Ο κύριος Τάκης, ο ταξιτζής: Ο πρωτοχρονιάτικος ήρωάς μου

Ενα μάθημα που πήρα για το 2018.

SHARE THIS
0
SHARES

Υπάρχει ελπίς. Λέγεται κύριος Τάκης. Είναι οδηγός ταξί. Είναι ένας μεροκαματιάρης, άνθρωπος του μόχθου, ένας Ελληνας εξουθενωμένος από την πολύχρονη κρίση, διαλυμένος από την υπέρμετρη φορολογία, πληγωμένος από την εικόνα μιας φτωχοποιημένης και μίζερης πόλης που αντικρίζει κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, την ώρα της βάρδιας στο τιμόνι πίσω από τα τζάμια του αυτοκινήτου του.

Ο κύριος Τάκης προπαραμονή Πρωτοχρονιάς έκανε μια κούρσα με δυο πελάτες που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν θα ξανάβλεπε ποτέ. Κάμποση ώρα αφ’ ότου τους άφησε στον προορισμό τους, όμως, διαπίστωσε ότι ο νεαρότερος είχε ξεχάσει στο πίσω κάθισμα του ταξί ένα τάμπλετ ολοκαίνουργιο και πανάκριβο που δεν είχε “ταμπέλα” με ονοματεπώνυμο όπως θα είχε ίσως μια αντίστοιχη ατζέντα κάποιας άλλης εποχής.

Ο κύριος Τάκης θα μπορούσε να πει πως αυτό ήταν ένα Πρωτοχρονιάτικο "δώρο" σταλμένο από τον ουρανό. Μια μικρή ανακούφιση από την αδυσώπητη καθημερινότητα. Οπως είπαμε, που θα ξανάβλεπε τους τελευταίους πελάτες του; Θα βούλιαζαν όλοι στη δίνη της μικρής, ταπεινής τους καθημερινότητας. Κι όμως, βρήκε το κουράγιο, το χρόνο και την ενέργεια να ξεφύγει απ’ αυτή. Να χάσει ενδεχομένως νέους πελάτες αφού πέρασε ώρα για να ψάξει στις επαφές, να ανακαλύψει ένα συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, να του τηλεφωνήσει, να έρθει σε επικοινωνία τελικά με τον κάτοχο και να επιστρέψει το τάμπλετ στο σπίτι του μ’ αυτό το ίδιο ταξί χωρίς να ζητήσει ούτε ένα ευρώ για την κούρσα.

Ο κύριος Τάκης είναι οδηγός ταξί. Είναι ένας άνθρωπος του μόχθου, ένας Ελληνας εξουθενωμένος από την πολύχρονη κρίση. ΄Ενας μεροκαματιάρης, όμως, που αντιστάθηκε στην πολτοποίηση της ανθρωπιάς, το ανελέητο ξόδεμα του χρόνου στη μικρή καθημερινότητα και το τέρας της αδιαφορίας που γέννησαν οι δύσκολοι καιροί και κινδυνεύει να μας φάει όλους.

Να γιατί ο κύριος Τάκης είναι ο Πρωτοχρονιάτικος ήρωάς μου. Είθε το 2018 να βρει στο δρόμο μας πολλούς κύριους Τάκηδες που να μας κάνουν να σκεφτούμε αλλιώς. Και κάπως έτσι να έλθει η σωτηρία. Καλή χρονιά!

 

 

 

 

 

                                                                                  -------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook