Ποινή φυλάκισης στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στη Φαρμάκη

Μπορεί η Όλγα Φαρμάκη να βρίσκεται στο Survivor και να μην κατέθεσε για ό,τι συνέβη με την αδελφή της και τον πρώην σύντροφό της, αλλά η δίκη έγινε κανονικά.

poini-fulakisis-ston-aggloupa-gia-ton-purobolismo-sti-farmaki
SHARE THIS
0
SHARES

Κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, τον Νοέμβριο του 2011, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της, Όλγας.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με βασικούς μάρτυρες να απουσιάζουν και ανάμεσά τους η Όλγα που βρίσκεται στο Survivor. 

 
 

Το δικαστήριο οπου εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση, αναγνώρισε στον 40χρονο επιχειρηματία -ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της σπείρας Ρομά που έκλεβε σπίτια επιχειρηματιών και celebrities- το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου. Σχετικά με την αναστολή, αυτο σημαίνει πως δεν θα μπει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων: «Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Τριάμιση χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε κει και είπε ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο, ότι ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ό,τι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια, δεν μας είπε σήμερα πώς πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους».

 

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τη Γωγώ Φαρμάκη και ήταν ατύχημα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί της.

Την εκδοχή του ατυχήματος υποστήριξε και η Γωγώ Φαρμάκη, τονίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν θυμωμένη μαζί του και είχε «κακούς συμβούλους».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook