Πέθανε ο «βασιλιάς» του Playboy Χιου Χέφνερ

Απεβίωσε πλήρης ημερών, στα 91 του χρόνια ο Χιου Χέφνερ. Ο άνδρας που βρέθηκε πίσω από το περιοδικό Playboy.

pethane-o-basilias-tou-playboy-xiou-xefner
SHARE THIS
0
SHARES

Απεβίωσε πλήρης ημερών, στα 91 του χρόνια ο Χιου Χέφνερ, ο βασιλιάς του Playboy. 

Ο Χέφνερ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1926 στο Σικάγο και έγινε εκατομμυριούχος όταν είχε την ιδέα να δημιουργήσει το Playboy το 1953.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Τwitter.  

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».


Ο γιος του Κούπερ, που είναι δημιουργικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy, δήλωσε:

«Ο πατέρας έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία. Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Κρίσταλ, της αδερφής μου Κρίστι και των αδερφών μου Ντέιβιντ και Μάρστον και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».

 

* Ίδρυσε το περιοδικό Playboy το 1953, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε γυμνής, με δάνειο 600 δολάρια και ενέχυρο τα έπιπλά του και με επενδύσεις συγγενών του. Συγκέντρωσε συνολικά 8.000 δολάρια.

* Χρησιμοποίησε τις σελίδες του περιοδικού για να γράφει μακροσκελή άρθρα πηγαίνοντας κόντρα στη λογοκρισία και προωθώντας διάφορες ελευθεριάζουσες απόψεις.

* Άνοιξε το πρώτο του Playboy Club στο Σικάγο το 1960. Αργότερα ακολούθησαν δεκάδες άλλα κλαμπ που έφτασαν μέχρι την Ιαπωνία και την Τζαμάικα και τα οποία φιλοξενούσαν διάσημους καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Σάμι Ντέιβις τζούνιορ και το ντουέτο Σόνι και Σερ. Τα κλαμπ αυτά ξεκίνησαν να κλείνουν στα τέλη της δεκαετίας του '80 λόγω των υπερβολικών εξόδων που απαιτούσε η συντήρησή τους.

* Το 1985 ο Χέφνερ υπέστη εγκεφαλικό, το οποίο του προκάλεσε μερική παράλυση και προβλήματα στην ομιλία αλλά στη συνέχεια ανέκτησε πλήρως τις δυνάμεις του.

* Είχε τον τελευταίο λόγο για τα πάντα που αφορούσαν το περιοδικό, μέχρι και για τις γελοιογραφίες.

* Είχε ζητήσει να ταφεί σε μια κρύπτη, δίπλα στον τάφο της Μονρόε σε νεκροταφείο του Λος Άντζελες.

* Λέγεται ότι έπινε μέχρι και 36 μπουκάλια Pepsi την ημέρα.

* Το περιοδικό έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς εκτενείς συνεντεύξεις με ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο Μάλκολμ Χ και ο Τζον Λένον.

* Κάποτε είχε πει ότι "το σεξ είναι η πρωταρχική κινητήριος δύναμη στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας".

* Την δεκαετία του '70 το περιοδικό είχε μηνιαία κυκλοφορία που έφθανε τα επτά εκατομμύρια τεύχη.

* Την δεκαετία του '80 η αυτοκρατορία του αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας του ανταγωνισμού από τα αντίπαλα περιοδικά Hustler και Penthouse, που δημοσίευαν περισσότερο τολμηρές φωτογραφίες.

* Το 2012 παντρεύτηκε για τρίτη και τελευταία φορά την κατά 60 χρόνια νεότερή του Κρίσταλ Χάρις. Εκείνος ήταν 86 ετών.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook