Το ΨΕΜΑ και ο Κουρουμπλής

Το χειρότερο και μεγαλύτερο ΨΕΜΑ είναι ότι έχουμε κράτος και διοίκηση.

SHARE THIS
0
SHARES

Να ξεκινήσουμε με τα απλά.

Το ψέμα όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βουλή (το ξέχασε ως πρωθυπουργός) έχει "κοντά ποδάρια" . 

Το ψέμα που λέγεται δημοσίως και επαναλαμβάνεται έχει μόνο...αυτιά.

Αυτιά που το ακούνε. Και δυστυχώς στην περίπτωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και... στόμα που τον διαψεύδει. 

Ο πολύπειρος στα παλιά κόλπα της πολιτικής -λόγω της μακράς θητείας του και στο ΠΑΣΟΚ - είπε δημόσια και πάνω από μια φορά ένα ψέμα: ότι ζητήσαμε αμέσως την συνδρομή του ΕMSA, του Eυρωπαϊκού Οργανισμού για την Aσφάλεια στη θάλασσα προκειμένου να μας συνδράμει στην επιχείρηση της απορρύπανσης.

Οταν το "αμέσως" αποδείχθηκε ψέμα με βάση τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί ο EMSA, ήρθε δεύτερο ψέμα για να καλύψει το πρώτο.

Το δεύτερο ψέμα ειπώθηκε πάλι δημοσίως στη Βουλή. Τι είπε ο υπουργός; ότι στο αρχικό μας αίτημα ο οργανισμός απάντησε ότι το πλοίο ήταν σε εμπορική αποστολή.

Και ήρθε η δεύτερη ακόμη χειρότερη διάψευση από τον EMSA. "Εχουμε διαθέσιμα 16 πλοία τα οποία εντός 24 ωρών από την υποβολή του αιτήματος από το οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ε.Ε είναι διαθέσιμα" απάντησε η υπεύθυνη τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού. 

Δυστυχώς για την χώρα και για τους πολίτες της το χειρότερο όλων δεν είναι το ψέμα του υπουργού Κουρουμπλή. Αυτό ίσως να ξεχαστεί (ξεχάστηκαν άλλα κι άλλα), ίσως να το πληρώσει ακριβά στην κάλπη, αν και οι έλληνες ψηφοφόροι είναι διάσημοι και την κοντή τους μνήμη .

Το χειρότερο και μεγαλύτερο ΨΕΜΑ είναι ότι έχουμε κράτος και διοίκηση.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει ο Κουρουμπλής για την καταστροφή στο Σαρωνικό, συνεπεία της βύθισης του δεξαμενόπλοιου καλοκαιριάτικα στο λιμάνι. 

Εχει ευθύνη για όσα ανεύθυνα και όσα ψευδή είπε για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια ως υπουργού και την ανεπάρκεια του μηχανισμού που εποπτεύει. 

Ομως σε καμιά σοβαρή χώρα δεν χρειάζεται εντολή υπουργού για να κάνει ο κρατικός μηχανισμός την δουλειά του. 

Δεν θα χρειαζόταν εντολή Κουρουμπλή ή κάθε υπουργού αν όλοι ήξεραν και έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν στην ώρα που έπρεπε να γίνει.

Η ευθύνη του κάθε υπουργού Κουρουμπλή είναι να ελέγχει ότι υπάρχουν οι διαδικασίες, τα πρωτόκολλα και η προετοιμασία του προσωπικού να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ατυχήματα και καταστροφές. Και κυρίως ότι στις θέσεις ευθύνης υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν και όχι που "μας κάνουν" πολιτικά.  

Με αυτό το ΨΕΜΑ ,δηλαδή ότι έχουμε κράτος πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να τελειώσει η χώρα.

Αυτό θα περίμενε κανείς και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να τσακώνεται με τον Κουρουμπλή στην Βουλή για τα υπουργικά ψέματα. Οφειλε να κάνει "σημαία" του την καταστροφή στο Σαρωνικό ως απόδειξη ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, οι περισσότεροι κρατικοί λειτουργοί, οι διαδικασίες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σύγχρονου κράτους.

Και να πει συγκεκριμένα πως θα το αλλάξει. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη να το κάνει.

Η επανίδρυση του κράτους από "όνειδος" της Καραμανλικής διακυβέρνησης να γίνει σχέδιο, με αρχή μέση και τέλος για τον Μητσοτάκη.

Το αντέχει;

ΥΓ: Ευτυχώς μέσα στην γενική διαχειριστική και πολιτική ανεπάρκεια κάποιος (όπως συμβαίνει πάντα) ξεχώρισε: ο  Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και ο δήμαρχος του. Εκανε αυτό που έπρεπε στο χρόνο που έπρεπε. Μάλλον θα "φταίει" το γεγονός οτι ο δήμαρχος ήταν πρώην πιλότος της πολιτικής  αεροπορίας. Που εκπαιδεύτηκε να κάνει ότι πρέπει, στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει. Γιατι όλα είχαν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή.  

 

 

 

   

 

 

 

     

 

 

 

  

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook