Follow us

Κατρακύλα δίχως τέλος

Είμαι πλέον πεπεισμένος πως ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, πρ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κατρακύλα δίχως τέλος

Είμαι πλέον πεπεισμένος πως ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, προσποιούμενος τον σκληρό και ανυποχώρητο διαπραγματευτή.

Η στάση που τηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για την οικονομία και το μέλλον της χώρας. Απ’ όλες τις πλευρές (ΕΕ, ΔΝΤ, κομισιόν, ΕΚΤ και φυσικά οι αγορές) στέλνονται μηνύματα που αποδεικνύουν, πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο και προωθεί ψευτοεπαναστατικά και ιδεοληπτικά πρότζεκτ προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις. Φωνάζουν, πως το οδυνηρό τέλος της Ελλάδας είναι πλέον πολύ κοντά.

Φυσικά, το πολιτικό ανάστημα του Αλέξη στην διεθνή σκακιέρα έχει κοντύνει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κανείς να μην τον λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του, ακόμη και οι λεγόμενοι σύμμαχοί του στην ΕΕ, Γάλλοι και Ιταλοί.

Η ελληνική οικονομία δείχνει κάθε μέρα που περνάει να βυθίζεται σε μια ατέρμονη ύφεση. Οι τράπεζες αναγκάζονται μετά από 2 και πλέον χρόνια να ενεργοποιήσουν το λεγόμενο ELA (μηχανισμό ρευστότητας), για να αντιμετωπίσουν τη διαφυγή δισεκατομμυρίων από την ανασφάλεια που προσφέρει απλόχερα η ομολογουμένως χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας 40ετειας.

Την ίδια στιγμή η Συριζαίοι ενισχύουν το κομματικό κράτος τους με προσλήψεις και παράνομες μονιμοποιήσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τα νοσοκομεία καταρρέουν και η δημόσια υγεία σαπίζει κάθε μέρα που περνά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, μην μπορώντας να σηκώσουν το βάρος των… αριστερών φόρων.

Επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις παρότι ψηφίζονται από Συριζαίους βουλευτές και υπουργούς στη συνέχεια μπλοκάρονται από τους ίδιους, εις το όνομα της αριστερής τους ιδεοληψίας.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας κορδώνεται πως η ανάπτυξή είναι δεδομένη και το θαύμα της ελληνικής οικονομίας είναι γεγονός. Ουσιαστικά κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό, μπας και πείσει και τους… συντρόφους του.

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό και φυσικά τα χειρότερα έρχονται…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

20 Οκτ 2025 | 09:47

Το τέλος της εργασίας

Το πρόβλημα πάντως, προϊόντος του 21ο αιώνα, δεν είναι η εντατικοποίηση της εργασίας.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

13 Οκτ 2025 | 09:31

Γελοίοι

Πώς ορίζω τη γελοιότητα; Ως απώλεια του μέτρου. Των ορίων.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

06 Οκτ 2025 | 07:06

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και κουρασμένος

Μεγαλώνοντας, οι γωνίες σου αμβλύνονται. Όλο και σπανιότερα αναφωνείς ότι ο βασιλιάς είναι -σου φαίνεται έστω- γυμνός. Όχι απαραίτητα επειδή κοιτάς τη δουλειά ή το συμφέρον σου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 06 Οκτ 2025 | 06:05

Η δεκαετία που κουβαλάς

Καθένας από εμάς, ανάλογα με την ηλικία του, κουβαλάει στην καμπούρα του και άλλη δεκαετία. Για την ακρίβεια, κουβαλάμε στην καμπούρα μας όλες τις δεκαετίες που μας διαμόρφωσαν από τη γέννησή μας μέχρι σήμερα.

04 Οκτ 2025 | 09:16

Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν;

Δεν έχω το ρεπορτάζ του Τούρκου συναδέλφου και δεν μπορώ να πάρω θέση, ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για την αντιπολίτευση στην Αθήνα, ο δικός μας δυσκολεύεται ακόμα και να βγάλει φωτογραφία δίπλα-δίπλα με τον πλανητάρχη, σιγά μην τον δεχτεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.