Δ. Καμμένος: Εβαλαν το Σκοπιανό στη ζυγαριά με χρέος-συντάξεις

Ο Δημήτρης Καμμένος είπε πως η συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ υπογράφηκε για ανταλλάγματα στην Ελλάδα για χρέος και συντάξεις.

d-kammenos-ebalan-to-skopiano-sti-zugaria-me-xreos-suntakseis
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Δημήτρης Καμμένος υποστήριξε λέγοντας πως η συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ υπογράφηκε για ανταλλάγματα στην Ελλάδα για το χρέος. 

Όπως είπε ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ συζητήθηκε πολύ το ζήτημα της συμφωνίας. Στο σημείο αυτό υποστήριξε πως οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν όταν τους αποκαλύφθηκε πως θα υπάρξουν οικονομικά ανταλλάγματα.

«Δώσαμε το όνομα γιατί υπήρχαν ανταλλάγματα στα θέματα της οικονομίας, το χρέος και τις συντάξεις», είπε συγκεκριμένα. 

Ο κ. Καμμένος επέμεινε στα όσα είχε αναφέρει περί πρότασης μομφής στον Νίκο Κοτζιά που συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. 

«Είχαμε συζητήσει να κάνουμε πρόταση μομφής στον κ. Κοτζιά, προς το θεσμό που εξουσιοδοτείται για να πάει να υπογράψει. Ήταν ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε την παράδοση της Μακεδονίας. Ήταν παρόντες όλοι οι Βουλευτές και αποφασίστηκε ομόφωνα. Δεν προχώρησε η απόφαση αυτή διότι έπρεπε να μαζέψουμε 50 υπογραφές και δεν είχαμε τον χρόνο. Αν γίνονταν αυτό θα έπρεπε να πάει να υπογράψει μόνο ο κ. Τσίπρας».   

Εκείνη τη στιγμή του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους στον ΣΚΑΙ πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κ. Κατσίκης είπε πως δεν συζητήθηκε ποτέ εντός του κόμματος να γίνει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Δημήτρης Καμμένος όμως επέμεινε σε όσα είχε πει λέγοντας μάλιστα πως ο κ. Παπαχριστόπουλος αλλά και μία ακόμα βουλευτής ήταν υπέρ της συμφωνίας με επιχειρήματα για τη συμφωνία. 

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τουσουνίδης, τα όσα είπε ο Δημήτρης Καμμένος. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Τουσουνίδης είπε πως δεν ειπώθηκε ποτέ στη συνεδρίαση της ΚΟ ότι υπάρχει αντιστοίχιση της συμφωνίας για το σκοπιανό με την οικονομική διαπραγμάτευση με τους δανειστές. 

«Προσπαθεί (σ.σ. ο Δημήτρης Καμμένος), με εμφανή τρόπο, να συνδέσει πράγματα, για να καλύψει την ενέργειά του. Ασφαλώς υπάρχει μια ολόκληρη προσέγγιση των ΑΝΕΛ για το γιατί πρέπει να ολοκληρώσιμε το βίο της αυτή η κυβέρνηση, γιατί δεν έπρεπε να ανατραπεί». 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook