Η σημαία κυματίζει στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς [video - φωτό]

Και στην φωτογραφία τοπικής ιστοσελίδας η ελληνική σημαία κυματίζει στην βραχονησίδα «Ανθρωποφάς».

SHARE THIS
0
SHARES

Μια ανάσα απο τις Ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου το samostimes.gr.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε αυτά.

Πρόκειται για νησιά στα οποία απο αρχαιοτάτων χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα.

Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.

Πριν απο λίγες ημέρες μια τριμελής ομάδα νεαρών ανδρών απο τους γειτονικούς Φούρνους προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη να ανανεώσουν, όπου υπήρχαν, τις παλιές ελληνικές σημαίες και να τοποθετήσουν εξαρχής νέες όπου δεν υπήρχαν, φτάνοντας σε πέντε (5) απομακρυσμένα σημεία με μικρό ταχύπλοο σκάφος.

Λίγες μέρες μετά η Τουρκική προπαγάνδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό αναφέροντας ψευδώς ότι δυνάμεις της γείτονος υπέστειλαν την Ελληνική σημαία.

Ισχυρισμός ο οποίος διαψεύδεται απο κατοίκους της περιοχής και απο τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Γιάννη Μαρούση. Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία του samostimes η ελληνική σημαία κυματίζει υπερήφανα στην βραχονησίδα «Ανθρωποφάς».

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook