Follow us

Η Μέρκελ αποκλείει και πάλι την πολιτική συμφωνία χωρίς τεχνική συμφωνία

Σκληραίνουν την στάση τους έναντι της Αθήνας η Καγκελάριος Μέρκελ, το κόμμα της αλλά και οι σοσιαλδημοκράτες εταίροι της. Οι φόβοι για Ισπανία και κούρεμα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η Μέρκελ αποκλείει και πάλι την πολιτική συμφωνία χωρίς τεχνική συμφωνία

Σκληραίνουν την στάση τους έναντι της Αθήνας η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ οι πολιτικοί του κόμματός της αλλά και οι σοσιαλδημοκράτες εταίροι της, παρά τους διαφαινόμενους κινδύνους για την ευρωζώνη από μια έξοδο της Ελλάδας.

Οι όροι για μια πολιτική διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με το Reuters η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πολιτική συζήτηση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup, αν δεν έχει προηγηθεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Μιλώντας σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με ηγετικά στελέχη του κόμματός της η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι δεν θα υπάρξει νέα πολιτική διαπραγμάτευση αν δεν καταλήξει η Ελλάδα σε μια συμφωνία με τους δανειστές για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο Φολκερ Κάουντερ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο ρεαλισμό. Τόνισε ότι ενώ στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη δεν θα γίνουν δεκτοί οι όροι της Αθήνας «που ζητά όλοι να χορεύουν στους δικούς της ρυθμούς».

Μεγάλος κίνδυνος κουρέματος

Ο Μίκαελ Φουκς των χριστιανοδημοκρατών χαρακτήρισε τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό οικονομικών Γιανη Βαρουφάκη ως «ερασιτέχνες» και εμφανίστηκε να αποδέχεται την ιδέα για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους λέγοντας: «Ο κίνδυνος της παραγραφής ενός μέρους των δανείων μας είναι αρκετά μεγάλος».

Αλλοι συντηρητικοί πολιτικοί εκτιμούν ότι αν οι δανειστές υποκύψουν στις πιέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα δώσει το σήμα στους Ισπανούς ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τους αριστερούς Podemos στις επικείμενες εκλογές.

«Η Ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται όλο και πιο ανεύθυνα ακόμη κι έναντι της ίδιας της χώρας. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μονόδρομος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επιτρέψουμε έναν εκβιασμό » σχολιάζει η Γιασμίν Φαχίμι, βουλευτής των σοσιαλδημοκρατών. Η Κλαούντια Ρόθ των Πρασίνων σχολίασε ότι αν η Ελλάδα πρέπει να εξοικονομήσει κεφάλαια, θα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ 30 Απρ 2024 | 22:19

Μακάβρια ευρήματα κάτω από την κατοικία του αρχιναζιστή Γκέρινγκ στο "Λημέρι του Λύκου": Βρέθηκαν σκελετοί χωρίς χέρια και πόδια

Διαφορετικά σενάρια και πολλά ερωτήματα: Σε ποιον ανήκοιν οι σκελετοί που βρέθηκαν κάτω από το σπίτι του Γκέρινγκ, πότε πέθαναν, γιατί λείπουν τα άκρα τους.

ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 26 Απρ 2024 | 17:48

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Εξαφανίστηκε το 2018 ενώ έκανε σκι, θεωρήθηκε νεκρός αλλά ίσως ζει στη Μόσχα

Εξαφανίστηκε στις ελβετικές Άλπεις το 2018, κηρύχθηκε νεκρός τρία χρόνια μετά αλλά σύμφωνα με νέα στοιχεία μπορεί να ζει στη Μόσχα με Ρωσίδα κατάσκοπο.

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 24 Απρ 2024 | 17:06

Καβάλησε το πιο μεγάλο κύμα: Ο Γερμανός σέρφερ που είναι κοντά σε νέο παγκόσμιο ρεκόρ - Ζωή αφιερωμένη στον ωκεανό

Γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη αλλά από τα 16 του ζει στη Χαβάη και δαμάζει τα κύματα - Καβάλησε κύμα πάνω από 28μ και είναι πολύ κοντά σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ

ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 19 Απρ 2024 | 16:38

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν συνεχίζει στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας μέχρι το Μουντιάλ του 2026

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν απέρριψε τις προτάσεις της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν και παραμένει στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας.

ΝΕΟ CHAMPIONS LEAGUE 19 Απρ 2024 | 14:48

Επίσημο: Η Ιταλία θα εκπροσωπείται από πέντε ομάδες στο νέο Champions League

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα που θα έχει πέντε συλλόγους στο Champions League , ενώ για τη δεύτερη θέση "πολεμάνε" η Γερμανία και η Αγγλία.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η TAZ 19 Απρ 2024 | 13:37

Γερμανικά ΜΜΕ για Βαρουφάκη: "Απόλυτο μπέρδεμα" η απαγόρευση εισόδου - Δεν είναι σαφές ποιος ακριβώς την επέβαλε και γιατί

Όπως αναφέρει η TAZ, δεν είναι ακόμη σαφές ποιος ακριβώς επέβαλε την απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά ούτε και το γιατί.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 13 Απρ 2024 | 22:14

ΚΚΕ για Βαρουφάκη: Απαράδεκτη ενέργεια η απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία-Αυτές είναι οι "ελευθερίες" της ΕΕ

"Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο "κράτος δικαίου" και οι "ελευθερίες" της ΕΕ", αναφέρει το ΚΚΕ, με αφορμή όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βαρουφάκης περί απαγόρευσης

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 13 Απρ 2024 | 19:22

Το Βερολίνο απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την πολιτική δράση στη Γερμανία, λέει το ΜεΡΑ25- Για τη Γάζα

Την απαγόρευση της εισόδου και κάθε πολιτικής δραστηριότητας στη χώρα, αποφάσισε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ισχυρίζεται το ΜεΡΑ25

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 10 Απρ 2024 | 21:09

Γιατί δεν είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα; Η Deutsche Welle αναλύει και απαντά στην επιμονή του

"Η έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν ούτε ανακουφιστική για την ελληνική οικονομία, αλλά ούτε και προσωρινή" αναφέρει η DW.

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ZARI 08 Μαϊ 2024 | 21:06

Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok με Μαρίνα Σάττι, Zari και τον Πίνατ... "ευρωκομματόσκυλο"

O Κυριάκος Μητσοτάκης συνδύασε τη Eurovision με τις ευρωεκλογές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Μαϊ 2024 | 20:55

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Πραγματικό σοκαριστικό πώς κατάφερε να πει τόσα ψέματα μαζεμένα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί και την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 08 Μαϊ 2024 | 19:49

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ράμα: Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη

Προκλητική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επικείμενη επίσκεψη Ράμα ανήμερα της επετείου προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 08 Μαϊ 2024 | 19:20

Η Βίκυ Φλέσσα μιλάει για κοπτοραπτική για τη δήλωση για τα Τέμπη: "Είναι ατομική και όχι συλλογική ευθύνη"

Η Βίκυ Φλέσσα μίλησε για την αμφιλεγόμενη δήλωσή της για τα Τέμπη και το Μάτι: "Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί"!