ΕΣΡ: Στα 35 εκατ. η τιμή εκκίνησης για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

Το ΕΣΡ αποφάσισε ομόφωνα το τίμημα και απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά.

esr-sta-35-ekat-i-timi-ekkinisis-gia-tis-7-tileoptikes-adeies
SHARE THIS
0
SHARES

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών υπέγραψαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η απόφαση των δύο υπουργών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, επικύρωσε τη γνώμη που διατύπωσε νωρίτερα σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σημειώνεται πως η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Το ΕΣΡ αποφάσισε ομόφωνα το τίμημα και ενημέρωσε για αυτό με σχετική επιστολή  τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των αδειών που θα δοθούν έχει κλείσει στους επτά το ποσό που επιδιώκει το ΕΣΡ να εισπραχθεί υπολογίζεται μίνιμουμ στα 245 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό που διεξήχθη με το «νόμο Παπά», ο οποίος αργότερα κρίθηκε αντισυνταγματικός, οι άδειες που δημοπρατήθηκαν ήταν τέσσερις

Τότε  άδειες κατοχύρωσαν ο ΣΚΑΪ  με 43,6 εκατ. ευρώ, ο όμιλος του Χρήστου Καλογρίτσα  με 52,6 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 (Ομιλος Μ. Κυριακού) με 75,9 εκατ. ευρώ και το Αλτερ Εγκο (Ομιλος Μαρινάκη) με 73,9 εκατ. ευρώ. 

Στη συνέχεια η πλευρά Καλογρίτσα δήλωσε αδυναμία να καταβάλει την εγγυητική και αποχώρησε. 
Ακολούθως, τη συγκεκριμένη άδεια κατοχύρωσε η Dimera του Ιβάν Σαββίδη. 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook