Η ΕΛΑΣ απαντά στη Ζωή για το επεισόδιο στη Βουλή (vd)

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καλύπτουν πλήρως τον Αστυνομικό Διευθυντή με τον οποίο είχε «διάλογο» η Πρόεδρος της Βουλής

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ανεπίσημες αντιδράσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αναδεικνύουν την έντονη ενόχλησή τους για τουλάχιστον δύο φράσεις της Προέδρου της Βουλής με αποδέκτη τον Αστυνομικό Διευθυντή. Η μία ήταν εκείνη που η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε «να μου δώσει αναφορά και εξηγήσεις ο προϊστάμενός σας για το λόγο που εφαρμόστηκε αυτό το σχέδιο» και η δεύτερη που αποκαλούσε υποτιμητικά «κύριε αστυνομικέ», έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας. Οι ίδιοι αξιωματικοί σημείωναν με νόημα πως «οι αστυνομικοί σέβονται τους θεσμούς και τους πολίτες και δίνουν εξηγήσεις στους ιεραρχικώς προϊσταμένους τους αφού πρώτα έχουν εκτελέσει τη διαταγή».

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καλύπτουν πλήρως τον Αστυνομικό Διευθυντή με τον οποίο είχε «διάλογο» η Πρόεδρος της Βουλής και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο Αστυνομικός Διευθυντής που ήταν επικεφαλής των μέτρων αντέδρασε ψύχραιμα και με τον πρέπων σεβασμό απέναντι στο θεσμό του προέδρου της Βουλής. Εφάρμοσε διαταγές του επιχειρησιακού σχεδίου καθώς έπρεπε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για τα γραφεία της Ε.Ε που βρίσκονται στο σημείο. Ποτέ δεν απαγόρευσε σε αντιπροσωπεία εργαζομένων να δώσουν ψήφισμα στη Βουλή αλλά και ούτε και ποτέ αντιπροσωπεία εργαζομένων τον ενημέρωσαν ότι θα ήθελαν να δώσουν ψήφισμα». 

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: "Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα (χθες) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων. Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook