Θερμό κλίμα για ρήξη και μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ

Δεν είναι καταστροφή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα λέει ο Λαφαζάνης. Τροπολογία καταθέτει η Αριστερή Πλατφόρμα να μην πληρωθεί το ΔΝΤ, αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί.

aristeri-platforma-min-plirwsoume-ti-dosi-an-sunexisoun-tous-ekbiasmous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε ότι δεν είναι απόλυτη καταστροφή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. «Η διακοπή της αποπληρωμής του χρέους έχει γίνει σε όλες τις χώρες του καπιταλιστικού κόσμου. Να μην τρομοκρατείται ο κόσμος, μόνο στην Ελλάδα υπάρχει το κλίμα ότι το εθνικό νόμισμα σημαίνει καταστροφή. Που έχουμε συμφωνήσει στις ιδιωτικοποιήσεις; Για τον ΟΛΠ. Δεν χρειάζεται ΤΑΙΠΕΔ η Ελλάδα για να ξεπουλάει τη δημοσια περιουσία. Έχουμε συμφωνήσει σε αυτό να αποφασίσει η ΚΕ ότι δεν πουλάνε λιμάνια αεροδρόμια και ακίνητα φιλέτα. Εαν τα πουλήσουμε θα εισπράξουμε πενταροδεκάρες και θα έχει δημοσιονομική επίπτωση μηδέν. Οι επόμενες μέρες κρίσιμες. Δεν βλέπω αλλαγή από τους πιστωτές. Αυτή την ώρα με σχεδιο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη. Ο λαός θα στηρίξει, να τον ενημερώσουμε ειλικρινά».

Συμπλήρωσε επίσης:«Οι λεγόμενοι θεσμοί εφαρμόζουν εδώ και τέσσερις μήνες το μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος του ελληνικού λαού κα μια από τις πιο φρικτές εκβιαστικές πρακτικές στ παγκόσμια  χρονικά. Αυτή την ώρα η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί σε βάθος και να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την περίπτωση που δε θα υπάρξει μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη και να ετοιμάσει τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση προκειμένου να αποτραπούν νέα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις
Να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή ρευστότητα και να επιτυχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατό να ανακοπούν υφεσιακές τάσεις και να αναζωογονηθεί η οικονομία. Κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτρέπει νέας μορφής πειθαναγκασμούς και είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικούς συμβιβασμούς γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα»

Κείμενο κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα

Κείμενο προσθήκης με στόχο να συμπεριληφθεί στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε η πτέρυγα Λαφαζάνη.

Μεταξύ άλλων,σημειώνουν πως η κυβέρνηση,εφόσον οι θεσμοί συνεχίσουν την ίδια εκβιαστική τακτική...δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ.

Η Αριστερή Πλαφόρμα θεωρεί ότι η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, η οποία είναι μια εξέλιξη που πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί. 

Κλείνοντας, η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείμενό της, στην αντιπαράθεση με την πλειοψηφία αναφέρει «η κυβέρνηση, εφόσον οι θεσμοί συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική... δε θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ»

 

 

 

Νταβανελλος

Να αποκλείσουμε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ως το μοντέλο που ακολουθήθηκε με τον προντι στην Ιταλία. Η συμφωνία έχει περιγράφει. Η καλύτερη συμφωνία θα είναι να υπάρξουν μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και να αφήσουμε το ασφαλιστικό για το άμεσο μέλλον. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη δουλειά. Η απάντηση μου είναι οδό. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμένη ρήξη με αυτό που μας προτείνουν, γιατί διαφορετικά θα θρυμματιστουμε και θα καταρρεύσουμε. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς θα βγούμε από την παγίδα που μας στήνουν και να θέσουμε το ερώτημα στον κόσμο.


Ρινάλντι
Γιατί τόση επιμονή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; Γιατί πιστεύω και η συνέχεια θα είναι ανάλογα αφού απομακρυνόμαστε από το πρόγραμμμα μας και οδηγούμαστε σε μνημονιακή εμβάθυνση. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα μας φέρει σε ρήξη με τα λαϊκά στρώματα. Η ΠΝΠ , η πώληση του ολπ και των λιμανιών θα τα βρούμε μπροστά μας. Λειτουργούν αυτόνομα τα υπουργεία άμυνας και εξωτερικών το τελευταίο διάστημα;

Βούτσης: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook