Εισαγγελέας: Παραπομπή σε δίκη όλων των βουλευτών της Χ.Α.

«Διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης κατά τον εισαγγελέα ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Συμπληρωματικές κατηγορίες για Μιχαλολιάκο-Κασιδιάρη

eisaggeleas-parapompi-se-diki-olwn-twn-bouleutwn-tis-xa
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την παραπομπή σε δίκη 70 από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα, προτείνει στο συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιδίδωρος Ντογιάκος σε μια πρόταση καταπέλτη 700 σελίδων.
Από τους 75 κατηγορούμενους για τους οποίους ο εισαγγελέας εισηγείται παραπομπή, οι 26 είναι ήδη κρατούμενοι. Για 15 εμπλεκόμενους προτείνεται η απαλλαγή τους από τις κατηγορίες.

«Διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης κατά τον εισαγγελέα είναι η κοινοβουλευτική της ομάδα. ΜιχαλολιάκοςΚασιδιάρης, Μίχος, Λαγός, Γερμενής και Μπούκουρας αντιμετωπίζουν συμπληρωματικά κακουργηματική κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό να εφοδιάσουν την εγκληματική οργάνωση.

Δείτε εδώ όλη την πρόταση του εισαγγελέα για την Χρυσή Αυγή

Στην πολυσέλιδη πρόταση του εισαγγελέα ξεχωρίζουν δέκα βασικές υποθέσεις που στοιχειοθετούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα για τον οποίο ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή, οι επιθέσεις στο Πέραμα κατα μελών του ΚΚΕ και Αιγυπτίων ψαράδων καθώς και άλλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών. Ο εισαγγελέας αναφέρεται και σε περιστατικά της δεκαετίας του 80 αλλά εκτιμά ότι η δράση της ΧΑ έγινε πιο έντονη μετά το 2008 όταν, όπως αναφέρει, επικράτησε η συλλογιστική ότι «πας μη Έλλην βάρβαρος». Στην πρόταση αναφέρεται ότι με τις εκλογές του 2012 η ΧΑ απέκτησε πολιτικό μανδύα καταθέτοντας κι ένα νέο καταστατικό στον Άρειο Πάγο.

Ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να θεωρηθεί ότι δρα ως εγκληματική οργάνωση όταν χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα στελέχη του για εγκληματικές πράξεις. Επισημαίνει την ιεραρχία της ΧΑ με επικεφαλής το Νίκο Μιχαλολιάκο και ακολουθούν οι Παππάς, Κασιδιάρης και Παναγιώταρος.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook