Ανοιγμα Τσίπρα στο ΚΚΕ: Δεν είναι η ώρα της διάσπασης

Νέα σφοδρή επίθεση Τσίπρα κατά της συγκυβέρνσης αλλά και άνοιγμα στο ΚΚΕ που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα.

anoigma-tsipra-sto-kke-den-einai-i-wra-tis-diaspasis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με σκληρές αναφορές κατά της “εταιρείας” -όπως χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- αλλά και με άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ καθώς και τους πολίτες που έχουν πάρει θέση κατά των Μνημονίων, ξεκίνησε από την Πάτρα αυτόν τον τελευταίο γύρο ομιλιών του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανοιγμα Τσίπρα στο ΚΚΕ: “Γιατί τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού”

Και πρώτα για την αντικυβερνητική επίθεση: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την χαρακτήρισε “δοτή και ετοιμόρροπη”, ενώ χρησιμοποίησε και άλλους χαρακτηρισμούς, όπως: “ελληνικό λόμπι της κ. Μέρκελ”, “υποτακτικοί του κ. Μπαρόζο”, “κήρυκες της υποταγής”, “υπάλληλοι της αγριότητας” κ.α.

Αν όμως το κοινό του Αλεξη Τσίπρα είναι συνηθισμένο σε εμπρηστικές αναφορές κατά των αντιπάλων του, το στοιχείο που έδωσε τον τόνο στην αποψινή ομιλία, ήταν τα ανοίγματα: χωρίς ενδοιασμό και δεύτερη σκέψη, όπως παρατήρησε, ζήτησε να υπερψηφιστεί στο Δήμο ο υποψήφιος του ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης -αναφορά που προκάλεσε το χειροκρότημα των ψηφοφόρων του. Και πρόσθεσε με νόημα: “Γιατί τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού”.

Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε εκεί και απευθύνθηκε επίσης “σε όλους τους Έλληνες που είναι αντίθετοι με τα μνημόνια, εξεγείρονται με τις ταπεινώσεις, ντρέπονται με τις έξωθεν εντολές, φοβούνται για το αύριο που τους περιμένει. Ό,τι και αν ψήφισαν, όσες διαφωνίες και αν έχουν με μας, όσες διαφορές αντιλήψεων και αν τους χωρίζουν με την αριστερά”, τους κάλεσε να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση κατά τηλεοράσεων και δημοσκοπήσεων

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά δημοσκοπήσεων: αφού αναφέρθηκε ότι μέχρι τον α' γύρο δίνονταν στη δημοσιότητα “με την οκά” δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν τον Γ. Σακελλαρίδη και την Ρ. Δούρου αρκετά πίσω, κορύφωσε την κριτική του με την εξής διατύπωση: “Το παλιό καταρρέει και ας προσπαθούν να θολώσουν τα νερά οι αναλυτές της διαπλοκής και οι δημοσκόποι της εμπλοκής”. Επανέλαβε, μάλιστα, την προτροπή τους προς τους πολίτες να “κλείσουν τις τηλεοράσεις”.

Επίσης, ο Αλέξης. Τσίπρας δήλωσε συγκλονισμένος από τη συγκέντρωση της Μπολόνια, εκεί όπου 15.000 πολίτες ανέμιζαν κόκκινες και ελληνικές σημαίες

Η συγκέντρωση της Πάτρας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, επιμένοντας, όπως τόνισε, σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, εν αντιθέσει με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Τέλος, “σε 4+2 ημέρες μας αδειάζουν τη γωνιά”, κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook