Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού για την online ψηφοφορία

Η πλευρά του Ποταμιού επιμένει στην ψήφο εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί το θέμα λήξαν μετά τις αρνητικές απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

anebainoun-oi-tonoi-metaksu-pasok---potamiou-gia-tin-online-psifoforia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για τη δυνατότητα online ψηφοφορίας στις επερχόμενες εκλογές της Κεντροαριστεράς που έχουν προγραμματιστεί μεν για τις 5 Νοεμβρίου, αλλά για την ώρα όλα είναι στον αέρα. 

Η πλευρά του Ποταμιού επιμένει στην ψήφο εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί το θέμα λήξαν μετά τις αρνητικές απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος επιστρέφει το «μπαλάκι» στα κόμματα, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικό.

«Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν το δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν, διαδικαστικό θέμα! Κρίμα. Για εμάς είναι η αρχή της πολιτικής», επανήλθε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στον αντίποδα συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά επισημαίνουν ότι «δεν έχει κανένα νόημα η ανακύκλωση μιας συζήτησης που έγινε διεξοδικά για διαδικαστικά θέματα. Τώρα όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στα θέμα πολιτικης ουσίας, οπως περιμένουν οι Έλληνες πολίτες».

Όπως λένε, «η ηλεκτρονική διασύνδεση των καλπών ειναι αυτονόητο. Όσον αφορά την εξ αποστάσεως διαδικασία οι 3 μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με τις απαντήσεις που έχουν δώσει , έχουν κλείσει το θέμα το οποίο είναι τεχνικό και όχι διαδικαστικό. Με πάνω από 1000 κάλπες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα γίνει η καλύτερη διαδικασία για να διασφαλιστεί η συμμετοχή και το αδιάβλητο».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετη με την αναβολή των εκλογών, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Φοβάμαι πως ίσως η διαδικασία της ψηφοφορίας χρησιμοποιείται ως άλλοθι από κάποιους για να μην προχωρήσει η διαδικασία. Όμως όσοι την παρακωλύουν, γίνονται στην πραγματικότητα «χορηγοί» του κ.Τσίπρα», δήλωσε χθες.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή Αλιβιζάτου για τα διαδικαστικά και τις απαντήσεις των εταιρειών Πληροφορικής που έχουν ζητηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook