Συμ-παίκτες;

Ένα από τα σοβαρά λάθη των Ελλήνων πολιτικών είναι ότι [νομίζουν πως] αυτοδικαιώ

SHARE THIS
0
SHARES

Δεν σας είδα να αινείτε τον τίμιο

Δεν σας είδα να αρνείστε τον δήμιο

Δεν σας είδα πουθενά 

Πού ήσασταν κρυμμένοι;

Θωμάς  Κοροβίνης, Απορία σε εννιά στροφές

 

Ένα από τα σοβαρά λάθη των Ελλήνων πολιτικών είναι ότι [νομίζουν πως] αυτοδικαιώνονται όταν υπηρετούν τον εαυτό τους ή καλύτερα το στερεότυπο του οιονεί κατόπτρου ενός οιονεί ηγεμόνα, που δεν είναι τίποτε άλλο από παραμορφωμένες εικόνες και αναπαραστάσεις, οι οποίες στέκονται αντικριστά με κυρτά κάτοπτρα οιονεί συνειδητοποιημένων πολιτών.

Ασύνδετοι οι περισσότεροι με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, ασύδοτοι στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, φυγόκεντροι και κεντρομόλοι ταυτόχρονα διεκδικούν μία ιδιοτυπία της οποίας τα όρια τα καθορίζουν και τ’αλλάζουν οι ίδιοι κατά το δοκούν και πολλές φορές με το κομμάτι. Συνήθως προσεγγίζουν τα δημόσια πράγματα [res publica] ως καλές ή κακές ζαριές και όχι με αίσθημα ευθύνης και μελετημένη στρατηγική.

Κι από την άλλη, οι άμεσοι συν-εργάτες τους: οι κομματικοί διανοούμενοι. Οι κομφορμιστές της εναντίωσης [sic], οι έμποροι της ευαισθησίας, οι μονίμως εθελοτυφλούντες λόγω ‘γραμμής’. Εσχάτως προστέθηκαν στους παραπάνω και [πρώην σεβαστοί] καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι φιλτράρουν τα γεγονότα μόνο μέσα από ιδεοληψίες και φιλοδοξίες αδιαφορώντας για την αλήθεια. Τους τυφλώνουν τα καπρίτσια των κομματικών φλας, τα οποία εκλαμβάνουν ως πνευματικό φως και αναλαμβάνουν -εν αγνοία τους;- ρόλους ‘χρήσιμου ηλίθιου’.

Βρίθουν τα πολιτικά [;] και πνευματικά [;] προ-βλήματα στη χώρα μας. Δε θα λυθούν όμως με τη συμπαιγνία του κομματικού δίδυμου ‘πολιτικοί-διανοούμενοι’ διότι το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι στους διαύλους και στα κυκλώματά τους εκκολάπτεται η διαφθορά και η ανομία. Γι’αυτό προσοχή στους εμφανιζόμενους ως εξυγιαντές της δημόσιας και πνευματικής ζωής.

Αυτοί πριν απ' όλους πρέπει να ‘εξυγιανθούν’ [δια της καθάρσεως]. 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook