Γιάννης Μπουτάρης: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν. Απομονώθηκε μια φράση από το σύνολο των προβληματισμών που εξέφρασα κι αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα».

giannis-mpoutaris-parermineutikan-oi-dilwseis-mou
SHARE THIS
0
SHARES

Διευκρινιστική τοποθέτηση έκανε στα μέσα ενημέρωσης ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέροντας ότι έγινε παρερμηνεία των δηλώσεων που έκανε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης από «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης». 

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χθες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν. Απομονώθηκε μια φράση από το σύνολο των προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου και τα πρακτικά στο δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Δεν τους έκαναν εντύπωση και δεν αντέδρασαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Πρόσθεσε πως «δε ζήτησα, ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε όσον αφορά στο όνομα «Νίκος Γκάλης» πως «ρωτήθηκα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και απάντησα για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα. Γιατί είναι μια διεθνής προσωπικότητα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο Hall of Fame του μπάσκετ».

Τι δεν παίρνει πίσω ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε σχέση μ' αυτά που έχει πει; 

«Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα "Μακεδονία" κι εμείς δυστυχώς με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων έχουμε χάσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει» είπε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο και καλά θα είναι να κατέβουν οι τόνοι για να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τους δύο. Συμφωνία καλή για έναν δεν υπάρχει». 

 


 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook