Ζήλεψα την Χαρούλα Αλεξίου

Οσα έκανε η κυρία Αλεξίου όταν ο Τσίπρας βρίσκονταν στο κατωφλι της εξουσίας

SHARE THIS
0
SHARES

Πραγματικά την ζήλεψα την Χαρούλα Αλεξίου σήμερα το πρωί.

Επιστρέφοντας κάθιδρος στο σπίτι από κάποιες δουλειές άνοιξα το κομπιούτερ  για να δω τι «τρέχει» και ξαφνικά η γνωστή τραγουδίστρια ήταν μπροστά μου με το φετίχ του Καλοκαιριού, το ροζ φλαμίνγκο αγκαλιά να δροσίζεται ξέγνοιαστη στα νερά μια πισίνας.

Για να προλάβω τους κακεντρεχείς  δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις διακοπές της γνωστής τραγουδίστριας όπως και με τις διακοπές κανενός όσο και πολυτελείς να είναι. (κατά την ταπεινή  μου γνώμη η βουτιά σε μια πισίνα δεν συνιστά κανενός είδους πρόκληση).

Εκείνο που με έκανε να ασχοληθώ μαζί της ήταν η «βουτιά» στα όσα έλεγε και κυρίως έκανε η κυρία Αλεξίου όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονταν στο κατώφλι της εξουσίας.

Γιατί τότε η Χαρούλα Αλεξίου δεν είχε χρόνο για βουτιές σε πισίνες και αγκαλιές με φουσκωτά φλαμίνγκο.

Αντίθετα τότε πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις για εκείνες τις 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Θυμάμαι πως οι εργαζόμενες αυτές ήταν ένα από τα σύμβολα αγώνα και αντίστασης κατά των ΣαμαραΒενιζέλου. Και όπως ήταν φυσικό αξιοποιήθηκαν δεόντως από όλους  μέχρι και από την τότε Πρόεδρο της Βουλής,  Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Γυναίκας. Στην συνέχεια βέβαια ξεχάστηκαν όπως και τόσες άλλες υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Η Χαρούλα Αλεξίου ήταν από τους κύριους εμψυχωτές και συμπαραστάτες στον αγώνα για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πριν τρία χρόνια ακριβώς, τον Ιούλιο του 2014, συμμετείχε σε συναυλία υποστήριξης τους. Φορώντας ένα κόκκινο πλαστικό γάντι στο χέρι παρόμοιο με εκείνο που φορούν εκείνες όταν εργάζονται, τραγούδησε και φώναξε «Είμαστε όλοι καθαρίστριες». Από κάτω χειροκροτούσαν εκτός από τις απολυμένες και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τότε έως σήμερα έχουν γίνει και αλλάξει πολλά. Από όσο γνωρίζω οι καθαρίστριες δεν δικαιώθηκαν (τουλάχιστον όλες) αλλά οι συναυλίες και τα κόκκινα γάντια σταμάτησαν «μαχαίρι» όταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβαν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια.  Επίσης από όσο έψαξα δεν βρήκα την κυρία Αλεξίου να στηρίζει (τουλάχιστον δημοσίως) άλλους απολυμένους εργαζόμενους που ως γνωστόν υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί και τότε και σήμερα.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Χαρούλα Αλεξίου έχει επιλεκτικές ευαισθησίες.  Πιστεύω αντίθετα ότι μάλλον κατανόησε την ματαιότητα των αγώνων της, αλλά και την κυνικότητα της εκάστοτε εξουσίας.

Καλύτερα λοιπόν, σκέφτηκε,  βουτιές στην πισίνα  αφού ούτως ή άλλως η αδικία δεν έχει τέλος…

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook