Αποχώρησε η ΝΔ από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής

«Η άρνηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζια να διευρύνει την ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης ανάγκασε την ΝΔ να αποχωρήσει», είπε ο Γ. Κουμουτσάκος.

apoxwrise-i-nd-apo-ti-sunedriasi-tou-sumbouliou-ekswterikis-politikis
SHARE THIS
0
SHARES

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Τη σχετική πρόταση έχει καταθέσει τόσο το Ποτάμι όσο και η Νέα Δημοκρατία. Με την πρόταση διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι το ΚΥΣΕΑ υπερκαλύπτει τις αρμοδιότητες ενός τέτοιου οργάνου.

«Η άρνηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζια να διευρύνει την ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής προκειμένου να αποφύγει - για μια ακομα φορα - οποιαδήποτε ενημέρωση για τα κρίσιμα εθνικά θέματα ανάγκασε την ΝΔ να αποχωρήσει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατα την έξοδό του από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε: «Δεν νομιμοποιούμε με την σημερινή διαδικασια την απουσία ενημέρωσης όλο το προηγούμενο διάστημα. Επιπρόσθετα ο Κοτζιάς αρνήθηκε διεύρυνση της ατζέντας των προς ενημέρωση θεμάτων γι αυτο και η ΝΔ αποχωρεί».

Και συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος: «Η ΝΔ δύο φορές, στη Βουλή και προγραμματικά, έχει ζήτησει τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Η άρνηση ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων δεν μπορεί να σταθεί. Δεν μπορει κανεις να επικαλεστεί αδυναμία ενημέρωσης καθώς ο Κοτζιάς γνωρίζει τα θέματα. Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την άρνηση ενημέρωσης».

Στη συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης, από τη ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββίδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και τέλος από την Ένωση Κεντρώων η Ελένη Μαρτσούκου.

Στις συνεδριάσεις του ΕΣΕΠ συμμετέχουν οι αρμόδιοι επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ που αυτοβούλως δεν συμμετέχει και της Χρυσής Αυγής που δεν προσκαλείται.

 


 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook