεν μένει πάντοτε στο απυρόβλητο.Το χαμόγελο της αισιοδοξίας διαφέρει από το υπομειδίαμα της πονηρής συγκάλυψης.Το αφήγημα της ελληνικής Τ.Ι.Ν.Α[There  Is  No  Alternative]δεν συμβιβάζεται ούτε με την ΠΕΙΝΑ,ούτε με την προπαγανδιστική ΚΟΥΖΙΝΑ.Οι εχθροί κινούνται εντός των τειχών, μισθοφόροι, δορυφόροι κι αχθοφόροι.

Ο φιλελευθερισμός της ασυδοσίας των πρώην δεν επιτρέπεται ν’αντικατασταθεί από την ιδεολογικοποιημένη αριστερή[;] παρέκκλιση [επί παντός ισχύοντος νόμου ή ορθολογικού κανόνα]. Το ηθικό πλεονέκτημα αποτελεί ιδιότητα προς συνεχή απόδειξη κι όχι αδιαπραγμάτευτο δόγμα  ή αμάχητο τεκμήριο για όλους τους κυβερνώντες.Το Κακό όταν δεν εκριζώνεται,αναπαράγεται με μεγάλη ταχύτητα και μολύνει όλο το πολιτικό σώμα και όλη την κοινωνική ψυχή.

Έχουν τεντώσει τον παραλογισμό στα άκρα.Σε λίγο θα ισχυριστούν ότι το Κράτος μπορεί να διακινεί ναρκωτικά κι όπλα αρκεί με τα κέρδη να χτίζει νοσοκομεία για τους χρήστες και νεκροταφεία για τους σκοτωμένους.Έλεος .Ακόμα κι αν σε ορισμένες ιστορικές στιγμές ‘’ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’’,είναι βέβαιο ότι στις Δημοκρατίες το’’σκοπό τον αγιάζει ο λαός’’[όχι μόνο στις εκλογές αλλά στην καθημερινή νομιμοποίηση και στήριξη πολιτικών σκοπιμοτήτων ,που δεν σχετίζονται βέβαια με ιδιοτελή συμφέροντα και διαφθορά].

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν ν’ανήκουν σε μία εκλογικά ηττημένη Αριστερά παρά σε ένα συνονθύλευμα μεγαλομανών εξουσιαστών που αμαυρώνουν τις αξίες όσων θυσιάστηκαν γι’αυτήν.Από αρχαιοτάτων χρόνων ο πνιγμένος σε ‘τραβάει προς τα κάτω’,γι’αυτό χρειάζεται σωστή στάθμιση στις κινήσεις απαγκίστρωσης.

Ήρθε η κρίσιμη ώρα για τον Τσίπρα.Αν δεν καταφέρει να σώσει την κυβερνητική συνοχή ,ας σώσει τουλάχιστον την τιμή της Αριστεράς.

Κάθαρση τώρα απ’όσους λερώνουν με σκόπιμες πράξεις ή δόλιες παραλείψεις τα οράματα και τις εξαγγελίες της Κυβερνώσας.

 

ΥΓ.’’Ένας παφλασμός ζωής

μέσα σ’ένα μαυσωλείο’’[Μ.Χριστοφιλάκης]

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook