Αποδοκιμασία Βούτση για τις προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες

«Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε - και δεν ξέρω ποιοι παίζουν πια με αυτήν την υπόθεση» είπε ο πρόεδρος της Βουλής

apodokimasia-boutsi-gia-tis-prosfuges-gia-tis-tileoptikes-adeies
SHARE THIS
0
SHARES

Την αποδοκιμασία του για την προσφυγή των Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών στο ΣΤΕ με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης, ενώ πήρε θέση και για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στα δημόσια έγγραφα που έχει προκαλέσει προβλήματα και στον κυβερνητικό σχηματισμό.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις και πολιτικών αρχηγών. «Θα γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση» εκτίμησε και ενημέρωσε ότι ο ίδιος στηρίζει το σύνολο των ρυθμίσεων.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «σοβαρό ζήτημα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου της κοινωνίας,», δεν απέκλεισε να ενισχυθεί το επίμαχο άρθρο (15), και απέφυγε να σχολιάσει την αντίδραση της Εκκλησίας.

Σε ότι αφορά την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ υπενθύμισε ότι  «έχουμε ζήσει με αυτή την ιστορία για δεκαετίες. Εχουν υπάρξει αποφάσεις του ΣτΕ εδώ και χρόνια που καθιστούν εντελώς παράνομο το καθεστώς ακόμα και των διαδοχικών παρατάσεων. Η  παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει τέτοιο καθεστώς. Εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει καν το τυπικό και άτυπο καθεστώς της παράτασης και παρόλα αυτά παίζουνε εν ού παικτοίς – είμαι έξαλλος ειλικρινά – είναι πράγματα που απάδουν της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του τόπου».«Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε - και δεν ξέρω ποιοι παίζουν πια με αυτήν την υπόθεση –. Δεν πρέπει κανένα κόμμα να πατρονάρει αυτή την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να ανεχθεί αυτή την κατάσταση την στιγμή που όλοι έχουν συμφωνήσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ και στον υφιστάμενο νόμο» τόνισε  και συμπλήρωσε «Υπάρχει δικαίωμα βέβαια για κάθε πολίτη και καναλάρχη να προσφύγει αλλά εγώ θίγω το modusVivendi της δημοκρατικής και θεσμικής εξέλιξης και του δήθεν εκσυγχρονισμού που ορισμένοι περιμένοντας να είναι παρένθεση αυτή κυβέρνηση – έχει καταντήσει γελοίο αυτό - θέλουν να παρατείνουν το τσάμπα. Αυτό το θέμα έχει κλείσει με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου των κομμάτων. Το να σιωπούμε θα ήταν έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης από πλευρά μας».

Φωτό Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook