Follow us

Η μετακίνηση Δένδια και η μάχη στην Α και Β Αθήνας- Ολο το παρασκήνιο

Ανάβει η συζήτηση για τις φιλοδοξίες κεντρικών παραγόντων της ΝΔ. Τί σηματοδοτεί η απόφαση Σαμαρά για μετακίνηση Δένδια στο Αμυνας. Οι μάχες σε Α και Β Αθήνας.

Στέφανος Λιγνός
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΤΕΦΑΝΟς ΛΙΓΝΟς
Η μετακίνηση Δένδια και η μάχη στην Α και Β Αθήνας- Ολο το παρασκήνιο

Με λογική «επόμενης ημέρας» και πολιτικής προστασίας του Νίκου Δένδια κινήθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την απόφασή του να τον μετακινήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Πεντάγωνο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να δώσει στον Ν. Δένδια το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας άνοιξε μεγάλη συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία και επανέφερε τη ζύμωση περί της επόμενης ημέρας στην κεντροδεξιά και του ρόλου που θέλουν να παίξουν ορισμένα πρόσωπα.

«Ο Νίκος βρήκε ασφαλές πολιτικό καταφύγιο στο Πεντάγωνο» έλεγε πικρόχολα κεντρικό στέλεχος της ΝΔ τονίζοντας ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν μια σαφής ένδειξη ότι κάποια κέντρα στην κεντροδεξιά προστατεύουν τον Ν. Δένδια. Και αυτό διότι, όπως παραδέχονται πολλοί στο υπουργικό συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το υπουργείο Ανάπτυξης αποδείχθηκε «μαύρη τρύπα» για τον Ν. Δένδια.

Ο Αντ. Σαμαράς υπολόγιζε πολλά όταν τον τοποθέτησε στο υπουργείο Ανάπτυξης, έχοντας ως κριτήριο την επιτυχημένη πορεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όμως το τελευταίο διάστημα άρχισε να έχει πολλά παράπονα και επειδή τυγχάνει να έχει άριστη πολυετή σχέση μαζί του, ενώ θέλει να κρατήσει σε ισχύ για την επόμενη μέρα στη ΝΔ όταν αυτή θα έλθει, αποφάσισε να τον…σώσει.

«Επέδειξε κολεγιακή αλληλεγγύη ο πρόεδρος» έλεγε κορυφαίος υπουργός, θυμίζοντας ότι οι Αντ. Σαμαράς και Ν. Δένδιας συνδέονται και από το Κολέγιο Αθηνών και άρα διευκρίνισε πως υπάρχει μια σχέση δεκαετιών που έχει σφυρηλατηθεί.

Ο «καραμανλικός» Ν. Δένδιας για πολλούς παράγοντες, εντός και εκτός της ΝΔ, έπρεπε να στηριχθεί κυρίως και για την κρίσιμη εκλογική μάχη που έρχεται. Η απόφασή του να μετακινηθεί από την Κέρκυρα, όπου και εκλεγόταν επί πολλά έτη, στο καμίνι της Β΄ Αθηνών έχει ρίσκο. Γι’ αυτό ήθελε και θέλει πολιτική βοήθεια και άρα να έχει το λιγότερο πολιτικό κόστος, καθώς η περαιτέρω παραμονή του στο υπουργείο Ανάπτυξης μόνο φθορά ήταν όπως αποδείχθηκε.

Η επιλογή Σκρέκα στο Ανάπτυξης

Αυτή τη βοήθεια λοιπόν, επιμένουν έμπειρα στελέχη της ΝΔ του πρόσφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επέλεξε επίσης για αντικαταστάτη του στο υπουργείο Ανάπτυξης έναν νεοεκλεγέντα βουλευτή που εξελέγη μόλις το 2012, τον Κώστα Σκρέκα.

Η επιλογή αυτή συνδέεται όπως πληροφορείται το thetoc.gr με την άγνωστη στενή σχέση που έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Αντ. Σαμαράς με τον πατέρα του νέου υπουργού, του Θόδωρου Σκρέκα, επί σειρά ετών βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ. Επίσης, συνιστά και μια τονωτική ένεση στον Κ. Σκρέκα που παλεύει στα Τρίκαλα με τον γνωστό Μιχάλη Ταμήλο και τον Ηλία Βλαχογιάννη που πρόσφατα έγινε κουμπάρος με τον Μάκη Βορίδη που πάντρεψε τον υιό του, ενισχύοντας έτσι και την πολιτική φιλία που έχουν, καθώς αποτελεί επίλεκτο μέλος της ομάδας που στήνει στην Κ.Ο. της ΝΔ ο υπουργός Υγείας.

Βορίδης, το αντίπαλον δέος


Ο Μάκης Βορίδης (επίσης απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών) αποτελεί και το…αντίπαλο δέος κατά μια έννοια του Ν. Δένδια και προ ημερών έγινε μεγάλη συζήτηση και αναφορές ότι ο πρωθυπουργός του έδωσε δαχτυλίδι διαδοχής. Αφορμή ήταν η επιλογή του Αντ. Σαμαρά να τον ορίσει βασικό εισηγητή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της ΚΟ και σε τμήμα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αυτή η κίνηση άνοιξε μεγάλη συζήτηση για το μέλλον στην Κεντροδεξιά και ανέδειξε - μέσω των διαρροών, των εκτιμήσεων και των αναλύσεων διαφορετικών εσωκομματικών κέντρων - τις στρατηγικές, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες κεντρικών παραγόντων της ΝΔ.

Πριν λίγες εβδομάδες όταν έγινε η κίνηση του Αντ. Σαμαρά με τον Μ. Βορίδη, επέλεξε ο πρωθυπουργός να αντιστρέψει το κλίμα με μια άλλη απόφασή του που πέρασε τελείως απαρατήρητη και δεν σχολιάστηκε, αν και δείχνει και ενισχύει την αρχική άποψη περί πολιτικής στήριξης του Ν. Δένδια. Τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης έκλεισε, πριν μιλήσει ως είθισται τελευταίος ο Πρωθυπουργός, ο Ν. Δένδιας, στοιχείο που έδειξε ότι ο Αντ. Σαμαράς ήθελε να περάσει το μήνυμα πως δεν έχει κανένα προβάδισμα ο Μ. Βορίδης που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην περιφέρεια Αττικής.

Η μάχη στη Β' Αθηνών


Ο Ν. Δένδιας θα βρει απέναντί του στην Β΄ Αθηνών, μεγάλους και δυνατούς παίκτες της ΝΔ που δεν έχουν καμία διάθεση να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, καθώς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα η «γαλάζια» Κ.Ο. θα έχει 50% τουλάχιστον λιγότερους βουλευτές και άρα θα δοθεί σκληρή μάχη πολιτικής επιβίωσης.

Στη Β΄ Αθηνών θα είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα πρόσωπο που επίσης φιλοτεχνεί προφίλ ηγετικό για την επόμενη μέρα και με τον Ν. Δένδια απευθύνονται στο ίδιο κοινό, στο πιο φιλελεύθερο τμήμα της κοινωνίας. Στην ίδια περιφέρεια θα πολιτευθεί ξανά και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης (θέλει να παίξει ρόλο μεταβατικού αρχηγού της ΝΔ εάν και εφόσον προκύψει ζήτημα την επόμενη μέρα), παρά τα σενάρια διαφόρων και τις διαρροές που έγιναν πως θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στο καμίνι της Β΄ Αθηνών θα δώσει τη μάχη για πρώτη φορά και ο Γιάννης Μιχελάκης, ο πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου συζητήθηκε για το Πεντάγωνο, αλλά και ενδεχομένως ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν και πάλι, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τα εξής μέλη του υπουργικού συμβουλίου: η Σοφία Βούλτεψη, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Η μάχη της Α' Αθηνών


Στην Α΄ Αθηνών επανέρχεται η Ντόρα Μπακογιάννη που διατηρεί τις αρχηγικές φιλοδοξίες της και θέλει να διαδραματίσει ρόλο την επόμενη μέρα στη ΝΔ, θεωρώντας ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να διεκδικήσει αυτό που έχασε πριν από 5 χρόνια από τον Αντ. Σαμαρά.

Στην ίδια περιφέρεια είναι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που επίσης φιλοτεχνεί προφίλ με το βλέμμα στην επόμενη μέρα στη ΝΔ και θεωρείται ισχυρή και δεν απειλείται η επανεκλογή της. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια, την οποία εγκαταλείπει σήμερα και επισήμως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (τη θέση του παίρνει στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης) που αναλαμβάνει τη Δευτέρα τα νέα του καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δώσουν μάχη για την επανεκλογή τους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας που έχει άνοδο στη δημοτικότητά του και οι εξής βουλευτές: Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Ανδρέας Ψυχάρης και Νικήτας Κακλαμάνης.

Θεωρείται πολύ πιθανόν να μετακινηθεί από την Β΄ Αθηνών στην Α΄ Αθηνών, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και κουμπάρος του Πρωθυπουργού, ο Νότης Μηταράκης, μετακινήθηκε ήδη και έχει αρχίσει προεκλογικό αγώνα στη Χίο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Μέκκα του κρασιού βρίσκεται στη Χιλή: Αυτό είναι το καλυτερο οινοποιείο του κόσμου για το 2025

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το ξεχωριστό οινικό σημείο που βρέθηκε στο νο.1 των The World's 50 Best Vineyards 2025.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 24 Νοε 2025 | 17:52

Συνάντηση Δένδια με τον γενικό διευθυντή Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος της ΕΕ - Στο επίκεντρο το SAFE

Με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η προθεσμία εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου 2025

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 23 Νοε 2025 | 21:16

Δένδιας: Παρουσίασε την "Ατζέντα 2030" για τον στρατό - Νέο μισθολόγιο, στέγη, "καλάθι της στρατιωτικής οικογένειας"

Δέσμη μέτρων για τη "στρατιωτική οικογένεια" ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας – Τι περιλαμβάνει η "Ατζέντα 2030"

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 21 Νοε 2025 | 21:30

Δημοσκόπηση MRB: Η "Ιθάκη" εγκλωβίζει το κόμμα Τσίπρα - Δυναμική άνοδος της Καρυστιανού

Το 68,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της MRB τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων - Υποχωρεί και η επιλογή Σαμαρά

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 19 Νοε 2025 | 08:51

Ξενάγηση Δένδια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κατασκευής drones Matternet στην Καλιφόρνια [εικόνες]

Ο υπουργός παρακολούθησε επίδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων και εφαρμογών των μη επανδρωμένων αεροπορικών συστημάτων

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 18 Νοε 2025 | 16:55

Συγκινημένος ο Σαμαράς στον επικήδειο για τον Σταμάτη: Πρόσωπο αγαπημένο, φίλος με κοινή πορεία 35 χρόνια

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 16 Νοεμβρίου, σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΔ 18 Νοε 2025 | 13:52

Συγκίνηση στην κηδεία του Δημήτρη Σταμάτη: Παρόντες o Αντώνης Σαμαράς και ο Νικήτας Κακλαμάνης [εικόνες]

Ο Δημήτρης Σταμάτης πέθανε σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ 17 Νοε 2025 | 13:24

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και 4ης φρεγάτας Belharra - Με εντυπωσιακές νέες δυνατότητες

Η φρεγάτα "Θεμιστοκλής", όπως θα ονομάζεται η τέταρτη Belharra, θα είναι τύπου Standard 2++ με αυξημένες δυνατότητες.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ 17 Νοε 2025 | 10:08

"Γαλάζιο" τσιπουρο-κάζανο στη Φλώρινα με Δένδια, Κεραμέως και Δημητριάδη [εικόνες - βίντεο]

Ο Νίκος Δένδιας και η Νίκη Κεραμέως, υφυπουργοί, βουλευτές και πλήθος γαλάζιων στελεχών στο παραδοσιακό καζάνι του Σταύρου Παπασωτηρίου στη Φλώρινα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 16 Νοε 2025 | 12:03

Στις ΗΠΑ ο Δένδιας: Σημαντικές επαφές με ερευνητικά κέντρα για drones, κυβερνοπόλεμο, πληροφοριακά συστήματα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου θα επισκεφθεί το Σαν Ντιέγκο και τον Σαν Φρανσίσκο.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 14 Νοε 2025 | 17:14

Άσκηση "Αίσιος Οιωνός-25": Αυτά είναι τα σύγχρονα ελληνικά drones - Γιατί είναι σημαντικά για την άμυνά μας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας "έχουν μπει στη νέα εποχή, όχι μόνο με το δεξί, αλλά και με τα δύο πόδια", τόνισε ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Νοε 2025 | 16:32

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο Πεντάγωνο - "Θα με βλέπετε συχνά" [εικόνες]

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνομιλία τους, η κ. Γκίλφοϊλ ανέφερε στον κ. Δένδια ότι θα πρέπει να συνηθίσει την παρουσία της καθώς, όπως είπε, "θα με βλέπετε συχνά"

"ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ" 13 Νοε 2025 | 08:48

Λάκης Λαζόπουλος: Τα δημόσια συλλυπητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την απώλεια της κόρης του [βίντεο]

Ο Λάκης Λαζόπουλος άφησε για λίγο την πολιτική σάτιρα και θέλησε να εκφράσει δημόσια τη λύπη του για την τραγική απώλεια της κόρης του Αντώνη Σαμαρά, Λένας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 13 Νοε 2025 | 07:08

Tα υπονοούμενα Καμμένου για Σαμαρά και μια φωτογραφία από τα παλιά: "Ξέρεις εσύ..."

Μία ανάρτηση στο X με μια φωτογραφία από το παρελθόν και... υπονοούμενα, έκανε ο Πάνος Καμμένος., για τον Αντώνη Σαμαρά.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 12 Νοε 2025 | 15:16

Το υπ. Αμυνας θα κατασκευάσει 10.454 κατοικίες για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων- Ερχεται και "καλάθι" αγορών

Ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδιους πόρους"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΛ 12 Νοε 2025 | 09:56

Σκληρή επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά: Αποτελεί την "πολιτική εκδοχή του αρχαιότερου επαγγέλματος του κόσμου" [βίντεο]

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά, λέγοντας πως "ούτε ο Φιντέλ Κάστρο στο τηλεοπτικό κανάλι της Κούβας δεν είχε δώσει συνέντευξη διάρκειας δύο ωρών".

12 Νοε 2025 | 08:23

Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς

Το υπό διαμόρφωση κόμμα Σαμαρά, θα κάνει αναμφίβολα ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και θα περιορίσει τις πιθανότητες μιας νέας θητείας Μητσοτάκη.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

"ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ" 10 Νοε 2025 | 19:32

"Συζητάμε με τον Σαμαρά για την ίδρυση κόμματος": Τι δήλωσε ο Μελετόπουλος της "Ομάδας των 91"

Η "Ομάδα Πολιτών" ή "κίνηση των 91" αυτοπροσδιορίζεται ως όμιλος προβληματισμού για την κατάσταση της ελληνικής πολιτικής σκηνής, της οικονομίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 10 Νοε 2025 | 18:50

Δένδιας στην Κύπρο: Οχι σε συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE όσο συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Βασίλη Πάλμα

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 10 Νοε 2025 | 18:34

Το τετ-α-τετ Σαμαρά με Γκίλφοϊλ: Πού συναντήθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και η πρέσβειρα των ΗΠΑ

Το κλίμα ανάμεσα στην πρέσβειρα των ΗΠΑ και τον πρώην πρωθυπουργό ήταν πολύ καλό

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 10 Νοε 2025 | 17:27
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Νοε 2025 | 16:56

Παύλος Μαρινάκης για τη συνέντευξη Σαμαρά: Η πολιτική είναι έργο και αποτέλεσμα, δεν είναι ταμπέλες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 10 Νοε 2025 | 16:55
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 01 Νοε 2025 | 12:43

Παρέμβαση Σαμαρά για τα ΕΛΤΑ: Να επανεξεταστεί η απόφαση - Η κυβέρνηση αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους

Ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να επανεξεταστεί η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Οκτ 2025 | 18:58

Δένδιας: Παρέλαση καινοτομίας η φετινή για την 28η Οκτωβρίου - Μετάβαση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή

"Δεν ήταν απλώς μια παρέλαση φρονήματος. Ήταν μια παρέλαση καινοτομίας, η οποία μπορεί πλέον να ενισχύει το φρόνημα" έγραψε ο υπουργός Άμυνας στην ανάρτησή του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 28 Οκτ 2025 | 10:20

Σαμαράς για 28η Οκτωβρίου: Πριν 85 χρόνια ο λαός είπε ΟΧΙ στην υποταγή

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ότι ο λαός "δεν υπολόγισε "διεθνείς συσχετισμούς" κι ας ήταν όλα εναντίον του".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 27 Οκτ 2025 | 10:55

Δένδιας: "Ερχονται αδυσώπητοι καιροί, πρέπει να έχουμε εθνική δύναμη αποτροπής, αλλιώς μας περιμένει φινλανδοποίηση"

Ο κ. Δένδιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ορόσημο της εθνικής μας συνέχειας".

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 16:04

Φουντώνει η κόντρα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: O Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του, λέει η κυβέρνηση- Εξι ανακοινώσεις σε έξι ώρες

Χωρίς τέλος η κόντρα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ανάμεσα σε δήμαρχο Αθηναίων και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:51

Αλαλούμ με τον καθαρισμό του Αγνωστου Στρατιώτη - Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δούκας - "Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται", λέει το ΥΕΘΑ

Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για τον Αγνωστο Στρατιώτη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ 24 Οκτ 2025 | 07:50

Δύσκολη η εφαρμογή του νόμου για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Σε ιδιώτες η καθαριότητα μετά τη διαφωνία Δένδια - Δούκα

Τα ΜΑΤ πάντως έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα, με αφορμή φοιτητική πορεία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση στον χώρο όπου έχουν γραφτεί τα 57 ονόματα των θυμάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 23 Οκτ 2025 | 23:10

Δούκας: Ακόμη αναζητείται ο απαιτούμενος σεβασμός στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την καθαριότητα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ 23 Οκτ 2025 | 22:14

Αγνωστος Στρατιώτης: Πόλεμος ανακοινώσεων Δένδια με Δούκα για το ποιος έχει την ευθύνη της καθαριότητας του Μνημείου

"Αναθέτουμε σε τρίτο την καθαριότητα του Άγνωστου Στρατιώτη", ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - "Ακόμη αναζητείται ο απαιτούμενος σεβασμός στο Μνημείο", η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 23 Οκτ 2025 | 21:05

Υπουργείο Άμυνας: Για τον "καλύτερο συντονισμό των αρμοδιοτήτων" οι συναντήσεις Δένδια με Δούκα και Χρυσοχοΐδη

Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να συζητήσουν για τον καθαρισμό του μνημείου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Οκτ 2025 | 19:06

Δούκας μετά τη συνάντηση με Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Ευθύνη της κυβέρνησης πλέον - Καλή τύχη"

Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΞΑΦΝΙΚΑ 23 Οκτ 2025 | 16:29

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με Δούκα και Χρυσοχοΐδη - Πώς θα καθαρίσουν το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, οι υπουργοί και ο δήμαρχος Αθηναίων αναζητούν τρόπο να καθαρίσουν το μνημείο

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 23 Οκτ 2025 | 08:40

Δένδιας: Η παραγωγή drones καίριο βήμα στη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στο 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών θα παράγονται άνω των 1.000 drones τον χρόνο.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22 Οκτ 2025 | 18:09

Βουλή: Αργησε αλλά πήγε ο Δένδιας - "Καρφιά" από Γεωργιάδη: Μόνο αν ήμουν σε κώμα δεν θα ερχόμουν για δική μου τροπολογία

Η παρουσία του Νίκου Δένδια στα "ορεινά" της Βουλής έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι θα ψήφιζε με επιστολική ψήφο την τροπολογία για Άγνωστο Στρατιώτη

ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ 22 Οκτ 2025 | 18:04

Ένοπλες Δυνάμεις: Η Ελλάδα έχει δυνατότητα παραγωγής άνω των 1.000 drones τον χρόνο

Με πρωτοβουλία του ΓΕΣ, το Τμήμα αυτό αναβαθμίστηκε και έγινε γραμμή ανάπτυξης, παραγωγής λογισμικού, drones, εξομοιωτών πτήσης drones, αλλά και συντήρησής τους

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 15:31

Σαμαράς για Σαββόπουλο: Άφησε μια παρακαταθήκη ρυθμού, στίχου, μελωδίας και διαρκούς συνειδησιακής αναζήτησης

"Τολμηρός στη δημιουργία και εκφραστικά ασυμβίβαστος, αποτύπωσε για δεκαετίες τις αγωνίες και τα όνειρα ιδίως των νέων ανθρώπων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 22 Οκτ 2025 | 13:06

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Να προσέλθει ο Νίκος Δένδιας ζητάει η αντιπολίτευση

Όσον αφορά την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την παρουσίασε ξεκάθαρα στη Βουλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 20:00

MRB: Η δυναμική πιθανών κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

Τα ευρήματα για πιθανή δημιουργία κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ" 21 Οκτ 2025 | 19:02

Δένδιας: Δεν θα αντιμετωπίσουμε τον Άγνωστο Στρατιώτη σαν αντικείμενο άσκησης πολιτικής και διχασμού

Ο χώρος μπροστά από το Μνημείο συνδέθηκε με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για απόδοση δικαιοσύνης, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας

ΤΕΜΠΗ 20 Οκτ 2025 | 10:30

Γεωργιάδης: Ρωτήστε τον Δένδια αν θα σβήσει τα ονόματα από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αυτός θα είναι αρμόδιος από την Τρίτη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για το αν συμφωνεί να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ 15 Οκτ 2025 | 19:53

Προειδοποίηση Καραμανλή για κίνδυνο θεσμικής και εθνικής κρίσης - Βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση πρώτου μεγέθους

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 11:53

Δημοσκόπηση GPO: Εως 20,2% δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα Τσίπρα - Το 8,6% ένα κόμμα Σαμαρά

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό από τις κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 11 Οκτ 2025 | 23:07

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για παρουσία Δένδια σε "εκδήλωση-φάντασμα"

Ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετέβη στην Αυστρία και επέστρεψε αυθημερόν από το Seefeld, όπου διεξήχθη σε ξενοδοχείο της περιοχής η πρώτη Συνάντηση της πρωτοβουλίας "Moving MountAIn"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΝΔ 09 Οκτ 2025 | 12:30

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει αρχηγικό κεντροαριστερό κόμμα και θα "χτυπήσει" πολύ ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό ο εκνευρισμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "αν θέλει να επιλέξει τον δρόμο που χάραξε ο κ. Τσίπρας, με γεια του με χαρά του".

ΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ 09 Οκτ 2025 | 09:47

Δένδιας και Γεωργιάδης πλάι πλάι στην εκδήλωση για το βιβλίο του Στυλιανίδη - Κουβέντα και γέλια μετά τις αιχμές

Ο φακός απαθανάτισε τους υπουργούς να μιλούν για αρκετή ώρα, ενώ δεν έλειψαν και τα γέλια ανάμεσά τους.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Οκτ 2025 | 12:10

Μαρινάκης: "Ό,τι είπε ο Δένδιας για τον Ρούτσι, το έχουμε πει και άλλοι - Αρέσει πολύ ο τίτλος περί διαφοροποίησης"

"Όσο και αν ο Νίκος Δένδιας είπε ότι ανθρώπινα στεκόμαστε δίπλα, [...] δεν πρόκειται ποτέ η ΝΔ να παρέμβει στη δικαιοσύνη", είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 03 Οκτ 2025 | 11:42

Συμφωνεί με τον Δένδια και ο Μαρκόπουλος: Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι πρέπει να ικανοποιηθεί - Δεν είναι αντίπαλός μας η Κοβέσι

"Πρέπει να χτιστεί γέφυρα με αυτούς τους γονείς, κακώς τους έχουμε αφήσει βορά στα χέρια του κάθε ριζοσπάστη, του κάθε λαϊκιστή", τόνισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Οκτ 2025 | 11:21

Ο Δένδιας ήπιε το νερό του... Φάμελλου στη Βουλή και ο Κουτσούμπας πέταξε σπόντα [βίντεο]

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τον διάλογο που είχαν οι Νίκος Δένδιας και Σωκράτης Φάμελλος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 15:11

Ηχηρή παρέμβαση Δένδια υπέρ του απεργού πείνας Ρούτσι: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να ερευνήσει τον θάνατο του παιδιού του

Ο Νίκος Δένδιας παρενέβη από το βήμα της Βουλής υπέρ των αιτημάτων του Πάνου Ρούτσι.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 02 Οκτ 2025 | 12:11

Εύσημα Γεωργιάδη σε Δένδια για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις: "Δεν θα πω ψέματα, είναι οραματικό το νομοσχέδιο"

Τα θετικά σχόλια του υπουργού Υγείας για τον Νίκο Δένδια διαφέρουν σε σχέση με όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΝΔ 02 Οκτ 2025 | 09:54

Μ. Λαζαρίδης: "Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθόμουν σπίτι μου - Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κόμμα"

"Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το 1993 είχε ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα καθόμουν στο σπίτι μου", δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 21:01

Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις: 12μηνη θητεία, εθελοντική στράτευση γυναικών και αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, στόχος είναι η δημιουργία ενός σώματος 150.000 ενεργών εφέδρων - Φρένο στις αναβολές, σύσταση διοίκησης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, νέο μοντέλο εκπαίδευσης

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΝΕΡΑ 30 Σεπ 2025 | 10:48

Η αναφορά Δένδια στη διαφθορά και τα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσκόπηση της Alco

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Νίκου Δένδια για την διαφθορά σε ομιλία του για την την επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς το 1821.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 30 Σεπ 2025 | 08:00

Αλλαγές στο στράτευμα: Τέλος οι φαντάροι σε Αεροπορία και Ναυτικό - Προαιρετική θητεία για τις γυναίκες

Όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, λόγω αυξημένων αναγκών - Εχει παρατηρηθεί "φάμπρικα" αιτημάτων με την επίκληση ψυχολογικών-ψυχιατρικών λόγων που δεν έχουν βασιμότητα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Σεπ 2025 | 19:24

Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για 2+2 φρεγάτες [εικόνες]

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Γκουΐντο Κροσέτο στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας F 598 ITS

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

BELHARRA STANDARD 2++ 24 Σεπ 2025 | 15:13

Δένδιας: Η 4η Belharra που θα αποκτήσουμε είναι η πιο προηγμένη φρεγάτα στον πλανήτη

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belharra και την αναβάθμιση των 3 προηγούμενων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 12:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι ο Σαμαράς θέλει να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ

"Θα πέσει φωτιά να με κάψει αν μιλήσω εναντίον του", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αντώνη Σαμαρά

ΤΕΜΠΗ 22 Σεπ 2025 | 07:44

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα ο παράγοντας Καρυστιανού - Φουντώνει το παρασκήνιο για τα νέα κόμματα από Σαμαρά και Τσίπρα

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία ενός σχηματισμού-διαφορετικού των ήδη υπαρχόντων, όχι με φθαρτά υλικά, στο οποίο, όπως είπε θα συμμετείχε και η ίδια.