Επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Γιάννη Πανούση

Σκληρή απάντηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

epithesi-zwis-kwnstantopoulou-kata-gianni-panousi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σκληρή απάντηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αιχμή του κυβερνητικού στελέχους ότι «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλο» ερμηνεύεται από την κυρία Κωνσταντοπούλου, ως προσπάθεια υποβάθμισης του Κοινοβουλίου «το οποίο αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» και ταυτόχρονη ανακήρυξη «των αστυνομικών δυνάμεων σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή, στην οποία οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν ελευθέρας χωρίς κανένα έλεγχο και να ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτή την περίοδο έχει εφαρμοστεί ο νόμος ως προς όλους».

Στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου ότι προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι για πολλοστή φορά προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι «υποδαυλίζεται με δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρο του».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνδέει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο (βλ. κατηγορίες εις βάρος της για την απαγόρευση εισόδου αστυνομικού στο Κοινοβούλιο) με τις πρωτοβουλίες που έχει η ίδια λάβει για την διαλεύκανση υποθέσεων (επιτροπές για το χρέος,  τις γερμανικές οφειλές, για την SIEMENS) και υποστηρίζει ότι ήταν αναμενόμενο ότι θα επινοηθεί και θα κατασκευαστεί μείζον ζήτημα ότι «δεν άφησε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής οι άνδρες των ΜΑΤ».

Για το ζήτημα η ίδια διευκρινίζει ότι: 
 

1)      Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω «κύκλων»

2)      Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.

3)      Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται

4)      Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό

5)      Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook