Κοτζιάς: Πιστεύουμε σε έναν έντιμο και όχι σάπιο συμβιβασμό

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών διήρκεσαν περίπου ένα δίωρο.

deite-live-ti-sunenteuksi-tupou-kotzia-ntimitrof
SHARE THIS
0
SHARES

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ.  Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών διήρκεσαν περίπου ένα δίωρο.

«Ευχαριστώ τον φίλο μου Νικόλα για την πρόσκληση, Είχαμε πει ότι μόλις αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο θα επισκεφθούμε την όμορφη πόλη σας, πιστεύω στο κοινό μας μέλλον μας στην κοινή μας συνεργασία. Πιστεύω βαθιά ότι αν λύσουμε τα προβλήματα που βρήκαμε ο Νικόλας και εγώ θα βοηθήσει στην ασφάλεια της περιοχής και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» είπε ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα, συνέχισε ο Νίκος Κοτζιάς, όμως μετά έρχεται η ζωή και δίνει τις δικές της λύσεις και είναι πολύ ακριβές. Οι πολιτικοί οφείλουν να βρίσκουν λύσεις. Η Ελλάδα βγαίνει από την οικονομική κρίση, για να έχει την ανάπτυξη χρειάζεται λύσεις, πιστεύουμε σε έντιμους και όχι σάπιους συμβιβασμούς. Σε έναν έντιμο συμβιβασμό δεν μπορεις να πάρεις όσα έχεις το νου σου, και αυτό αφορά και την Ελλάδα.

Στο τέλος θα φτιάξουμε ένα ενιαίο κείμενο, σε μεγάλο βαθμό έχουμε συμφωνήσει σε αρκετά θέματα. Αυτά που θα διαπραγματευθούμε εμείς θα τα διατυπώσει σε ένα κείμενο ο κ. Νίμιτς. Τα κείμενα είναι πάντα υποβοηθητικά της διαπραγμάτευσης, σημείωσε σε άλλο μέρος της συνέντευξης Τύπου ο κ. Κοτζιάς. 

Συμφωνώ, χρειαζόμαστε μια δίκαιη, ορθή λύση, που να μην λύνει μόνο τα προβλήματα του παρελθόντος αλλά ένα καινούργιο μέλλον, τόνισε από τη μεριά του ο κ. Κοτζιάς. 

Από την πλευρά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε: «Μιλήσαμε για όλα τα σημαντικά σημεία. Πρόκειται για πολύ ευαίσθητη ισορροπία. Αν γίνει ένα μικρό βήμα τα πάντα μπορούν να μετατοπισθούν προς μία λύση. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, υπάρχουν ακόμη προκαταλήψεις. Υπάρχει πραγματική επιθυμία για την επίλυση του θέματος με τρόπο που δεν θα υποτιμήσει κανέναν. 

Βιώσιμη λύση θα είναι αυτή που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και από την κοινή γνώμη. Μερικές φορές νομίζω ότι αν και βρισκόμαστε σε διαφορετικές πλευρές είμαστε στην ίδια πλευρά γιατί προσπαθούμε να ανοίξουμε το μέλλον, σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ. Είμαστε γείτονες και αν εδώ φερθούμε έξυπνα θα έχουμε μέλλον, πρόσθεσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook