Αλεξιάδης: Το ασφαλιστικό κινδυνεύει με κατάρρευση

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι αλλαγές στην φορολογία των αγροτών θα γίνουν σταδιακά και δήλωσε έτοιμος για διάλογο.

aleksiadis-to-asfalistiko-kinduneuei-me-katarreusi
SHARE THIS
0
SHARES

Έτοιμος για ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μετά την απόφαση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους .

«Είμαι διατεθείμενος να μεταβώ σε οποιοδήποτε μπλόκο για ουσιαστικό διάλογο, όχι με συνθήκες Σερρών και Κομοτηνής» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των αγροτών προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Ασφαλιστικού αν δεν βρεθεί λύση.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει καμία αλλαγή για φέτος αλλά εξήγησε ότι τα επόμενα χρόνια θα επέλθουν σταδιακές αλλαγές  ώστε να υπάρξει εξομάλυνση με το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών

Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση αν τα σκληρά μέτρα περάσουν από τη Βουλή αλλά οι αγρότες  δεν θα έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους φόρους, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: «Δεν θέλουμε να πάρουμε ούτε σπίτια, ούτε μηχανήματα αλλά θα πρέπει να δείτε τη συνολική εικόνα».

Ο κ. Αλεξίαδης δικαιολόγησε την οργή του αγροτικού κόσμου της χώρας για τα συνολικά προβλήματά τους, τονίζοντα ςπάντως ότι «δεν μπορούν να λυθούν όλα μέσα σε ένα χρόνο». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook