Δεν εξαρτά τη στάση του στο Σκοπιανό από τον Καμμένο το Ποτάμι

Αν η πρόταση είναι προς όφελος της χώρας και έχουν απαλειφθεί όλες οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις, τότε θα στηρίξουμε, υπογραμμίζουν συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη.

den-eksarta-ti-stasi-tou-sto-skopiano-apo-ton-kammeno-to-potami
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αποφασισμένο να υπερψηφίσει την πρόταση για την επίλυση του Σκοπιανού, άσχετως με το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εμφανίζεται το Ποτάμι.  

Ένα 24ωρο πριν την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός με τον ομόλογο της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στελέχη του Ποταμιού αναφέρουν ότι η υπερψήφιση ή καταψήφιση της τελικής πρότασης δεν θα εξαρτηθεί από την στάση του Πάνου Καμμένου αλλά από το συνολικό πακέτο που θα φτάσει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Αν η πρόταση είναι προς όφελος της χώρας και έχουν απαλειφθεί όλες οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις, τότε θα στηρίξουμε, υπογραμμίζουν συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη. Οι ίδιοι μάλιστα εκτιμούν οτι ακόμα και αν ο Πάνος Καμμένος
διαφοροποιηθεί, θα υπάρξουν βουλευτές των ΑΝΕΛ, που μπορούν να φτάσουν τους τρείς, που θα υπερψηφίσουν.

Σε ότι αφορά τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στελέχη της Ποταμιού έλεγαν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η χθεσινή ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά στην οποία η πρόεδρος του κόμματος τάσσονταν υπέρ μια λύσης με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις «και απαραιτήτως με τις αναπόσπαστες από από αυτήν συμπληρωματικές εγγυήσεις για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρητήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν». 

Αναγνώριζαν πάντως ότι δεν θα είναι ικανοποιητική εξέλιξη να εμφανιστούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι με διαφορετικές θέσεις σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. 

Πηγές του Ποταμιού εκφράζουν την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ωφεληθεί (και σε ότι αφορά την μεταμνημονιακή πορεία της χώρας) μακροπρόθεσμα από την επίλυση της εκκρεμότητας, αν και σήμερα εμφανίζεται εγκλωβισμένος.

Προς επίρρωσιν των λεγομένων τους υπενθύμιζαν τα όσα συνέβησαν με τις ταυτότητες και τον Κώστα Σημίτη
καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δικαιώθηκε τελικά από την επιμονή του στη μη αναγραφή του Θρησκεύματος στις νέα έγγραφα.

Οσο για το Μητσοτάκη, τα ίδια στελέχη υποστήριζαν ότι οι κινητοποιήσεις δημιουργούν πρόβλημα στην ΝΔ που εμφανίζεται χωρίς ξεκάθαρη θέση και λειτουργούν ως βόμβα στην αυλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αντίθετα οι αντιδράσεις ήταν θετικότατες στην πρόσφατη ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook που εξηγούσε τους 12 λόγους που ο ίδιος δεν θα συμμετείχε στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook