"Διχασμένο" το Ποτάμι: Ποιοι στηρίζουν Γεννηματά και ποιοι Ανδρουλάκη

Σε σταυροδρόμι βρίσκονται τα στελέχη του Ποταμιού αναφορικά με το προς τα πού θα κατευθυνθούν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για την κεντροαριστερά

dixasmeno-to-potami-poioi-stirizoun-gennimata-kai-poioi-androulaki
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε σταυροδρόμι βρίσκονται τα στελέχη του Ποταμιού αναφορικά με το προς τα πού θα κατευθυνθούν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για την κεντροαριστερά την ίδια ώρα που ο  Σταύρος Θεοδωράκης κρατά αποστάσεις και από τους δύο υποψηφίους αποφεύγοντας να δώσει γραμμή στήριξης υπέρ της Φώφης Γεννηματά ή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέφαγε στις αρχές της εβδομάδας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να ακούσει τις εκτιμήσεις και τις απόψεις των βουλευτών του για τα αποτελέσματα της κάλπης, ενώ συνεδρίασε και το Πολιτικό Συμβούλιο όπου επέμεινε στην μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Ουδέτερη στάση υπέρ της ενότητας συμπλέοντας με την επίσημη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη κρατούν και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη.

Τα μέλη της πολιτικής κίνησης σε ανακοίνωση του καλούν τους 210.000  πολίτες που πήραν μέρος στο εγχείρημα να προσέλθουν και αυτή την Κυριακή στις κάλπες, κάτι που επεσήμανε άλλωστε και ο Σπύρος Λυκούδης στις συναντήσεις που είχε με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Παρά πάντως την προσπάθεια ουδετερότητας που προσπαθεί να κρατήσει το Ποτάμι, υπήρξαν από την πρώτη στιγμή διαφορετικές φωνές που πήραν θέση τόσο υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, όσο και για την ίδια διαδικασία.

Ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Δανέλλης σε ανάρτηση του στο twitter εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποφευχθεί η δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Την θέση του δεν υιοθέτησε η ηγεσία του Ποταμιού που έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι απόψεις του βουλευτή του αλλά και άλλων στελεχών είναι προσωπικές.

Και αν η βιαστική πρώτη εκτίμηση του βουλευτή που ενδεχομένως να αποτύπωνε και την επιθυμία του να αναλάβει επικεφαλής του νέου φορέα η Φώφη Γεννηματά που έκοψε πρώτη το νήμα, σταμάτησε εκεί, υπήρξαν άλλοι που τοποθετήθηκαν καθαρά.

Οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού για λόγους (και) συναδελφικής αλληλεγγύης τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη αν και έμπειρα πολιτικά στελέχη παρατηρούσαν ότι και οι δύο όλο το προηγούμενο διάστημα έμειναν σιωπηλοί σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης δικαιολογώντας την απόφαση του τονίζει « Με την κατάσταση , όπως διαμορφώθηκε, θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δίδει μεγαλύτερα εχέγγυα για να ολοκληρωθεί το δύσκολο εγχείρημα, που απαιτεί πνοή ανανέωσης σε πρόσωπα και θεσμούς. Θεωρώ, παράλληλα,  την  Ευρωπαϊκή του εμπειρία  σημαντικό παράγοντα  για την κρίσιμη  περίοδο, που περνά η  χώρα μας. Η   στήριξη μου στον  Νίκο Ανδρουλάκη είναι λοιπόν πράξη ελπίδας για μια  προοδευτική πορεία, και με αυτήν την προσδοκία  καλώ όλους τους φίλους να συμμετάσχουν   στην  νέα εκλογική διαδικασία».

Στο ίδιο μήκος είναι και η ανακοίνωση στήριξης του έτερου βουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου που μεταξύ άλλων αναφέρει «Με τον Νίκο συνεργάζομαι αρμονικά εδώ και τρία χρόνια σε πολλά κοινοβουλευτικά, νομοθετικά θέματα, έχουμε δώσει κοινές μάχες εντός της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τον στηρίζω ανεπιφύλακτα στο δεύτερο γύρο».

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποστηρίζει επίσης ενθέρμως ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά κατά πληροφορίες και ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Στην αντίπερα όχθη το στέλεχος του Ποταμιού και υπεύθυνη για τα διεθνή Οντίν Λιναρδάτου λίγες μόνο ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης παίρνει σαφή θέση υπέρ της Φώφης Γεννηματά και όπως εξηγεί όχι μόνο «γιατί είναι μία γυναίκα που πάλεψε με τα θηρία όλη της τη ζωή και δεν εννοώ μόνο στην πολιτική αλλά και στην προσωπική της ζωή , και βγήκε νικήτρια  αλλά κυρίως επειδή  απέδειξε μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη πως είναι έτοιμη να θυσιάσει την σίγουρη θεσούλα της  και  την εξουσία για το καλό του χώρου που πιστεύει. Γιατί απέδειξε πως ακούει , αλλάζει και προχωρά»

Η Οντίν Λιναρδάτου δεν απορρίπτει την κριτική ότι η κυρία Γεννηματά είναι κομμάτι του παλιού «Ίσως να είναι» υποστηρίζει αλλά διευκρινίζει «είναι όμως έτοιμη να το αφήσει πίσω της και να συνεργαστεί με τις καθαρά μεταρρυθμιστικές  προοδευτικές δυνάμεις που ξαναέβαλε στην πολιτική ζωή ο  Σταύρος Θεοδωράκης και  το Ποτάμι».

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook