Ίμια: Προσπάθεια εκτόνωσης με έντονη παρουσία του Λιμενικού στην περιοχή

Αποσύρεται για έλεγχο το "ΓΑΥΔΟΣ" μετά τις ζημιές που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός στο ελληνικό σκάφος, αλλά ενισχύεται η παρουσία του Λιμενικού στην περιοχή.

imia-prospatheia-ektonwsis-me-entoni-parousia-tou-limenikou-stin-perioxi
SHARE THIS
0
SHARES

Προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, μετά την ένταξη που προκάλεσε το χθεσινό συμβάν, όταν τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος 090 ΓΑΥΔΟΣ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

   Ανώτερα στελέχη του λιμενικού σώματος ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη του λιμενικού σώματος που παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού που πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

   Το σκάφος του λιμενικού σώματος 090 έχει αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήδη με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070 που διαθέτει επίσης 27 άτομα πλήρωμα. Το ΓΑΥΔΟΣ αναμένεται να επιστρέψει σύντομα και αυτό στην επιχειρησιακή του δράση, αφού προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση της μικρής ζημιάς που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου. Το ΓΑΥΔΟΣ αναμένεται να ελεγχθεί από τεχνικούς της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook