Follow us

Οι Ελληνες να πουν "ναι" στην ΕΕ, να μην αυτοκτονήσουν!

Η κυβέρνηση έφυγε αιφνιδιαστικά από τις διαπραγματεύσεις είπε ο Γιούνκερ, καλώντας τους 'Ελληνες να ψηφίσουν Ναι, καθώς το Οχι σημαίνει όχι στην Ευρώπη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Να ψηφίσουν “Ναι” στο επερχόμενο δημοψήφισμα και να μην αυτοκτονήσουν ζήτησε από τους έλληνες πολίτες ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Τσίπρα για “λαϊκίστικα παιχνίδια”, καθώς, όπως είπε, “αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τις διαπραγματεύσεις και δε λέει την αλήθεια στο λαό της”.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε ειδική συνέντευξη Τύπου για την Ελλάδα, δήλωσε προδομένος και απογοητευμένος, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο και σημείωσε πως δε μπορεί να καταλάνει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πάντως ότι ένα “όχι” θα ερμηνευόταν “από όλο τον πλανήτη ότι οι Έλληνες θέλουν να πάρουν αποστάσεις και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξεχωριστή σημασία αποκτά αυτή η συνέντευξη μετά και τη χθεσινή αποκάλυψη του πρόεδρου της Κομισιόν μέσω twitter -και μάλιστα, στα ελληνικά- για την τελευταία πρόταση που κατέθεσαν οι Θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γιούνκερ απέρριψε ότι οι θεσμοί πρότειναν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και είπε πως οι Έλληνες πρέπει να ορίσουν το πεπρωμένο τους.

"Ιδιαίτερα λυπηρά τα λαϊκίστικα παιχνίδια"

“Το 1982 καλοσωρίζαμε στην τότε ΕΟΚ το δέκατο μέλος της, την Ελλάδα. Σήμερα είμαστε 28 κράτη-μέλη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, καταφέραμε να ενώσουμε 19 εθνικά νομίσματα σε ένα κοινό νόμισμα και θέλω να παραμείνουμε 19. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”, σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

"Είναι ιδιαίτερα λυπηρό αυτό που είδε η Ευρώπη το προηγούμενο Σάββατο. Πρόκειται για λαικίστικα παιγνίδια και αισθάνομαι προδομένος γιατί δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές μου και οι προσπάθειες άλλων. Αγνοήθηκαν οι φωνές που ήθελαν την ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν κατέστη εφικτό να υπάρξει συμφωνία για το καλό των Ελλήνων. Το να βάζεις μια δημοκρατία έναντι άλλων 18 δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως “εκανα ό,τι μπορούσα, δεν μας αξίζει αυτή η κριτική που μας ασκείτε. Δούλεψα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ γιατί θέλαμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Όλες οι κυβερνήσεις πήραν δύσκολες αποφάσεις, κάποιες το πλήρωσαν. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η ευθύνη πάνω από εθνικές ατζέντες. Οι ηγέτες άλλων χωρών πήραν την εθνική ευθύνη και τώρα αυτές οι αποφάσεις φέρνουν αποτελέσματα. Οι Ελληνες πολίτες είναι στην καρδιά μου. Είμαι στο πλευρό των Ελλήνων, έχω επενδύσει την εμπιστοσύνη μου στους Ελληνες.”

"Δε δώσαμε κανένα τελεσίγραφο"

Στο σημείο αυτό προειδοποίησε ότι “για εμένα η έξοδος της Ελλάδας δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ επιλογή αλλά δεν πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Εχω εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για συμφωνία. Ολες οι διαβουλεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πνεύματος. Ποτέ δεν δόθηκε τελεσίγραφο, έκανα τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία. Προσαρμοστήκαμε στις προτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το Brussels Group αντικατέστησε την Τρόικα. Φέραμε όλη τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο, δεν την περιορίσαμε σε ένα επίπεδο τεχνοκρατών όπως ποτέ δεν είχε συμβεί. Είχαμε την πρόθεση να καταλήξουμε σε συμβιβασμό".

"Δεν είχαμε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις"

Υπενθύμισε ότι “έχουμε φτάσει πολύ μακριά για να βρούμε κοινωνικά μέτρα που θα συμβάλουν και στη δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό το πακέτο δεν έχει παγίδες και κανείς δεν επιτρέπεται να μιλά γι αυτό. Δεν υπάρχουν περικοπές στο συνταξιοδοτικό. Δεν είναι ένα πακέτο χαζής λιτότητας, δίνει χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Η δημοσιονομική προσαρμογή απαιτεί τον έλεγχο κρατικών δαπανών και ελέγχους. Δεν υπήρξαν μειώσεις μισθών, και για τον ιδιωτικό τομεά συμφωνήσαμε και σε συλλογικές διαπραγματεύσεις. Δεν υπήρχαν περικοπές στις συντάξεις. Μιλήσαμε για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Η κυβέρνηση έπρεπε να φέρει ισοδύναμα που θα καλύπτουν το στόχο. Το πακέτο περιελάμβανε κοινωνική δικαιοσύνη με προστασία των πιο ευάλωτων. Κατάργηση διατάξεων που στοχεύουν στην προστασία κάποιων συμφερόντων. Εγώ έπρεπε να προωθήσω την φορολογική δικαιοσύνη για φόρους στη ναυτιλία. Εμείς ασκήσαμε πίεση γι αυτά τα μέτρα. Αυτό το πακέτο σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες επενδύσεις. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει σύντομα. Γιατί οι τιμές είναι στα ύψη στην Ελλάδα, γιατί δεν τα πάει καλά ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός; Χρειάζεται μια συμφωνία που θα παρέχει ένα αξιόπιστο πλαίσιο ρευστότητας”.

"Να ξέρουν οι Έλληνες τι θα ψηφίσουν"

Όπως κατήγγειλε, “οι ελληνικές αρχές έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αιφνιδίως την Παρασκευή. Είχαμε προτείνει μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13%. Ο πρόεδρος Ντάισελμπλουμ και εγώ δώσαμε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποδεσμεύσει χρήματα. Τους είπαμε ότι το Eurogroup ήταν έτοιμο να συζητήσει και για το χρέος. Αν υπήρχε συμφωνία είμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ένα αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. Ενα τεράστιο πακέτο που προσφέραμε. Κινήσαμε βουνά έως το τελευταίο λεπτό όταν οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Τι ξέρουν άραγε οι Ελληνες πολίτες, τι ξέρουν γι αυτή την τελευταία προσφορά; Δεν θέλουμε να επηρεάσουμε την ψήφο τους αλλά να ενημερώσουμε για την τελευταία προσφορά. Τι ξέρουν οι Ελληνες για όλα αυτά; Ο λόγος που μιλάω στον Τύπο είναι γιατί οι Ελληνες πρέπει να ξέρουν την αλήθεια. Δεν είναι ότι έχουμε φτάσει μια για πάντα σε ένα οριστικό αδιέξοδο αλλά ο χρόνος εξαντλείται. Είμαστε στο τελευταίο λεπτό, προσπαθούσα έως το τελευταίο δευτερόλεπτο να παλέψω για να βρουμε μια λύση. Δεν είμαστε εδώ σήμερα για να κατηγορήσουμε κανένα αλλά είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Εχουμε προσπαθήσει όλοι για να πλησιάσουμε την Ελλάδα.

Ηρθε η ώρα για τους Ελληνες να μιλήσουν και να ορίσουν το πεπρωμένο τους. Ηρθε η ώρα για την ηγεσία της Ελλάδας να αναλάβει την ευθύνη να τους πει τι διακυβεύεται. Ηρθε η ώρα της αλήθειας. Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαικής οικογένειας που πρέπει να μείνει ενωμένη. θέλω να ζητήσω από τους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι» Ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση βάλει στο δημοψήφισμα ακόμα και την πρόταση που είχαμε θέσει και πάλι θα ζητούσε από τους Ελληνες να ψηφίσουν ναι. Τότε το μήνυμα στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρζωνης είναι ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει. Δεν πρέπει να αυτοκτονήσετε γιατί φοβάστε ότι θα πεθάνετε. Συμπαθώ τους Ελληνες Να πείτε ναι στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι η Ελλάδα, η Ελλάδα είναι η Ευρώπη”.

"Απογοητεύτηκα"

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως “δεν θα ήταν σοφό να κατηγορήσω την ελληνική κυβέρνηση αλλά απογοητεύτηκα. Οι άνθρωποι εκτός της Ελλάδας δεν ξέρουν τι ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι Ελληνες. Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα. Όλες οι δημοσκοπήσεις λένε ότι οι ευγενείς, οι εργατικοί Ελληνες θέλουν να κάνουν το καλύτερο και να μείνουν στην Ευρωζώνη”.

Σημείωσε ακόμη: “Δεν καταλαβαίνω τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Βρέθηκε εγκλωβισμένη μέχρι και η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Απογοητεύτηκα και σε πολιτικό επίπεδο και ως άνθρωπος. Όλος ο πλανήτης θα ερμήνευε ένα όχι ως βούληση να πάρουν οι Έλληνες αποστάσεις από την Ευρώπη. Μιλάμε για μια ψήφο που γίνεται για να δείξουν οι Έλληνες ότι θέλουν να μείνουν.

Απάντηση Σακελλαρίδη

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον πρόεδρο της Κομισιόν σημείωσε ότι «Απαραίτητο στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια».

  • Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιούνκερ θα έχει συνάντηση με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15.15 ώρα Ελλάδας
  • Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «σήμερα, στις 14:15 τοπική ώρα Βελγίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ (ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ θα ξεκινήσει στις 14:15 τοπική ώρα Βελγίου.
  • Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στον 9ο όροφο του κτιρίου Paul-Henri Spaak (PHS), αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, περίπου στις 15:30 τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας)».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ 06 Οκτ 2025 | 23:30

Φον ντερ Λάιεν πριν την διπλή πρόταση μομφής: "Είναι παγίδα, δεν πρέπει να πέσουμε μέσα"

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δεύτερη – και μάλιστα διπλή – πρόταση μομφής, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πρόταση που κατατέθηκε στο τέλος Ιουλίου, από την οποία είχε εξέλθει αλώβητη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 13:44

Η "καυτή πατάτα" των αγροτικών επιδοτήσεων: Λιγότερα λεφτά και... αργότερα - Δύο κύματα πληρωμών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να περιορίσει τη δυσαρέσκεια των αγροτών και να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Κομισιόν.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 07:38

Ευρωπαϊκή αντί-drone ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή - Να προστατευτούν και τα νότια σύνορα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το τείχος των drones που θα αποτελέσει ασπίδα στις ρωσικές απειλές σε βάρος των χωρών της Βαλτικής ήταν ένα βασικό θέμα στην ατζέντα.

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ» 26 Σεπ 2025 | 15:36

Η Κομισιόν για τους νέους αμερικανικούς δασμούς: "Το ανώτατο όριο δασμών 15% για τις εξαγωγές της ΕΕ αποτελεί εγγύηση"

Το σκεπτικό αυτό φαίνεται πως επικρατεί στους αξιωματούχους της ΕΕ, που βλέπουν στροφή των ΗΠΑ σε διάφορα ζητήματα, όπως το Ουκρανικό αλλά και τους δασμούς.

ΘΡΑΣΟΣ 23 Οκτ 2025 | 11:06

Λούβρο: Βίντεο από τη στιγμή που οι θρασύτατοι κλέφτες στο ανυψωτικό, φεύγουν με τα κοσμήματα

Νέο βίντεο φαίνεται να έχει καταγράψει τη στιγμή της απόδρασης των ληστών του Μουσείου του Λούβρου.

ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ 48 ΠΑΙΔΙΑ 22 Οκτ 2025 | 15:00

Χάρκοβο: Οργή για το χτύπημα ρωσικών drone σε νηπιαγωγείο, ήταν μέσα παιδιά - Ενας νεκρός και επτά τραυματίες

Οργή προκαλεί στην Ουκρανία το ρωσικό χτύπημα με drone που έπληξε νηπιαγωγείο στο Χάρκοβο - "Φτύσιμο στα μούτρα" από τη Ρωσία προς όσους προσπαθούν για ειρηνική επίλυση

ΝΕΑ ΗΘΗ 17 Οκτ 2025 | 13:44

Πρωτοφανές: Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο υπουργείο Άμυνας εγκαταλείπουν το Πεντάγωνο- Αρνούνται τη λογοκρισία

Μαζικά παρέδωσαν τις διαπιστεύσεις τους οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν θέματα Άμυνας στις ΗΠΑ μετά τους νέους κανονισμούς λογοκρισίας που τους ζητήθηκε να ακολουθήσουν

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 16:01

Τροχαίο στην Κηφισίας: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο μεθυσμένος 24χρονος καρφώνεται στην τζαμαρία των ΕΛΤΑ

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το TheTOC, φαίνεται η στιγμή που το ΙΧ πέφτει πάνω στην τζαμαρία των ΕΛΤΑ - Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 24χρονος

VIRAL 15 Οκτ 2025 | 14:50

Viral βίντεο: Φύλακας διασώζει κοπέλα λίγο πριν την χτυπήσει το τραμ στην Τουρκία

Αγιο είχε η κοπέλα που άκουγε μουσική από τα ακουστικά και δεν άκουσε την κόρνα

ΓΑΖΑ 15 Οκτ 2025 | 09:25

Μαζικές δημόσιες εκτελέσεις "αντιφρονούντων" από τη Χαμάς μετά την εκεχειρία με το Ισραήλ

Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει οκτώ ξυλοκοπημένους άνδρες, με δεμένα μάτια, να γονατίζουν στο δρόμο προτού εκτελεστούν από οπλισμένους στρατιώτες της Χαμάς.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΙΣΡΑΗΛ 13 Οκτ 2025 | 13:32

H στιγμή που αποθεώνουν όρθιοι τον Τραμπ στην Κνεσέτ: Τον χειροκροτούσαν ασταμάτητα με ενθουσιασμό [βίντεο]

Καθώς ο Τραμπ μπήκε στην αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν όρθιοι με παρατεταμένα χειροκροτήματα

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 13 Οκτ 2025 | 12:07

Ισραήλ: Οι πρώτες εικόνες από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν από την Χαμάς - Δάκρυα και αγκαλιές

Η Χαμάς παρέδωσε αρχικά 7 ομήρους και σε δεύτερη φάση απελευθέρωσε και τους υπόλοιπους 13.

ΜΕΡΑ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 13 Οκτ 2025 | 07:29

Τραμπ: "Ο πόλεμος τελείωσε, ξεκινάει η ανοικοδόμηση" - Υπεγράφη η συμφωνία στην Αίγυπτο

Αποθέωση για τον Αμερικανό πρόεδρο στην Κνεσέτ - Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο το Air Force One - Ξεκινά η σύνοδος κορυφής για την προώθηση του ειρηνευτικού του σχεδίου

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 08 Οκτ 2025 | 11:54

Ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο Τατόι - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο [εικόνες - βίντεο]

Ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Τατόι. Τραυματίες οι δύο πιλότοι.

GLOBAL SUMUD FLOTILLA 02 Οκτ 2025 | 08:59

Η στιγμή που οι Ισραηλινοί κάνουν ρεσάλτο στο πλοίο "Οξυγόνο" - Αναχαιτίζουν τον στολίσκο που πλέει στη Γάζα

Αναχαιτίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις το "Οξυγόνο", ένα από τα ελληνικά πλοία που συμμετέχουν στο Global Sumud Flotilla.

ΜΕΣΩ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ 01 Οκτ 2025 | 14:40

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε το Δημόσιο - Σχεδόν 5.000.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη της [βίντεο]

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ 26 Οκτ 2025 | 09:19

Διονύσης Σαββόπουλος: "Πού ήσουνα χθες Αριστερά μου;" - Η φωτογραφία με τα άδεια καθίσματα στην Μητρόπολη

Κανένας από τους αρχηγούς των αριστερών και κεντροαριστερών κομμάτων δεν βρέθηκε χθες στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 25 Οκτ 2025 | 19:45

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου από διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τα σχόλια θαυμασμού στην κυβέρνηση

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόλις χθες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Οκτ 2025 | 18:15

Aνδρέας Τσούνης για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Λείπεις...

Για "μία απώλεια δυσαναπλήρωτη, αναντικατάστατη" κάνει λόγο ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

25 Οκτ 2025 | 16:36

Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει πως "δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ για το SMS

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Οκτ 2025 | 19:46

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απάντησή του για την προσωπική του ζωή - "Παιδιά ψυχραιμία, όλα καλά" [βίντεο]

"Η Ευγενία είναι καταπληκτική μάνα, είμαστε αγαπημένοι. Διαβάζω διάφορα σχόλια στο "X" για την προσωπική μου ζωή" ανέφερε ο υπουργός Υγείας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΞΑΝΑ ΣΤΑ... ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ 24 Οκτ 2025 | 18:33

Νέα κόντρα Μπέου - Μακρή : "Κάνει την... Κινέζα για τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ" - "Γιωτάς ο πατριώτης, δεν πήγε στρατό"

Ο Αχιλλέας Μπέος ζητά από την Ζέττα Μακρή να απαντήσει για το εάν πήρε επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και εάν ήταν στους δέκα πρώτους που έλαβαν αρωγή για τον Daniel

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 16:04

Φουντώνει η κόντρα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: O Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του, λέει η κυβέρνηση- Εξι ανακοινώσεις σε έξι ώρες

Χωρίς τέλος η κόντρα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ανάμεσα σε δήμαρχο Αθηναίων και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 24 Οκτ 2025 | 15:13

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Από το σούπερ μάρκετ μέχρι το ρεύμα… η αλήθεια είναι μία - Όλα αυτά τα πληρώνεις εσύ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Οκτ 2025 | 13:36

Αρπάχτηκαν Γεωργιάδης - Πολάκης: "Ο Φραπές είναι Κρητικός" - "Κολλητός του Αυγενάκη είναι"

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη, σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΤΟ 2024 24 Οκτ 2025 | 13:31

Η -ιστορική πλέον- συνομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Διονύση Σαββόπουλο: "Η Ελλάδα δεν πεθαίνει και ας έχει πυρετό"

Με ένα βίντεο στο οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος συζητά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, ξεκίνησε η χθεσινή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Οκτ 2025 | 13:04
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:51

Αλαλούμ με τον καθαρισμό του Αγνωστου Στρατιώτη - Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δούκας - "Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται", λέει το ΥΕΘΑ

Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για τον Αγνωστο Στρατιώτη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης: "Δεν υπάρχει θέμα Δένδια - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου"

Κατηγορηματικός ότι "δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Δένδια" ήταν σε συνέντευξή του σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ 24 Οκτ 2025 | 07:50

Δύσκολη η εφαρμογή του νόμου για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Σε ιδιώτες η καθαριότητα μετά τη διαφωνία Δένδια - Δούκα

Τα ΜΑΤ πάντως έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα, με αφορμή φοιτητική πορεία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση στον χώρο όπου έχουν γραφτεί τα 57 ονόματα των θυμάτων.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 23 Οκτ 2025 | 23:10

Δούκας: Ακόμη αναζητείται ο απαιτούμενος σεβασμός στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την καθαριότητα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 22:59

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε Ντουμπάι και Gucci πήγαιναν οι επιδοτήσεις - Ο "Φραπές" πήρε 600.000 ευρώ από συνεταιρισμό [βίντεο]

Αγροτικός συνεταιρισμός, του οποίου πρόεδρος ήταν ο Ξυλούρης, του ζητά τώρα τα χρήματα που φέρεται να έχει δανειστεί - 19,6 εκατ. ευρώ πήρε η "παρέα των Γιαννιτσών" μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ 23 Οκτ 2025 | 22:14

Αγνωστος Στρατιώτης: Πόλεμος ανακοινώσεων Δένδια με Δούκα για το ποιος έχει την ευθύνη της καθαριότητας του Μνημείου

"Αναθέτουμε σε τρίτο την καθαριότητα του Άγνωστου Στρατιώτη", ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - "Ακόμη αναζητείται ο απαιτούμενος σεβασμός στο Μνημείο", η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 23 Οκτ 2025 | 21:05

Υπουργείο Άμυνας: Για τον "καλύτερο συντονισμό των αρμοδιοτήτων" οι συναντήσεις Δένδια με Δούκα και Χρυσοχοΐδη

Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να συζητήσουν για τον καθαρισμό του μνημείου

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Οκτ 2025 | 19:06

Δούκας μετά τη συνάντηση με Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Ευθύνη της κυβέρνησης πλέον - Καλή τύχη"

Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 19:01

Ροντέο η Βουλή για τον "χρονοκόφτη": Εξαλλη η Κωνσταντοπούλου με... όλους - Μπακογιάννη, Γεροβασίλη, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

"Ο τρόπος σας πολλές φορές δεν μας αφήνει να σας στηρίξουμε", η απάντηση από την Πέτη Πέρκα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΙ ΕΙΠΕ 23 Οκτ 2025 | 18:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Βόμβες" από Τυχεροπούλου - Φοβόμουν τον "Φραπέ", πήρε στο σπίτι μου και μίλησε με τα παιδιά μου

"Έχω στείλει μέιλ με τις δεσμεύσεις για τα κτηνοτροφικά και μέσα σε αυτές είναι το ΑΦΜ του κ. Ξυλούρη. Τώρα, πώς από τις δεσμεύσεις βρέθηκε να πληρώνεται..."

ΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ 23 Οκτ 2025 | 18:43

Πηγές ΝΔ για την κατάθεση Τυχεροπούλου: "Χωρίς στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις"

"Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάθεσή της προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα από όσα έλυσε", αναφέρουν πηγές

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Οκτ 2025 | 17:09

Μπαίνει "κόφτης" στο χρόνο ομιλιών στη Βουλή - Αυτές είναι οι αλλαγές στον Κανονισμό

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι οι υπουργοί και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πέρα από τον χρόνο που προβλέπεται, θα μπορούν να λαμβάνουν τον λόγο μέχρι τρεις φορές

ΞΑΦΝΙΚΑ 23 Οκτ 2025 | 16:29

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με Δούκα και Χρυσοχοΐδη - Πώς θα καθαρίσουν το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, οι υπουργοί και ο δήμαρχος Αθηναίων αναζητούν τρόπο να καθαρίσουν το μνημείο

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 15:32

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος για Αυγενάκη οι καταγγελίες Τυχεροπούλου - Την πίεζαν να πληρώσει παρανόμως τον "Φραπέ"

Η κατάθεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Οκτ 2025 | 13:51

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού - Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες περί μη διακυβερνησιμότητας

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο αρραγής, σημειώνοντας ότι είναι μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας.

ΑΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 23 Οκτ 2025 | 12:24

Handelsblatt: Το πολιτικό rebranding του Αλέξη Τσίπρα - "Από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της ιστορίας"

"Ο Τσίπρας συγκαταλέγεται στις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας", αναφέρεται στο εκτενές αφιέρωμα του γερμανικού μέσου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2025 | 11:59

Κοντονής κατά Τσίπρα: Έρχεται ο "Μεσσίας" να συστήσει κόμμα μέσω βιβλίου - Αποκλειστική του ευθύνη η κρίση στην Αριστερά

Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε την κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αριστερά ως "προϊόν αποκλειστικά του πρώην πρωθυπουργού".

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 23 Οκτ 2025 | 11:15

Η Κωνσταντοπούλου προαναγγέλλει... ανυπακοή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: "Δεν ξέρω εάν θα μας συλλάβει ο Μητσοτάκης..."

Η κ. Κωνσταντοπούλου, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Οκτ 2025 | 10:16

Τσακαλώτος για Τσίπρα: "Σε ένα σχήμα Σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς που συμφωνεί σε 4-5 πράγματα, έχει ρόλο"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συμβάλλει και να είναι μέρος μίας συμφωνίας ευρύτερης στην κεντροαριστερά, τότε είναι καλοδεχούμενος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 23 Οκτ 2025 | 09:32

Μπακογιάννη για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα τραβήξουμε ζόρι, άντε να πείσεις όσους έπαιρναν τα διπλάσια ότι το πάρτι τελείωσε"

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι περίπου το 50% των επιδοτήσεων εμπεριέχει διαστρεβλωμένα στοιχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 23 Οκτ 2025 | 08:40

Δένδιας: Η παραγωγή drones καίριο βήμα στη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στο 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών θα παράγονται άνω των 1.000 drones τον χρόνο.

ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ 23 Οκτ 2025 | 08:32

Γεωργιάδης για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: "Το νοσοκομείο ενημέρωσε την αστυνομία, όχι ο πατέρας"

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν οτι η ενημέρωση για το συμβάν έγινε με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 20:12

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έδιναν επιδοτήσεις σε σερβιτόρους και DJ - Είχαν δηλώσει χωράφι στη... Λίμνη Κάρλα - Ο ρόλος των δύο αρχηγών

Ένας 36χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης κι ένας 38χρονος στα Γιαννιτσά, ο οποίος μάλιστα δήλωνε αγρότης, φέρονται να ήταν οι αρχηγοί του κυκλώματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πάνω από 19,6 εκατ. ευρώ ζημία στον προϋπολογισμό της ΕΕ

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 22 Οκτ 2025 | 19:46

Ελληνοτουρκική συνάντηση στη Σμύρνη την Πέμπη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Στις εκατέρωθεν αντιπροσωπείες μετέχουν επίσης ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22 Οκτ 2025 | 18:09

Βουλή: Αργησε αλλά πήγε ο Δένδιας - "Καρφιά" από Γεωργιάδη: Μόνο αν ήμουν σε κώμα δεν θα ερχόμουν για δική μου τροπολογία

Η παρουσία του Νίκου Δένδια στα "ορεινά" της Βουλής έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι θα ψήφιζε με επιστολική ψήφο την τροπολογία για Άγνωστο Στρατιώτη

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ 22 Οκτ 2025 | 18:06

Πιτσιλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλος 2025 θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα 1,1 δισ. ευρώ

Οι έλεγχοι στη Κρήτη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ολοκληρωθεί, τόνισε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γιώργος Πιτσιλής

159 ΥΠΕΡ 22 Οκτ 2025 | 17:57
Η ΙΣΤΟΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 17:45

Συγκινητική ανάρτηση Γεωργιάδη: Πώς μια 12χρονη με σπάνια ασθένεια βγήκε νικήτρια χάρη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών

Με την άδεια της οικογένειας, ο υπουργός δημοσιοποίησε την πορεία της μικρής ασθενούς, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης των μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 22 Οκτ 2025 | 16:25

Δίκη για υποκλοπές: "Υπήρχε σύνδεση ανάμεσα στους χρήστες του παράνομου λογισμικού και στην ΕΥΠ" κατέθεσε η Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη, το όνομα της οποίας είχε δημοσιοποιηθεί ότι παρακολουθούνταν, υπογράμμισε με βεβαιότητα πως οι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και Predator δεν ήταν ανεξάρτητες μεταξύ τους

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 16:20

Κατάθεση Ανδρουλάκη για Predator: "Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους - Να πληρώσουν όσοι έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 15:31

Σαμαράς για Σαββόπουλο: Άφησε μια παρακαταθήκη ρυθμού, στίχου, μελωδίας και διαρκούς συνειδησιακής αναζήτησης

"Τολμηρός στη δημιουργία και εκφραστικά ασυμβίβαστος, αποτύπωσε για δεκαετίες τις αγωνίες και τα όνειρα ιδίως των νέων ανθρώπων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 22 Οκτ 2025 | 14:33

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρωτοφανές το αίτημα της ΝΔ ο ελεγχόμενος να γίνει ελεγκτής

"Δεν είναι δυνατόν η ίδια υπηρεσία που έχει αναλάβει την εκτέλεση των διαδικασιών να κληθεί να ελέγξει τον εαυτό της" σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 14:23

Νίκος Ανδρουλάκης στη δίκη για τις υποκλοπές: "Οι κατηγορούμενοι πουλούσαν υπηρεσίες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες.

ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 13:48

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σκάνδαλο με συμμετοχή αξιωματούχων, στελεχών του Οργανισμού, ψευτοαγρότες και απατεώνες"

Τι κατέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Παύλος Σατολιάς.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 22 Οκτ 2025 | 13:06

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Να προσέλθει ο Νίκος Δένδιας ζητάει η αντιπολίτευση

Όσον αφορά την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την παρουσίασε ξεκάθαρα στη Βουλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 22 Οκτ 2025 | 12:45

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Οχι" της αντιπολίτευσης στο αίτημα της ΝΔ για τεχνικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ στον οργανισμό

"Δεν μπορεί ελεγκτής και ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο", υποστηρίζει η αντιπολίτευση

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Οκτ 2025 | 12:26

Παρέμβαση Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική: 6+1 προϋποθέσεις εθνικής στρατηγικής

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις ευκαιρίες και τους κινδύνους από την πρόταση του πρωθυπουργού για μια διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 12:07

Ανδρέας Λοβέρδος για ΠΑΣΟΚ: Αυτό με τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν καταπίνεται με τίποτα

"Εγώ δεν έχω αλλάξει. Ό, τι πίστευα πιστεύω και ό,τι έλεγα λέω. Εκείνοι από τους οποίους έφυγα, άλλαξαν", ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΕΜΠΗ 22 Οκτ 2025 | 10:43

Καρυστιανού για νέο κόμμα: "Θέλω μία αλλαγή ώστε να αναγεννηθεί η χώρα - Περίμενα πιο έντονη παρέμβαση Δένδια"

"Οραματίζομαι μια πολιτική με άλλης ποιότητας πολιτικούς. Ονειρεύομαι πολιτικούς που θα ανακατεύεται κάπου το όνομά τους και θα παραιτούνται αμέσως", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 22 Οκτ 2025 | 09:26

Τουρκικά ΜΜΕ: "Η Ελλάδα επιμένει στο βέτο για το πρόγραμμα SAFE" - Στο Κατάρ ο Ερντογάν για μεταχειρισμένα Eurofighter

Η Άγκυρα σκοπεύει να επιδιώξει την αγορά 24 μεταχειρισμένων Eurofighter από την αεροπορία του Κατάρ.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ 21 Οκτ 2025 | 22:31

Ανδρουλάκης για Σαββόπουλο: "Μέσα από τα τραγούδια του σκιαγραφούσε το βίωμα, τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας"

Ο "Νιόνιος" δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας σε μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων"

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"