Εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς το ΚΚΕ: Ανεξάρτητοι οι ευρωβουλευτές του

Σε καμία ομάδα του ευρωκοινοβουλίου δεν θα ενταχθούν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Αποφασίστηκε η αποχώρηση από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αιχμές κατά Τσίπρα.

ektos-eurwpaikis-aristeras-to-kke-aneksartitoi-oi-eurwbouleutes-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Οπως τονίζει το ΚΚΕ, ο Περισσός έχει ως στόχο να συμβάλει στην αποδέσμευση από την ΕΕ, κάτι που «δεν μπορεί να υπηρετηθεί με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ σε πολιτικές ομάδες, που έχουν ως κύρια γραμμή τον εξωραϊσμό και τη στήριξη της ΕΕ».

 Το ΚΚΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως από την αρχή η συγκρότηση της GUE/NGL έγινε σε συνομοσπονδιακή βάση, χωρίς κοινή ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα ή προγραμματικές συγκλίσεις, με τη διατήρηση της ιδεολογικοπολιτικής αυτοτέλειας κάθε κόμματος και συνεννόηση για τεχνικά ζητήματα, που αφορούσαν τις παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.
 

ΚΚΕ; Μεθοδεύεται η συνεργασία της GUE/NGL με τις πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων για τη διαμόρφωση δήθεν "αριστερού μπλοκ"

«Ολη αυτή την 20ετία και πιο έντονα μετά τη δημιουργία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς υπήρξε, μέσα στην GUE/NGL, μια συνεχής διαπάλη του ΚΚΕ με τις δυνάμεις που συμμετέχουν στο ΚΕΑ, οι οποίες επιδίωκαν να επιβάλλουν τις θέσεις τους, ως θέσεις της Ομάδας, ενώ με κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να παραβιάζουν το συνομόσπονδο χαρακτήρα της Ομάδας. Σε αυτήν την προσπάθεια πρωτοστατούσαν τα κόμματα του ΚΕΑ και κυρίως η Die Linke της Γερμανίας και ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστηρίζει το ΚΚΕ.
 
Προσθέτει ότι επιχειρείται διαστρέβλωση και αποσιώπηση των θέσεών του, ότι προωθούνται «κοινές θέσεις» για σοβαρά ζητήματα, που αφορούν την πολιτική της ΕΕ και τις διεθνείς εξελίξεις, παρά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, οι θέσεις της οποίας, όπως σημειώνει, σε αρκετές περιπτώσεις αποσιωπούνται.
 
«Μεθοδεύεται η συνεργασία της GUE/NGL με τις πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων για τη διαμόρφωση δήθεν "αριστερού μπλοκ", κάτι το οποίο αναδεικνύεται και από τις τοποθετήσεις του υποψήφιου προέδρου του ΚΕΑ για την Κομισιόν, Αλέξη Τσίπρα. Επίσης στο Ευρωκοινοβούλιο υπογράφτηκαν, για πολύ σοβαρά θέματα, κοινά ψηφίσματα, με τη συμμετοχή ακόμη και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων (π.χ. Κοινό Ψήφισμα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020)» αναφέρει το ΚΚΕ.
 
Επιπλέον στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται ότι «δυνάμεις της GUE/NGL, όπως το γερμανικό κόμμα Die Linke, συμμετέχουν στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, στην ανιστόρητη ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, στη συκοφάντηση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης».
 
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα αντιπάλεψε την «απαράδεκτη στάση κομμάτων και βουλευτών, που συμμετέχουν στην GUE/NGL και που στήριξαν τον πόλεμο στη Λιβύη, την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας ή την υπονομευτική εκστρατεία ενάντια στην Κούβα, που δεν καταδίκασαν την επέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook