Εντυπωσιακή η κόρη του Χρήστου Σαρτζετάκη – Τον συνόδευσε στα Χανιά

Η κόρη του κ. Σαρτζετάκη έλαμψε με την παρουσία της, προσελκύοντας τα φλας των φωτογράφων.

entupwsiaki-i-kori-tou-xristou-sartzetaki--ton-sunodeuse-sta-xania
SHARE THIS
0
SHARES

Το βιβλίο του Χρήστου Σαρτζετάκη «Επιτελών το καθήκον μου» παρουσιάστηκε στο κοινό των Χανίων το απόγευμα της Παρασκευής, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του ιδρύματος Βενιζέλου, στην Χαλέπα.

Ο κ. Σαρτζετάκης έφτασε στον χώρο του ιδρύματος λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Έφη Αργυρίου (Φρόσω) και την κόρη του Πετρούλα – Αναστασία (Πάτυ) η οποία είναι επίσης νομικός και μάλιστα διατέλεσε  πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας επί Κουρουμπλή.

Μάλιστα η κόρη του κ. Σαρτζετάκη έλαμψε με την παρουσία της, προσελκύοντας τα φλας των φωτογράφων.

 

 

 

Το βιβλίο είναι ένα δίτομο έργο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέρκυρα το οποίο αναφέρεται στους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση της δολοφονίας του Λαμπράκη, ως ανακριτής τότε, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ Σαρζετάκης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στην παρουσίαση επεσήμανε ότι η συγγραφή του δίτομου έργου έγινε για να γνωρίσει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για μια υπόθεση από το πρόσφατο παρελθόν από αυτόν που ενήργησε την ανάκριση της υπόθεσης και να γίνει γνώστης των όσων ακολούθησαν.

Τον κ. Σαρτζετάκη καλωσόρισε στο Ίδρυμα Βενιζέλος ο γενικός διευθυντής Νίκος Παπαδάκης.

Μιλώντας για το βιβλίο ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Παναγόπουλος χαρακτήρισε τον συγγραφέα αληθινό Έλληνα, ενώ ο Κώστας Μενουδάκος Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το δίτομο έργο φωτίζει μια σημαντική στιγμή της πορείας της δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής Θεόδωρος Φορτσάκης χαρακτήρισε τον Χρήστο Σαρτζετάκη ως πρότυπο και υπόδειγμα δικαστικού λειτουργού με οικουμενική δράση, ενώ ο νομικός Αντώνης Βγόντζας τόνισε ότι το έργο αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Το « παρών» στην παρουσίαση έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και πολίτες από την περιοχή Σελίνου από όπου καταγόταν ο πατέρας του Χρήστου Σαρτζετάκη ενώ χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη.

πηγή: zarpanews

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook