Απόλυτη κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ σε Καμμένο για την άρση της ασυλίας του

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη και κατά πληροφορίες βουλευτές απαίτησαν να προσέλθει ο Πάνος Καμμένος ενώπιον της επιτροπής για να δώσει εξηγήσεις.

apoluti-kalupsi-suriza-se-kammeno-gia-tin-arsi-tis-asulias-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Με απίστευτες μεθοδεύσεις και δικαιολογίες  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέρριψαν το αίτημα άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου.

Σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο twitter «Ο Θεοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;".

O κ. Θεοδωράκης έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και το θέμα έφτασε στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας η οποία συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να διατυπώσει γνώμη προς την Ολομέλεια του Σώματος που θα λάβει και την τελική απόφαση.

Με την έναρξη ωστόσο της συνεδρίασης η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι το σχόλιο του Πάνου Καμμένου έγινε κατά την εκτέλεση των υπουργικών καθηκόντων του και ως εκ τούτου θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δηλαδή να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές βουλευτών για να κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη και κατά πληροφορίες βουλευτές απαίτησαν να προσέλθει ο Πάνος Καμμένος ενώπιον της επιτροπής για να δώσει εξηγήσεις.

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και έτσι στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους επτά έναντι τεσσάρων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «καθάρισε».

Για τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά, αν και στην αρχή υπήρξαν εισηγήσεις να του επιβληθεί μέχρι και μομφή που θα σήμαινε ακόμα και μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης τελικά λόγω προτέρου έντιμου βίου κατέληξαν στην πολιτική αποδοκιμασία και για το θέμα θα επιληφθεί ο πρόεδρος της Βουλής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook