opap
Advertisement

Follow us

Ισίδωρος Ντογιάκος: Ετσι δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή τον Παύλο Φύσσα

Καρέ -καρέ την οργανωμένη επίθεση και τη δολοφονία Φύσσα -όπως προκύπτει απο το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας - ξετυλίγει ο εισαγγελέας Ντογιάκος.

Κατερίνα Κατή
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
Ισίδωρος Ντογιάκος: Ετσι δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή τον Παύλο Φύσσα

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο η ένταση του δόλου του δράστη της ανθρωποκτονίας Φύσσα ,του Γεωργίου Ρουπακιά, προκύπτει από τα τρία θανατηφόρα χτυπήματα με το μαχαίρι σε εξαιρετικά ευαίσθητα σημεία του σώματός του 34χρονου μουσικού.

«Αν πράγματι δεν ήθελαν την επέλευση οποιουδήποτε εγκληματικού αποτελέσματος , οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο και ήδη κατηγορούμενοι θα είχαν αποχωρήσει ήσυχα και ομαλά , δεν θα ανασυγκροτούνταν ως « ομάδα » , ούτε θα ακολουθούσαν στη Λεωφ. Π. Τσαλδάρη τους ήδη απομακρυνθέντες Παύλο ΦΥΣΣΑ και τα άτομα που ήταν μαζί του , με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος γύρος επεισοδίων , ο οποίος και κατέληξε στο εγκληματικό αποτέλεσμα» διαπιστώνει ο εισαγγελέας.

Αυτό είναι το ακριβές απόσπασμα της εισαγγελικής εισήγησης για την δολοφονία στο Κερατσίνι.

« Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας , τις βραδινές ώρες της 17-9-2013 , ο Ιωάννης ΑΓΓΟΣ , υπεύθυνος της « Ασφάλειας » της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας του κόμματος « ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στη Νίκαια , ο Λέων ΤΣΑΛΙΚΗΣ και ο Αναστάσιος ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ, στελέχη της συγκεκριμένης Τοπικής Οργάνωσης, βρίσκονταν στην καφετέρια «Κοράλλι » , για να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα. Η καφετέρια αυτή βρίσκεται στο Κερατσίνι , στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας , στην περιοχή της Αμφιάλης. Και οι τρεις ήταν ντυμένοι με στρατιωτική αμφίεση και συγκεκριμένα με παντελόνι παραλλαγής , άρβυλα και μαύρη μπλούζα. Στην ίδια καφετέρια, η οποία ήταν γεμάτη από θαμώνες που παρακολουθούσαν τον αγώνα, σε διπλανό τραπέζι, καθόταν με τη δική του παρέα ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ, μουσικός , γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις αντίθετες προς τη « ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ » πολιτικές του απόψεις και εν γένει για τις αντιφασιστικές του ιδέες.

Πως ενεργοποίησαν τα Τάγματα Εφόδου

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 23.00 - 23.30 , ο Ιωάννης ΑΓΓΟΣ ειδοποίησε , μέσω του κινητού τηλεφώνου του , τον επίσης κατηγορούμενο Ιωάννη ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαια , υπεύθυνο πολιτικής δράσης της και επικεφαλής των « ένστολων » μελών της « ασφαλείας » αυτής , για την παρουσία στο συγκεκριμένο χώρο του Παύλου ΦΥΣΣΑ και της παρέας του και ζήτησε την παρέμβασή του. Ο Ιωάννης ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ , με τη σειρά του , ενημέρωσε αμέσως τον Γεώργιο ΠΑΤΕΛΗ για τα όσα πληροφορήθηκε και αυτός στη συνέχεια , μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας , τον οποίο χειριζόταν αποκλειστικά ο ίδιος , έστειλε μήνυμα ( sms ) στα μέλη της ασφάλειας της Τοπικής , με το εξής περιεχόμενο - εντολή « ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ. ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ. ΤΩΡΑ » , με συνέπεια να ενεργοποιήσει τα «Τάγματα Εφόδου » , στα πλαίσια και σε εκτέλεση των γενικότερων εντολών του επίσης κατηγορουμένου Ιωάννη ΛΑΓΟΥ. Ο εν λόγω κατηγορούμενος Ιωάννης ΛΑΓΟΣ , ως βουλευτής του κόμματος στη Β’ Περιφέρεια Πειραιώς , ήταν υπεύθυνος « Περιφερειάρχης » για όλες τις συνοικίες του Πειραιά και είχε τη φροντίδα τα « Τάγματα Εφόδου » των Τοπικών Οργανώσεων της περιοχής του να είναι ετοιμοπόλεμα και ικανά να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα και να πλήξουν πολιτικούς τους αντιπάλους και γενικότερα ανεπιθύμητα πρόσωπα με χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας. Το παραπάνω μήνυμα βρέθηκε στο αρχείο του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου του Ιωάννη ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ( Βλ. παρ. 1.1 εισερχόμενα SMS Messages, αριθ. 702 ), καθώς και σε κινητά τηλέφωνα άλλων κατηγορουμένων, ενώ το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν κατά τις απολογίες τους και οι επίσης κατηγορούμενοι Αθανάσιος ΤΣΟΡΒΑΣ , Νικόλαος ΤΣΟΡΒΑΣ , Γεώργιος ΔΗΜΟΥ , Ιωάννης ΑΓΓΟΣ , Γεώργιος ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ, Ιωάννης ΚΟΜΙΑΝΟΣ , Κων/νος ΚΟΡΚΟΒΙΛΗΣ και διάφοροι άλλοι. Με τον τρόπο αυτό κινητοποιήθηκαν όλοι, σχεδόν , οι αποδέκτες του εν λόγω μηνύματος , οι οποίοι έφθασαν έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο , περίπου δέκα - δεκαπέντε λεπτών , από τη λήψη του, υπακούοντας στην παραπάνω εντολή , χωρίς την οποιαδήποτε αντίδραση ή ερώτηση για το σκοπό της κινητοποίησης σε τόπο προχωρημένη ώρα, σε εργάσιμη ημέρα. Τα άτομα αυτά , περίπου σαράντα ( 40 ) , επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες και ήταν εφοδιασμένα με κράνη , κοντάρια , σιδερογροθιές , ενώ άλλοι πήγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Όλοι μαζί , εν πομπή και προπορευομένων των μοτοσυκλετών ξεκίνησαν , ως « Τάγμα Εφόδου » με κατεύθυνση το Κερατσίνι και προορισμό την καφετέρια «ΚΟΡΑΛΛΙ ».

Η ενέδρα στον Παύλο


Όπως προκύπτει από τις ένορκες καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων , οι οποίοι έχουν εξεταστεί ενόρκως ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας - Εφέτη , τρία ( 3 ) τουλάχιστον άτομα με μαύρα ρούχα , παντελόνια παραλλαγής , άρβυλα και ξυρισμένα κεφάλια, στέκονταν όρθια ακριβώς απέναντι από την είσοδο της καφετέριας και ανέμεναν την έξοδο του Παύλου ΦΥΣΣΑ. Το ένα εξ αυτών κρατούσε στα χέρια του ένα στειλιάρι , το άλλο ένα ρόπαλο και το τρίτο μία σιδερογροθιά , ενώ τα δύο φορούσαν κουκούλες τύπου full face και κοιτούσαν με απειλητικές διαθέσεις προς την είσοδο της καφετέριας. Τα άτομα αυτά είναι οι κατηγορούμενοι Ιωάννης ΑΓΓΟΣ , Λέων ΤΣΑΛΙΚΗΣ , οι οποίοι είχαν βγει από την καφετέρια δέκα λεπτά , περίπου , πριν λήξει ο ποδοσφαιρικός αγώνας και Αναστάσιος ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ , ο οποίος και αναγνωρίστηκε από μάρτυρες ενώπιον της Ανακρίτριας του ΣΤ’ Τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιώς, αλλά και ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας - Εφέτη.

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα, περί τις 23.30’, ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ και η παρέα του , μεταξύ των οποίων και δύο κοπέλλες , βγήκαν από την καφετέρια και αντίκρυσαν τα ως άνω άτομα, τα οποία έδειχναν να έχουν απειλητική σε βάρος τους διάθεση. Λίγα λεπτά αργότερα, άλλη μία ομάδα τριάντα ( 30 ), περίπου, ατόμων, κοντοκουρεμένων , ντυμένων με ομοιόμορφα μαύρα ρούχα και κρατώντας επίσης μαδέρια βρισκόταν λίγο πιο πέρα , στη διασταύρωση της οδού Παύλου Μελά με την οδό Κεφαλληνίας , κάποιοι δε από αυτούς κρατούσαν και κράνη , ενδεικτικό του ότι είχαν πάει εκεί επιβαίνοντας σε μηχανές. Τα άτομα αυτά ήταν τα μέλη του « Τάγματος Εφόδου » της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας , τα οποία λίγη ώρα πριν είχαν συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό έξω από τα γραφεία της , με εντολή των ως άνω κατηγορουμένων.

Η επίθεση

Στη θέα των εν λόγω ατόμων , η παρέα του Παύλου ΦΥΣΣΑ κινήθηκε επί της οδού Κεφαλληνίας με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Π. Τσαλδάρη. Ενώ είχαν ήδη απομακρυνθεί και είχαν φθάσει στην ως άνω Λεωφόρο και, χωρίς να προηγηθεί οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό ή να δοθεί κάποια σοβαρή αφορμή , ξαφνικά τα μαυροφορεμένα αυτά άτομα-μέλη του « Τάγματος Εφόδου » που βρίσκονταν επί της οδού Παύλου Μελά , με φωνές και ύβρεις όπως π.χ. « νάτους , αυτοί είναι » , « θα σας γαμήσουμε μουνόπανα , πού πάτε ; » , « κότες , ελάτε θα σας σκοτώσουμε , θα σας σφάξουμε , θα πεθάνετε » , « πάμε να τους γαμήσουμε » , τρέχοντας, κινήθηκαν συντεταγμένα και μέσω της οδού Κεφαλληνίας έφθασαν στη Λεωφόρο Π. Τσαλδάρη , όπου ήδη βρίσκονταν ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ και οι υπόλοιποι φίλοι του, αγνοώντας ακόμη και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ , οι οποίοι είχαν μόλις προστρέξει , μετά από εντολή του Κέντρου , οι οποίοι και ακολούθησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Τότε, τόσο τα άτομα αυτά , τα οποία βρίσκονταν εξ αρχής επί της οδού Π. Μελά , όσο και εκείνα τα οποία εμφανίστηκαν κατ’ ευθείαν και για πρώτη φορά στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη με μηχανάκια και αυτοκίνητα , φορώντας επίσης μαύρα ρούχα , παντελόνια παραλλαγής , με ξυρισμένα κεφάλια και κράνη και μερικοί εξ’ αυτών κρατώντας ρόπαλα , συνενώθηκαν και έγιναν μία ομάδα. Φωνάζοντας δε « Εκεί είναι τα μουνιά , να τους γαμήσουμε » , καθώς και διάφορα άλλα παρόμοια συνθήματα , επετέθησαν στον Παύλο ΦΥΣΣΑ καθώς και σε δύο από τους φίλους του , ήτοι τους Δημήτριο ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΠΟΥΛΟ και Ηλία ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ , οι οποίοι είχαν παραμείνει στο σημείο εκείνο , καθόσον οι λοιποί είχαν ήδη απομακρυνθεί τρέχοντας , με προτροπή του Π. ΦΥΣΣΑ, για να σωθούν και κρύφτηκαν στα γύρω στενά.

Η έλευση του εκτελεστή Γιώργου Ρουπακιά

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος του Παύλου ΦΥΣΣΑ και ενώ ουσιαστικά είχαν εξουδετερωθεί από τα χτυπήματα των επιτιθέμενων ατόμων οι εν λόγω δύο φίλοι του , εμφανίστηκε στη Λεωφόρο Π. Ταλδάρη με το αυτοκίνητό του ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ. Στάθμευσε στο μέσον αυτής , στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας , στο ύψος του αριθμού 62 , πολύ κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ και με γρήγορες κινήσεις , εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δύο - τρία μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν επιτεθεί και κρατούσαν τον Παύλο ΦΥΣΣΑ , με ένα μαχαίρι που κρατούσε ήδη πριν ακόμη βγει από το αυτοκίνητο , όπως ομολόγησε κατά τη συμπληρωματική απολογία του ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας - Εφέτη , επιτέθηκε κατ’ αυτού , από τον οποίο τον χώριζε πολύ μικρή απόσταση ολίγων βημάτων. Αγκαλιάζοντάς τον, κατά τρόπο τινά , τον έπληξε δύο φορές στο αριστερό ημιθωράκιο, στο ύψος της καρδιάς και μία φορά στο μηρό και επέστρεψε στο αυτοκίνητο του , επιχειρώντας να διαφύγει. Πριν όμως το επιτύχει , αστυνομικοί που είχαν ήδη φθάσει στο σημείο και μετά από υπόδειξη του ίδιου του τραυματία Παύλου ΦΥΣΣΑ , ο οποιος ήταν ακόμα εν ζωή , συνέλαβαν το δράστη , ο οποίος είχε ήδη εισέλθει στο αυτοκινητό του και προσπαθούσε να ξεκινήσει. Μάλιστα δε , δίπλα στον μπροστινό αριστερό τροχό του αυτοκινήτου του , βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι, ήτοι ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι , τύπου στιλέτο , με ξύλινη επένδυση στη λαβή του, με το οποίο μόλις είχε πλήξει τον Παύλο ΦΥΣΣΑ και το οποίο είχε πετάξει έξω από το αυτοκίνητο.

Το θανάσιμο τραύμα στον Παύλο


Από το τραύμα που του προξένησε ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ με το μαχαίρι , ως μόνης και αποκλειστικής αιτίας , επήλθε λίγο αργότερα, επί τόπου, ο θάνατός του Παύλου ΦΥΣΣΑ. Πιο συγκεκριμένα , όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθ. 418/11-10-2013 Ιατροδικαστική Έκθεση Νεκροψίας - Νεκροτομής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς « Ο θάνατος του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ επήλθε συνεπεία βαρύτατων κακώσεων θώρακος , προκληθείσες δια νύσσοντος και τέμνοντος οργάνου. Ανθρωποκτονία ». Επίσης από την ίδια Έκθεση προκύπτει ότι στο σώμα του νεκρού διαπιστώθηκαν τρία , συνολικά , τραύματα , ήτοι το πρώτο άνωθεν της αριστερής μαστικής θηλής ( παραστερνικά ) , το δεύτερο στην κατώτερη θωρακική χώρα αριστερά και σε απόσταση εννέα ( 9 ) εκατοστών , περίπου , κάτω και αριστερά του προηγούμενου τραύματος και το τρίτο στο άνω τριτημόριο της αριστερής έξω πλάγιας μηριαίας χώρας. Περαιτέρω αναφέρεται ότι « Κατά τη διάνοιξη των μαλακών μορίων του τριχωτού της κεφαλής , διαπιστώνεται μικρή αιμορραγική διήθηση αυτών στη βρεγματική χώρα αριστερά. Τα οστά του θόλου και της βάσεως του κρανίου δεν φέρουν κατάγματα. Κατά την επισκόπηση του εγκεφάλου παρατηρείται οίδημα ». Τα τραύματα αυτά , όσο και εκείνα που επίσης διαπιστώθηκαν στη ράχη , στο μέτωπο , στα δάκτυλα και στις παλάμες του θύματος , μαρτυρούν ότι το θύμα πράγματι δέχτηκε επίθεση και χτυπήματα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής , πριν το θανάσιμο τραυματισμό του και μάλιστα στο κεφάλι αλλά και ότι το ίδιο προσπάθησε να αμυνθεί, ενώ τα τρία θανατηφόρα χτυπήματα με το μαχαίρι σε εξαιρετικά ευαίσθητα σημεία του σώματός του μαρτυρούν την ένταση του δόλου του δράστη της ανθρωποκτονίας Γεωργίου ΡΟΥΠΑΚΙΑ.

Όλα τα παραπάνω συμβάντα επιβεβαιώνονται τόσο από το περιεχόμενο των ενόρκων καταθέσεων των Αστυνομικών της Αμέσου Δράσεως και της ομάδας ΔΙ. ΑΣ , οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο των επεισοδίων και επελήφθησαν του περιστατικού , καθώς και άλλων διερχομένων αυτοπτών μαρτύρων , όσο από το περιεχόμενο των σχετικών διαβιβάσεων από και προς την Ομάδα ΔΙ. ΑΣ , την Άμεση Δράση και την Ασφάλεια Πειραιά , κατά τις ώρες από 22:30 της 17ης έως 00.30 της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 , το οποίο έχει απομαγνητοφωνηθεί, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθ. πρωτ. 1020/2/7876-δ’/2-10-2013 απόσπασμα ημερήσιου δελτίου του υπ’ αριθμ. ΕΑ 8787 οχήματος της Άμεσης Δράσης της 17/18-9-2013 και την υπ’ αριθμ. 3022/8/834-β/26-11-2013 Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης.

Οι επικοινωνίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο

Μεταξύ των άλλων , χαρακτηριστικοί για την κατάσταση που επικρατούσε στο σημείο της συμπλοκής είναι και οι παρακάτω διάλογοι - αναφορές των αστυνομικών οι οποίοι ήταν στο χώρο των επεισοδίων , της συμπλοκής και της εγκληματικής ενέργειας με το Κέντρο και συγκεκριμένα: α) Στο υπ’ αριθ. πρωτ. 1020/2/7876-δ΄ από 2-10-2013 Απόσπασμα Ημερησίου Δελτίου του υπ’ αριθ. ΕΑ-8787 οχήματος της ΄Αμεσης Δράσης , της 17/18-9-2013 αναφέρονται τα εξής: « ΄Ωρα 23.59. ΕΑ-8787 Π. Τσαλδάρη και Ιφιγενείας. Κερατσίνι. Περί τα 50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται προς την καφετέρια ‘‘ ΚΟΡΑΛΙ’’ ». β) ΄Ωρα 00.04 « Προς Κέντρο…. Κατά την άφιξή μας διαπιστώσαμε ότι η καφετέρια ‘‘ΚΟΡΑΛΙ’’ ρίσκεται στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Παύλου Μελά και ότι πράγματι υπήρχαν συγκεντρωμένα περί τα 40 άτομα. Στη συνέχεια είδαμε τα εν λόγω άτομα να κατευθύνονται προς την οδό Π. Τσαλδάρη και κατευθυνθήκαμε και εμείς προς τα εκεί. Κατά την άφιξή μας στον αριθμό 62, είδαμε άτομα να συμπλέκονται και τρέξαμε να τους χωρίσουμε. Αμέσως μετά διαπιστώσαμε ότι ένα άτομο από αυτά που ήταν στο σημείο είχε ήδη μαχαιρωθεί…», Στο δεύτερο από τα παραπάνω έγγραφα καταγράφονται οι παρακάτω διάλογοι - αναφορές των αστυνομικών: α) « 00:00:50 Κέντρο , επί της Τσαλδάρη έχει … αρκετά άτομα και επί της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα είκοσι άτομα. Είκοσι πρέπει να ναι. Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής , όπου μας ενημερώνουν ότι είχανε μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου. Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Κέντρο να γνωρίζετε απ’ ότι διακρίνουμε υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα. β) 00:01:47 Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα κυνηγάνε… της Χ.Α. , κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε για να τους πιάσουν γ) 00:03: 35. Κέντρο από Κερατσίνι , επί της Τσαλδάρη υπάρχει… υπάρχει εμπλοκή , προσπαθούμε να… τα άτομα. Κέντρο , τώρα έφυγαν. Πριν ήταν καμιά είκοσι - είκοσι πέντε που σας διαβιβάσαμε . Τώρα έχουν σπάσει δ) 00:04:06. Από Πέραμα , άτομα της Χρυσής Αυγής… Βλέπουμε τα άτομα να τρέχουν προς Κεφαλληνίας ε) 00:04:19 Προς Κεφαλληνίας στην Αμφιάλη άτομα της Χρυσής Αυγής πεζά έχουν τραπεί σε φυγή στ) 00:05:20 Κέντρο , ένα άτομο είναι… έχει… είναι αιμόφυρτο , ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο. Να προσέλθει το ΕΚΑΒ και Σταθμός. ζ) 00:05:43 Κέντρο , είμαστε Τσαλδάρη , Παναγή Τσαλδάρη 62. Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει ζ) 00:06:33 Κέντρο , παράκληση το ΕΚΑΒ. Το άτομο ενδεχομένως έχει μαχαιρωθεί στην καρδιά. Έχει χάσει τις αισθήσεις του τώρα και η) 00:07:51 Κέντρο , προσήλθε Σταθμός να παραλάβει το άτομο , να παραλάβει το άτομο που μας δήλωσε ο παθών ότι ενήργησε εναντίον του. Θα μεταβεί στο Α. Τ. Κερατσινίου να γνωρίζετε. Θα παραμείνουμε στο σημείο για το ΕΚΑΒ».

Ηταν οργανωμένη και συντεταγμένη επιχείρηση


Όπως έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας , όλα τα άτομα που προσέτρεξαν έξω από την καφετέρια « Κοράλλι », αλλά και στους πέριξ αυτής δρόμους , ξεκίνησαν οργανωμένα και συντεταγμένα από τα Γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια , οι περισσότεροι με μοτοσικλέτες και μερικοί , όπως π.χ. ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ, ο Αθανάσιος και Νικόλαος ΤΣΟΡΒΑΣ, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Από την ομοιόμορφη ενδυμασία τους και την εν γένει εμφάνισή τους ( μαύρες μπλούζες , παντελόνια παραλλαγής , άρβυλα , κοντοκουρεμένοι , οπλισμένοι με μαδέρια , ξύλα , κ.λ.π. ), ήταν εμφανέστατο ότι επρόκειτο για συγκροτημένη και ομοιογενή ομάδα. Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθούν η άμεση κινητοποίηση και η ταχύτατη άφιξη τους στο στόχο τους. Όπως δε προκύπτει από το σχετικό κείμενο απομαγνητοφώνησης των σχετικών συνομιλιών μεταξύ του Κέντρου και Σταθμών της Αμέσου Δράσεως που βρίσκονταν στο σημείο των επεισοδίων « Πενήντα ( 50 ) άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται προς το κατάστημα με την επωνυμία ‘‘ Κοράλλι ’’… Ελάτε λίγο στην Τσαλδάρη , πλησίον της Κεφαλληνίας σε κάποια πυλωτή και πέριξ. Έχουμε ενημέρωση , κρύβεται ένα άτομο . Το κυνηγάνε έτερα , μάλλον της Χρυσής Αυγής… Ελάτε στην Τσαλδάρη , πλησίον της Κεφαλληνίας σε κάποια πυλωτή. Ο κύριος ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ μας ενημερώνει τον κυνηγάνε αρκετά άτομα , πιθανόν της Χρυσής Αυγής. Μας ενημερώνει ο κύριος ότι έχουνε πιάσει δύο - τρία άτομα , φίλους του εν λόγω… Το μόνο που πρόλαβε να δει ο συνάδελφος είναι μαύρα μπλουζάκια , τρέχανε μέσα στο δρόμο… είχαμε ενημέρωση από Σαλαμίνος και Ρήγα Φεραίου , περί τα εφτά άτομα κινούνται πέριξ, Φέρουν μαύρα μπλουζάκια» ( Βλ. σχετ. την υπ’ αριθ. πρωτ. 3022/8/834 – δ/13-1-2014 Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών , σελ. 10 , 11 , 13 ). Πρέπει δε να επισημανθεί ότι η όλη επιχείρηση του « Τάγματος Εφόδου » από την άφιξή του στον τόπο που βρισκόταν ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ , έξω από την καφετέρια « ΚΟΡΑΛΛΙ » , μέχρι την ολοκλήρωση της εγκληματικής ενέργειας από τον Γεώργιο ΡΟΥΠΑΚΙΑ, διήρκεσε λίγα λεπτά της ώρας , όχι περισσότερα των πέντε , όπως επιβεβαιώνουν όλοι οι εξετασθέντες μάρτυρες.

Ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής και υπήρχε κεντρική εντολή


Ο κατηγορούμενος Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ , κατά τις διαδοχικές απολογίες του , ισχυρίστηκε ότι «… δεν γνώριζα τον Φύσσα , ούτε είχα προσωπικές διαφορές με αυτόν … κοίταξα τον Παύλο Φύσσα που σημειωτέον δεν τον γνώριζα και δεν τον είχα ξαναδεί στη ζωή μου…». Οι ισχυρισμοί του όμως αυτοί δεν αποτελούν λογική εξήγηση της εγκληματικής πράξεώς του , δηλαδή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να δολοφονήσει έναν άνθρωπο τον οποίο ουδόλως γνωρίζει. Ο προστατευόμενος μάρτυρας « Γ » , κατά την ένορκη εξέτασή του , στις 4-10-2013 , ενώπιον των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 , στο Πρωτοδικείο Αθηνών , μεταξύ των άλλων , κατέθεσε « Ξέρω όμως ότι ο Π. ΦΥΣΣΑΣ ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη ΛΑΓΟ να τον φάνε όπου τον βρούνε , εν γνώσει του Ηλία ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ και πάντοτε με την έγκριση του Νίκου ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ». Περαιτέρω , όπως κατέθεσαν κατά την ένορκη κατάθεσή τους ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας - Εφέτη , στις 20-3-2014 ο μάρτυρας Παύλος ΣΕΙΡΛΗΣ και στις 19-3-2014 ο μάρτυρας Μιχαήλ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ , όταν έφτασε ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ έφθασε στην περιοχή , με το αυτοκίνητό του , ρωτούσε πού βρίσκεται η οδός Κεφαλληνίας γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι αυτός γνώριζε ποιος ήταν ο «στόχος» του. Επίσης ο αστυνομικός Γεώργιος ΡΩΤΑΣ, κατά την ένορκη κατάθεσή του , στις 23-4-2014 , ενώπιον της ίδιας ως άνω Ανακρίτριας , μεταξύ των άλλων , κατέθεσε ότι « Θέλω να σημειώσω ότι την ώρα που ρώτησα τον ΡΟΥΠΑΚΙΑ ‘‘ γιατί τον χτύπησες ; ’’ εκείνος μου απάντησε ‘‘ Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου ’’. Πανομοιότυπη δε είναι και η ένορκη κατάθεση του Αστυνομικού Νικολάου ΝΤΑΦΟΥ, ο οποίος εξεταζόμενος , στις 30-4-2014 , επίσης ενώπιον της ίδιας Ανακρίτριας και αναφερόμενος στο Γεώργιο ΡΟΥΠΑΚΙΑ, μεταξύ των άλλων , κατέθεσε ότι « Κατά τη διάρκεια της διαδρομής για το Αστυνομικό Τμήμα τον ενημέρωσα για τους τρόπους που συλλέξαμε το μαχαίρι και του είπα αν έχει τα αποτυπώματά του και έχει μαχαιρώσει αυτός τον τραυματία, θα βρεθεί και καλό είναι να το ομολογήσει. Η απάντηση του προσαχθέντος , δηλαδή του ΡΟΥΠΑΚΙΑ , ήταν ‘‘ ναι εγώ τον μαχαίρωσα, γιατί τα άτομα αυτά επιτέθηκαν σε κάποιον δικό μας πριν από κάποια ώρα εντός του καταστήματος ‘‘ ΚΟΡΑΛΛΙ ’’ ». Όμως ο ισχυρισμός αυτός περί επεισοδίου σε βάρος μελών της Χρυσής Αυγής , εντός της καφετέριας κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης του ποδοσφαιρικού αγώνα , ουδόλως επιβεβαιώνεται από τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας και ενισχύει την άποψη ότι ο δράστης ενήργησε στοχευμένα σε βάρος του θυματος . Σημειώνεται επίσης ότι , σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων Αστυνομικών που τον συνέλαβαν καθώς και αυτών που τον μετέφεραν με το περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα , ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ήταν απολύτως νηφάλιος και ψυχρός , μάλιστα δε μέσα στο περιπολικό που τον μετέφερε , αφού ομολόγησε στους Αστυνομικούς ΝΤΑΦΟ και ΚΟΥΡΑΝΤΖΗ ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος , στη συνέχεια του είπε « Είμαι δικός σας , μην το πείτε πουθενα ». Σε ερώτηση δε του αστυνομικού ΝΤΑΦΟΥ τι εννούσε, λέγονται ότι « Είμαι δικός σας » , ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ απάντησε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής , αλλά να μην το πουν πουθενά. Σύμφωνα με τις ως άνω καταθέσεις των Αστυνομικών αυτών, οι τελευταίοι ενημέρωσαν αμέσως για την ταυτότητα του δράστη, καθώς και για το γεγονός ότι αυτός ανήκε στη Χρυσή Αυγή. Περαιτέρω προέκυψε ότι μόλις ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ έφθασε με το αυτοκίνητό του στην οδό Π. Τσαλδάρη , το άφησε πρόχειρα στη μέση του οδοστρώματος και με γρήγορες κινήσεις στράφηκε αμέσως εναντίον του θύματος, χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τους παρευρισκόμενους ποιός ήταν ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ. Επομένως , δεν κρίνεται αληθινός ο προαναφερόμενος ισχυρισμός του ότι «.. Δεν γνώριζα τον ΦΥΣΣΑ…». Από τα στοιχεία της ανακρίσεως προκύπτει ότι ο εν λόγω δράστης δεν είχε οποιαδήποτε προσωπική σχέση ή αντιπαλότητα με το θύμα , αλλά η παραπάνω εγκληματική ενέργειά του αποτελούσε εκτέλεση συγκεκριμένου σχεδίου και εντολής , όπως προεκτίθεται. Πληροφορήθηκε , πιθανότατα , την ταυτότητα του υποψήφιου θύματός του , κατά τη διαδρομή με τοα αυτοκίνητό του από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας στον τόπο του εγκλήματος.

Σε κάθε περίπτωση , τόσο η δολοφονική ενέργεια του Γεώργιου ΡΟΥΠΑΚΙΑ όσο και οι ενέργειες των άλλων προσώπων από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας τα οποία έσπευσαν και βρέθηκαν στο σημείο , όπου έλαβαν χώρα οι ως άνω εγκληματικές ενέργειες, ασφαλώς και είναι εναρμονισμένες στο πνεύμα της έντονης επιθετικότητας και βιαιότητας που διαπνέει το πολιτικό κόμμα « ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ » , τα μέλη , τα στελέχη του απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους , όπως άλλωστε εναργώς αναδεικνύεται και από διάφορα άλλα βίαια και εγκληματικά επεισόδια, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. Η όλη εγκληματική δράση οργανώθηκε από την ηγεσία της συγκεκριμένης Τοπικής Οργάνωσης και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο αυτής Γεώργιο ΠΑΤΕΛΗ. Όμως το εύρος και η ταχύτητα της, ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που ανταποκρίθηκε στο σχετικό κάλεσμά-εντολή του συνιστά υλοποίηση των αρχών και των θέσεων της Χρυσής Αυγής, όπως αυτές αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω. Σε κάθε περίπτωση , μετά το πέρας της τηλεοπτικής μετάδοσης του ποδοσφαιρικού αγώνα και με δεδομένη την αποχώρηση από την καφετέρια του Παύλου ΦΥΣΣΑ και τις παρέας του και την απομάκρυνσή τους από εκεί , έστω και με κάποια δυσκολία , ουδείς απολύτως λόγος υπήρχε για τη συνέχιση του επεισοδίου και μάλιστα σε άλλο δρόμο.

Ποιοί ήταν στο δολοφονία


Περαιτέρω , σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας , είναι εξακριβωμένη η παρουσία στον τόπο των επεισοδίων , στο Κερατσίνι , το βράδυ της 17-9-2013 και συγκεκριμένα τόσο στην οδό Παύλου Μελά όπου η καφετέρια « ΚΟΡΑΛΛΙ » , όσο και στην παράλληλο αυτής Λεωφόρο Π. Τσαλδάρη , των κατηγορουμένων Σταύρου ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ, Αναστάσιου - Μάριου ΑΝΑΔΙΩΤΗ , Γεώργιου – Χρήστου ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ, , Ελπιδοφόρου ΚΑΛΑΡΙΤΗ , Ιωάννη ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, Αριστοτέλη ΧΡΥΣΑΦΙΤΗ , Γεωργίου ΣΤΑΜΠΕΛΟΥ, Κωνσταντίνου ΚΟΡΚΟΒΙΛΗ , Ιωάννη - Βασιλείου ΚΟΜΙΑΝΟΥ, Γεωργίου ΠΑΤΕΛΗ, Αναστάσιου ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ , Νικολάου ΤΣΟΡΒΑ και Αθανάσιου ΤΣΟΡΒΑ. Τα άτομα αυτά , όπως και τα υπόλοιπα άγνωστα άτομα , αποτελούσαν μέλη της ίδιας ομάδας και μάλλον ορθότερα του Τάγματος Εφόδου. Μάλιστα δε , όπως αναφέρει η μάρτυρας Δήμητρα ΖΩΡΖΟΥ , κατά την ένορκη κατάθεσή της , στις 19-3-2014 , ενώπιον της Ειδική Ανακρίτριας - Εφέτη « Αυτό που πρόσεξα ήταν ότι όλοι ήταν μεγαλόσωμοι , οι περισσότεροι είχαν ξυρισμένα κεφάλια , φορούσαν μαύρα ρούχα, παντελόνια και μπλούζες και κάποιοι φορούσαν παντελόνια παραλλαγής , χρώματος άσπρο , μαύρο , γκρι. Κάποιοι κρατούσαν κράνη και είδα και ρόπαλο ». Με τα συνθήματά τους , τις ιαχές , τις φωνασκίες και την εν γένει έντονη επιθετική παρουσία τους, έχοντας μάλιστα στα χέρια τους ξύλα , ρόπαλα, στειλιάρια, σιδερογροθιές και διάφορα άλλα συναφή αντικείμενα θεωρούμενα ως όπλα , κατά την έννοια του νόμου , ήτοι πρόσφορα για επίθεση και άμυνα , αφ’ ενός μεν καθιστούσαν πρόδηλη την πρόθεσή τους να επιτεθούν κατά παντός αντιτιθέμενου, « εχθρού της Χρυσής Αυγής » , αποδεχόμενοι οποιοδήποτε αποτέλεσμα ακόμη και θανατηφόρο , διότι άλλως δεν είχαν λόγο να τα φέρουν μαζί τους , αφ’ ετέρου δε ενίσχυσαν την απόφαση του Γεωργίου ΡΟΥΠΑΚΙΑ να επιτεθεί εκ του ασφαλούς και να τραυματίσει θανάσιμα το ΦΥΣΣΑ , έχοντας εξασφαλίσει περιβάλλον και συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και προστασίας. Από τις ένορκες καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων προκύπτει ότι οι ως άνω κατηγορούμενοι, μαζί με διάφορους άλλους , οι οποίοι όμως εξαφανίστηκαν μετά το θανάσιμο τραυματισμό του θύματος , εκμεταλλεύομενοι τον πανικό που είχε δημιουργηθεί , μετακινήθηκαν μαζικά από την οδό Π. Μελά στη Λεωφόρο Π. Τσαλδάρη και όλοι μαζί χτυπούσαν τον Παύλο ΦΥΣΣΑ και τους φίλους του. Σε κάθε περίπτωση , η σφοδρή επίθεση που δέχτηκε ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί πλήρως οποιαδήποτε δυνατότητά του να αποκρούσει την επίθεση του Γεώργιου ΡΟΥΠΑΚΙΑ ή να τραπεί σε φυγή. Η πλήρης εξουδετέρωση του θύματος διευκόλυνε τα μέγιστα το Γεώργιο ΡΟΥΠΑΚΙΑ στην επίτευξη του εγκληματικού σκοπού του , αφού ο δράστης είχε πλέον πλήρη δυνατότητα , όπως και έπραξε άλλωστε , να επιτεθεί ανεμπόδιστος εναντίον του. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι , ακόμη και αν γίνει δεκτό ότι δεν γνώριζαν εξ’ αρχής τον ανθρωποκτόνο σκοπό του Γεωργίου ΡΟΥΠΑΚΙΑ , ασφαλώς και μπορούσαν να τον προβλέψουν και να αποτρέψουν το επελθόν θανατηφόρο αποτέλεσμα , αν πράγματι δεν συμφωνούσαν με αυτό και δεν το αποδέχονταν έστω και ως ενδεχόμενο , λόγω και της αριθμητικής υπεροχής τους , η οποία τους επέτρεπε να συγκρατήσουν τον δράστη και να τον παρεμποδίσουν αποτελεσματικα από την τέλεση της πράξεώς του, βλέποντάς τον να βγαίνει από το αυτοκίνητό του , κρατώντας, εμφανώς , το μαχαίρι. Και τούτο επειδή από τις συνθήκες οι οποίες είχαν διαμορφωθεί στον τόπο του εγκλήματος ( απειλές , ύβρεις , προπηλακισμοί , κατοχή ροπάλων , ομαδικές επιθέσεις και γενικά κλίμα τρομοκρατίας ) , ευχερώς μπορούσαν και μάλιστα βασίμως να υποψιαστούν , όπως και κάθε μέσος συνετός άνθρωπος , ότι ήταν πλέον θέμα χρόνου η πρόκληση σοβαρών σωματικών κακώσεων ή ακόμη και απώλεια ζωής , όπως και τελικά έγινε. Η συμμετοχή τους στην εν λόγω εγκληματική πράξη σε βάρος του Παύλου ΦΥΣΣΑ , εντοπίζεται όχι μόνο στην απλή παρουσία τους στο χώρο των επεισοδίων και την παροχή ψυχικής συνδρομής στο δράστη , αλλά και στην « προετοιμασία του εδάφους » για την καίρια και μοιραία παρέμβαση του Γεωργίου ΡΟΥΠΑΚΙΑ. Αν πράγματι δεν ήθελαν την επέλευση οποιουδήποτε εγκληματικού αποτελέσματος , οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο και ήδη κατηγορούμενοι θα είχαν αποχωρήσει ήσυχα και ομαλά , δεν θα ανασυγκροτούνταν ως « ομάδα » , ούτε θα ακολουθούσαν στη Λεωφ. Π. Τσαλδάρη τους ήδη απομακρυνθέντες Παύλο ΦΥΣΣΑ και τα άτομα που ήταν μαζί του , με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος γύρος επεισοδίων , ο οποίος και κατέληξε στο εγκληματικό αποτέλεσμα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η άγνωστη ιστορία της πιο δολοφονικής Ελληνίδας γίνεται ταινία στο Sound of Silence

Το "α" επισκέφθηκε το μουσείο Βορρέ για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα του "Sound of Silence" της Τζόις Νασαουάτι .

Η ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ 16 Δεκ 2025 | 15:45

Δίκη Χ.Α: Καταπέλτης η εισαγγελέας - "Ο Λαγός ήξερε για την επίθεση στον Φύσσα, ήταν υπόλογος στον Μιχαλολιάκο"

Κατά την Εισαγγελέα η δολοφονία Φύσσα ήταν το σοκαριστικό τέλος μίας σειράς αιματηρών περιστατικών που χρεώνονται στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΟΡΕΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 13:34

Νέο εισαγγελικό ράπισμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: "Κίνητρό τους το φυλετικό μίσος - Δράση εγκληματικής οργάνωσης"

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέα στο πενταμελές Εφετείο - "Όσο λιγότερες αναστολές έχεις τόσο ανεβαίνεις στην ιεραρχία".

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12 Δεκ 2025 | 12:30

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Εγκληματική οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία, αυτό ήταν το κίνητρό τους", είπε η εισαγγελέας

Η κ. Στεφανάτου είπε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση, σημειώνοντας ότι το κόμμα ήταν "βιτρίνα" για να ενδυθεί η "δράση και ο ακτιβισμός".

"ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" 12 Δεκ 2025 | 11:17

"Στη φυλακή οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής": Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο - Αγόρευση της εισαγγελέως [βίντεο]

Εκπρόσωποι φορέων, συνδικάτων, συλλογικοτήτων και κομμάτων έχουν συγκεντρωθεί από τις 08:30 το πρωί στο σημείο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 12 Δεκ 2025 | 07:52

Σήμερα η εισαγγελική αγόρευση στη δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής - Σωματεία και φορείς έξω από το Εφετείο

Με την πρόταση της εισαγγελέα Κυριακής Στεφανάτου ξεκινά το τελικό στάδιο της πολύχρονης δίκης, μετά από σχεδόν 200 συνεδριάσεις.

ΣΤΙΣ 12/12 Η ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ 31 Οκτ 2025 | 18:45

Δίκη Χ.Α: "Ταλαίπωρο" είπε τον Ρουπακιά ο Λαγός - "Συγγνώμη, δεν ήθελα να σκοτώσω", δήλωσε ο φονιάς του Φύσσα

Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων το 2012, ο Γιάννης Λαγός τη χαρακτήρισε "μια από τις μεγαλύτερες αλητείες που έχουν συμβεί ποτέ"

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ 31 Οκτ 2025 | 16:32

Ηλίας Κασιδιάρης: Η δολοφονία Φύσσα δολοφόνησε και τη Χρυσή Αυγή και εμένα που είμαι έξι χρόνια φυλακή

"Πέντε φορές έχω καταδικάσει την δολοφονία Φύσσα", είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του στο δικαστήριο

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ 31 Οκτ 2025 | 13:59
ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 08 Οκτ 2025 | 16:02

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της οργάνωσης - Ένταση με Λαγό

Η Ελένη Ζαρούλια, έχοντας πίσω της στο ακροατήριο τη Μάγδα Φύσσα, επανέλαβε πως η ίδια και ο σύζυγος της πληροφορήθηκαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επομένη ημέρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ 02 Οκτ 2025 | 18:35

Η Μάγδα Φύσσα καταγγέλλει ότι την εξύβρισε χυδαία υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Οι συνήγοροι της οικογένειας κατήγγειλαν λεκτική επίθεση στην Μάγδα Φύσσα από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ 18 Σεπ 2025 | 10:00

Εκδηλώσεις μνήμης στην 12η επέτειο από τη δολοφονία Φύσσα - Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του μετρό κλείνουν

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο των 12 χρόνων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Σεπ 2025 | 14:26

Δυσαρέσκεια της οικογένειας Φύσσα για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η εγκληματική ναζιστική οργάνωση δεν έχει εξαλειφθεί

"Οι αποφυλακίσεις καταδικασμένων για διεύθυνση ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης [...] δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία" αναφέρει μεταξύ άλλων η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ 12 Σεπ 2025 | 16:01

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός της Χρυσής Αυγής - Για λόγους υγείας

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει στο σπίτι του στην Πεύκη και θα δίνει το "παρών" στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα για τα επόμενα τρία χρόνια.

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ" 29 Αυγ 2025 | 13:37

ΚΚΕ εναντίον Ζωής που μήνυσε την Κανέλλη: "Αξιοθρήνητη πράξη, έκανε τα γλυκά μάτια στη Χρυσή Αυγή"

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η μήνυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά της Λιάνας Κανέλλη συνιστά "πολιτική δίωξη, δεν έχει καμία υπόσταση και θα πέσει στο κενό".

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ 10 Ιουλ 2025 | 13:51

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Άρειο Πάγο κατά της αποφυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής [εικόνες]

Η Μάγδα Φύσσα χαιρέτισε τη συγκέντρωση και ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την κινητοποίηση.

ΤΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ 03 Ιουλ 2025 | 18:09

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται οι Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της περιοχής τους

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 30 Ιουν 2025 | 21:24

Ηλίας Κασιδιάρης: Η εισαγγελέας Εφετών προτείνει την αποφυλάκισή του

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη με περιοριστικούς όρους

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 19 Ιουν 2025 | 19:30

Κώστας Μπαρμπαρούσης: Ένοχος αλλά ατιμώρητος για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας

Ο καταδικασμένος πλέον πρωτόδικα, σε 6 χρόνια κάθειρξης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, βρέθηκε αντιμέτωπος με το κακούργημα που τον έφερε σήμερα στο εδώλιο, με αφορμή ομιλία του στη Βουλή το 2018

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 14 Απρ 2025 | 20:03

Θεσσαλονίκη: Έρευνα της ΕΛΑΣ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Κατασχέθηκε υπολογιστής και έντυπο υλικό

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έγινε από την Κρατική Ασφάλεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

23 Μαρ 2025 | 13:13

Τι ωθεί το εκλογικό σώμα της Ευρώπης σε ακροδεξιά κόμματα; - Δύο ειδικοί Βέλγοι αναλυτές εξηγούν

Η λαϊκίστικη ευρωπαϊκή ακροδεξιά και τα κόμματα που την αντιπροσωπεύουν αποκτούν πλέον δύναμη και παίρνουν πρόσωπο κανονικότητας.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 12 Φεβ 2026 | 22:34

Νέα αποκάλυψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλα 8 κυβερνητικά στελέχη στο μικροσκόπιο για το σκάνδαλο

Την περίοδο 2021-2022 είχαν εξεταστεί 140 CD, είχαν καταγραφεί 140 CD, είχαν εξεταστεί και παρακολουθηθεί 16 στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 12 Φεβ 2026 | 22:19

"Απασφάλισε" η Κωνσταντοπούλου: Ζητά με SMS στον Χρυσοχοΐδη να "παραιτήσει" τον Άδωνι ή να παραιτηθεί

Στο επίκεντρο των πυρών της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν όσα ανέφερε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας

"ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΝΩΣΗΣ" 12 Φεβ 2026 | 19:30

Στο υπουργείο Παιδείας η Γκίλφοϊλ: Η συνάντηση με Ζαχαράκη και η ξενάγηση στον παιδικό σταθμό [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον παιδικό σταθμό που λειτουργεί μέσα στο υπουργείο όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2026 | 18:46

Ανδρουλάκης: Η "υπόθεση Παναγόπουλου" είναι υπόθεση της ΝΔ - Εσείς κυβερνάτε, εσείς ελέγχετε πού πάνε τα χρήματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 12 Φεβ 2026 | 17:28

Κόντρα εκτός ελέγχου με Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη: "Ελεεινό υποκείμενο" - "Θα σε βάλω φυλακή"

"Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση" προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Φεβ 2026 | 16:43

Βορίδης για Καρυστιανού: Ψαρεύει σε "θολά νερά" όπως και ο Βελόπουλος - Δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα

"Ας έρθει η κ. Καρυστιανού να κάνει το κόμμα της, να αρχίσει να τοποθετείται, τι πιστεύει, τι δεν πιστεύει για να κριθεί" ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 12 Φεβ 2026 | 16:40

Τι ισχυρίζεται ο Γιάννης Παναγόπουλος για την πισίνα στο εξοχικό του στην Αρκαδία

Σε πολλούς είχε κάνει εντύπωση μια μεγάλη πισίνα στο εξοχικό του Γιάννη Παναγόπουλου στην Αρκαδία

12 Φεβ 2026 | 16:39

Κώστας Καραμανλής για Παπαληγούρα: "Ευθύς και έντιμος άνθρωπος"

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον αποχαιρέτισε "με συγκίνηση", τον Αναστάση Παπαληγούρα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 12 Φεβ 2026 | 16:01

Η λίστα με τα δώρα που έλαβαν Μητσοτάκης και υπουργοί το 2025 - Από φάτνη μέχρι ξίφη και αγαλματίδια

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης, πρόκειται για αντικείμενα "με ιδιαίτερη εθνική, ιστορική, πολιτιστική ή καλλιτεχνική αξία"

O  ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Φεβ 2026 | 15:23

Συνάντηση Τασούλα - Τσίπρα στο Προεδρικό: Τα είπαν για πολιτικές εξελίξεις και οικονομία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τασούλα - Τσίπρα, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 12 Φεβ 2026 | 13:41

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θα πάει στο "Συμβούλιο Ειρήνης" του Τραμπ

Στο φορτωμένο του πρόγραμμα αποδίδουν κυβερνητικές πηγές την απουσία Μητσοτάκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ 12 Φεβ 2026 | 12:55

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, έτσι ώστε να έχουμε χαμηλότερες τιμές

Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης,

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 12 Φεβ 2026 | 12:40

Δένδιας: Με αυτοπεποίθηση η Ελλάδα στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ χάρη στην "Ατζέντα 2030"

"Από την πλευρά της Ελλάδας, προσέρχομαι σε αυτή τη συνάντηση με την αυτοπεποίθηση που δίνει η μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που κάνουμε, η "Ατζέντα 2030", δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ 12 Φεβ 2026 | 11:53

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν παραιτούμαι γιατί είμαι εκλεγμένος - Τα κονδύλια κατάρτισης "ήταν όλα τιμολογημένα"

Ο Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες εναντίον του ενώ αναφερόμενος στα ΜΜΕ κάνει λόγο για "χορό ηθικής κατακρεούργησής".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ INSOCIAL 12 Φεβ 2026 | 11:45

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος προτείνει άμεση εκλογή ΠτΔ από τον λαό, δημιουργία Γερουσίας και κατάργηση σταυρού

"Το δημοσιονομικό μας πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα", τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Φεβ 2026 | 11:37

Μπακογιάννη: "Το σκέφτομαι αν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές" - Τι είπε για Καρυστιανού και Σαμαρά

"Έχω δει κόμματα που χτυπάγανε 27% και δεν κατεβήκανε στις εκλογές. Για μένα δεν έχει κλειδώσει τίποτα", είπε.

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 12 Φεβ 2026 | 10:26

Πλεύρης: Η Αριστερά αισθάνεται την ανάγκη να πιστέψει τους μετανάστες και τους διακινητές και όχι το Λιμενικό

"Μεταξύ του λιμενικού, των μεταναστών και των διακινητών πιστεύουν με ευκολία τους μετανάστες και τους διακινητές", είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

12 Φεβ 2026 | 10:03

Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία

"Ντροπή και αγανάκτηση" δήλωσε ότι αισθάνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την "εμφάνιση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην Τουρκία".

ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ 12 Φεβ 2026 | 09:48

Κατά της διαμεσολάβησης των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ο Γεραπετρίτης: "Όποια θέματά μας θα τα λύνουμε μόνοι μας"

"Θέλουμε μια κανονική σχέση με την Τουρκία, η γεωγραφία είναι δεδομένη", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στον απόηχο της χθεσινή συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 12 Φεβ 2026 | 09:29

Με urfa κεμπάπ, αρνίσια παϊδάκια και ...ορχήστρα το δείπνο Μητσοτάκη - Ερντογάν [εικόνες]

Μετά τη συνεδρίαση του 6ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, ακολούθησε το δείπνο το οποίο παρέθεσε η τουρκική προεδρία στην ελληνική αποστολή,

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 12 Φεβ 2026 | 07:50

Ελληνοτουρκικά: Aπό το "Μητσοτάκης γιοκ" στον "πολύτιμο φίλο μου" - Παραμένουν οι διαφωνίες αλλά σε ήρεμα νερά

Η θετική ατζέντα κυριάρχησε. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες περίσσεψαν, οι υπογραφές σε έξι συμφωνίες "έπεσαν", οι κόκκινες γραμμές παρέμειναν, χωρίς να προκαλούν ένταση.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 11 Φεβ 2026 | 22:51

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ο απολογισμός, οι επτά συμφωνίες, το καλό κλίμα και η… άρση των απειλών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι η ώρα, αν όχι τώρα, πότε να αποσυρθεί το casus belli

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Φεβ 2026 | 20:46

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Σταθερός διάλογος, θετική ατζέντα και κοινά βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο διάλογος εξακολουθεί να αποτελεί βασικό εργαλείο

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 11 Φεβ 2026 | 18:36

"Σφαγή" στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο εκλογής συνέδρων: Πώς κέρδισε η πλευρά Ανδρουλάκη στην κόντρα με τον Δούκα

Η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία δίνει απόλυτη κυριαρχία στον Νίκο Ανδρουλάκη και αποδυναμώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, Γερουλάνο και Δούκα

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Φεβ 2026 | 18:26

Ραγκούσης για Καρυστιανού: Δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο – Διέσπασε την ενότητα των συγγενών των θυμάτων

Είναι η μόνη πολιτικός που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των, είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 11 Φεβ 2026 | 17:41

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν: "Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις σχέσεις μας - Αν όχι τώρα, πότε;"

"Θέλουμε ειλικρινείς σχέσεις με τους γείτονές μας, να αρθεί κάθε απειλή" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης - "Πολύτιμος φίλος ο Κυριάκος" είπε ο Ερντογάν

REAL POLLS 11 Φεβ 2026 | 17:30

Δημοσκόπηση: Μικρή ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ, υποχώρηση Πλεύσης Ελευθερίας, βύθιση ΣΥΡΙΖΑ, ξεφουσκώνει η Καρυστιανού

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι πρώτη σύμφωνα με έρευνα της Real Polls

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 11 Φεβ 2026 | 16:30

Νάντια Γιαννακοπούλου για Παναγόπουλο: "Θα έπρεπε να διευκολύνει το χώρο και την παράταξή του..."

"Για λόγους αρχής το ΠΑΣΟΚ έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Αυτό δεν είναι ούτε συζητήσιμο, ούτε διαπραγματεύσιμο" δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου

ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ 11 Φεβ 2026 | 16:08

Τα φαρμακερά σχόλια για τους "πασόκους" που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στο κόμμα που εγκατέλειψαν

Κάποιοι θυσιάστηκαν πολιτικά για να μπορούν αυτοί να επιστρέψουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες, έγραψε ο Μεϊμάρογλου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ CAPITAL 11 Φεβ 2026 | 16:01

Βενιζέλος: Να συνεχίσουμε τον διμερή διάλογο με την Τουρκία - Στόχος συμφωνία ή προσφυγή στη διεθνή Δικαιοσύνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε στην 1η Ημερίδα Άμυνας & Γεωπολιτικής του Capital.gr και του Forbes Greece

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 11 Φεβ 2026 | 14:41

Τι συμβαίνει με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή; Γιατί της φεύγουν οι βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλο;

Οι λόγοι μάλλον δεν είναι πολιτικοί- Μάλλον δεν αντέχουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 11 Φεβ 2026 | 14:30

Άγκυρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο - Σε λίγο οι κοινές δηλώσεις

Έπειτα από περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 11 Φεβ 2026 | 14:27

Στον Βοτανικό Χατζηδάκης και Δούκας: Οι αναπλάσεις θα θυμίζουν σε μικρογραφία το Ελληνικό

Κωστής Χατζηδάκης και Χάρης Δούκας επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης στον Βοτανικό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 13:39

Η πρώτη ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη μετά το διπλό χειρουργείο: "Eυχαριστώ το προσωπικό του ΚΑΤ"

"Θερμές ευχαριστίες για τα μηνύματά σας και τις ευχές σας", έγραψε μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 11 Φεβ 2026 | 13:33

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια με τους γείτονές μας

Δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα με αναφορά στη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ 11 Φεβ 2026 | 13:20

Γιάννης Παναγόπουλος: Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη - Στο κτίριο της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είχε προαναγγείλει ότι θα μιλήσει δημοσίως "εγκαταλείποντας τον σεβασμό που έδειξε στις θεσμικές διαδικασίες, εφόσον κι αυτές ούτε τον σεβάστηκαν, ούτε τον προστάτευσαν".

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 11 Φεβ 2026 | 13:04

Deutsche Welle για το επεισόδιο Μαρινάκη - Αβραμίδη: "Γιατί απειλείτε δημοσιογράφους;"

Το κείμενο συνδέει τον σύγχρονο δημόσιο διάλογο με τον Βολταίρο θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο προστατεύεται ουσιαστικά η ελευθερία της έκφρασης.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11 Φεβ 2026 | 12:07

Κωνσταντοπούλου για την "έξοδο" της Καραγεωργοπούλου: "Η αγάπη στο τέλος θα νικήσει"

"Τα μικρά ή μεγάλα χτυπήματα, από όπου κι αν προέρχονται, μας δίνουν νέα δύναμη για τον αγώνα μας" δηλώνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 11 Φεβ 2026 | 12:02

Φλωρίδης: Εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία να εκλέγουν οι δικαστές την ηγεσία τους

Η εκλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από τους δικαστές είναι "εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ 11 Φεβ 2026 | 11:54

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Συμπλοκή οπαδών με δύο νεαρούς ελαφρά τραυματίες - Βρέθηκαν αυτοσχέδια ρόπαλα

Οι οπαδοί που συνεπλάκησαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια ρόπαλα.

ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ 11 Φεβ 2026 | 11:54

Ν. Δένδιας στο συνέδριο Άμυνας του Capital.gr: "Δεν εξοπλιζόμαστε από μιλιταρισμό - Είναι ανάγκη επιβίωσης"

"Κρατάμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Φεβ 2026 | 11:09

"Ιθάκη": Με γνωστή ηθοποιό το πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί και η συντονίστρια ή συντονιστής του πάνελ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 11 Φεβ 2026 | 11:06

Στίγκας μετά την αθώωση των Σπαρτιατών: Κανονικά στις επόμενες εκλογές με κρατική χρηματοδότηση

Ο Β.Στίγκας τόνισε ότι οι "Σπαρτιάτες" θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές και ότι πλέον βάσει του νόμου δικαιούνται ξανά κρατική χρηματοδότηση.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 10:23

Διαγράφηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο το κόμμα τον είχε απομακρύνει από την Ευρωομάδα του

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» 11 Φεβ 2026 | 10:10

Ελένη Καραγεωργοπούλου: Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης - Και επίσημα εκτός Πλεύσης Ελευθερίας

"Διαμορφώθηκαν πολιτικές διαφοροποιήσεις σε ζητήματα κατεύθυνσης, οι οποίες, με σεβασμό στον θεσμικό ρόλο της ηγεσίας, οδήγησαν στην παρούσα επιλογή μου", σημειώνει η Ελ. Καραγεωργοπούλου.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 11 Φεβ 2026 | 09:41

Νέα μποφόρ στο ΠΑΣΟΚ: Οι απειλές της ΠΑΣΚΕ για Παναγόπουλο, η "διεύρυνση" και οι εσωκομματικές έριδες

Το μήνυμα της ΠΑΣΚΕ προς την Χαριλάου Τρικούπη είναι "κάτω τα χέρια τον Παναγόπουλο" - Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να στρέψει τον προβολέα του σκανδάλου αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 11 Φεβ 2026 | 07:13

Γεωργιάδης: Να κάνει μήνυση ο Δένδιας - Ακραία συκοφαντικό ότι "η Ζωή δεν άφηνε την Καραγεωργοπούλου να κάνει ερωτήσεις"

"Εγώ αν έλεγε η κ. Καραγεωργοπούλου κάτι τέτοιο και αντί να πει Δένδιας έλεγε Γεωργιάδης, θα της είχα κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση", λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΑΓΚΥΡΑ 11 Φεβ 2026 | 06:32

Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Ερντογάν σήμερα στην Αγκυρα: Οι στόχοι της Αθήνας και η απουσία Δένδια

Η Αθήνα εκτιμά ότι ο διάλογος που έχει αρχίσει εδώ και δυόμιση χρόνια πρέπει να συνεχιστεί γιατί έχει οδηγήσει σε σημαντικά κεκτημένα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 10 Φεβ 2026 | 20:12

Παναγόπουλος: Να γιατί δεν παραιτείται από πρόεδρος της ΓΣΕΕ - Η ΠΑΣΚΕ απειλεί το ΠΑΣΟΚ με διάσπαση

Σε επιστολή συμπαράστασης της ΠΑΣΚΕ προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ περιλαμβάνονται ευθείες απειλές για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ στον χώρο των συνδικάτων

10 Φεβ 2026 | 19:35

Μ. Χρυσοχοΐδης: Προσοχή στα deep fake βίντεο - Αλλοιώνουν την πραγματικότητα

Αφορμή η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

ΕΕ 10 Φεβ 2026 | 19:25

Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε κατάλογο "ασφαλών χωρών" και νέες διαδικασίες ασύλου

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η δημιουργία ενιαίου καταλόγου "ασφαλών χωρών καταγωγής" σε επίπεδο ΕΕ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 10 Φεβ 2026 | 18:40

Πολάκης από Βουλή: "Χυδαία και προκλητική η αίτηση άρσης ασυλίας μου – Έχω καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες"

Ο Π. Πολάκης σημείωσε πως είναι η 13η φορά που αντιμετωπίζει τέτοια διαδικασία, λόγω κατάθεσής του στη δίκη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΤΑΡΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ 10 Φεβ 2026 | 18:24

Στο στόχαστρο Φιντάν ο Δένδιας, μία μέρα πρίν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, κριτική και από Τσελίκ

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα αναμένεται να γίνει σε ένα πολωμένο κλίμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 Φεβ 2026 | 17:54

Στην Άγκυρα την Τετάρτη ο Μητσοτάκης: Πότε θα συναντηθεί με τον Ερντογάν - Ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν

Θα πραγματοποιηθεί η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ 10 Φεβ 2026 | 17:18

"Σπαρτιάτες": Αθώοι οι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές και ο Ηλίας Κασιδιάρης για εξαπάτηση ψηφοφόρων

Η υπόθεση των Σπαρτιατών είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής Βασίλη Στίγκα περί μαφιόζικων μεθόδων εντός του κόμματος

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ 10 Φεβ 2026 | 16:59

Παναγόπουλος: Αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΓΣΕΕ παρά την κατακραυγή- Ερευνα και για πολιτικά πρόσωπα

Ορισμένοι ερμηνεύουν την παραμονή του στο πόστο, σαν μια προσπάθεια να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων κατάρτισης της ΓΣΕΕ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Φεβ 2026 | 16:40

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να δει τον Ερντογάν, επιμένω για τις αμβλώσεις" - Τι λέει για τους "ψεκ"

"Με έχουν πει ακροαριστερή και ακροδεξιά, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ταμπέλα σε αυτό που πάμε να κάνουμε", είπε η Μαρία Καρυστιανού για το υπό ίδρυση κόμμα της

ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 10 Φεβ 2026 | 15:56

"Σπαρτιάτες": Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των 13 κατηγορουμένων - "Δεν προκύπτει καθοδήγηση Κασιδιάρη"

Η υπόθεση αφορά σε κατηγορίες για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος - "Δεν προκύπτει καθοδήγηση από τον Κασιδιάρη" - Οι κατηγορούμενοι σε πρώτο βαθμό είχαν αθωωθεί

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ 10 Φεβ 2026 | 15:33

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας - Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε εθνικό στόχο την αντιμετώπιση της ευλογιάς για την προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 10 Φεβ 2026 | 14:33

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο άτυπος αρχηγός της "συνταγματικής" αντιπολίτευσης- Γιατί τον βάζει απέναντι η κυβέρνηση

Ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο διαθέτει ακροατήριο και την ικανότητα να διατυπώνει με ενάργεια την σκέψη του, αλλά το Σύνταγμα είναι και της απολύτου αρμοδιότητάς του

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 10 Φεβ 2026 | 14:08

Ελένη Καραγεωργοπούλου: Η "βελούδινη" επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Πλεύση Ελευθερίας και τα "ναι μεν αλλά"

"Η απόφασή μου να συνεχίσω ως ανεξάρτητη Βουλευτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφορετικής πολιτικής στάθμισης" σημειώνει μεταξύ άλλων η κα Καραγεωργοπούλου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Φεβ 2026 | 13:53

Μαρινάκης για το επεισόδιο με δημοσιογράφο: "Δεν υπάρχει απειλή με νόμιμα μέσα - Μάχη ενάντια στην προπαγάνδα"

"Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος για άλλη μια φορά προέβη σε μια παραποίηση δεδομένων, η οποία συνιστά, ενδεχομένως να συνιστά, κάποια πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Φεβ 2026 | 13:46

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων [βίντεο]

Στη συνάντηση θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 10 Φεβ 2026 | 13:17

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι 10 υπουργοί που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό και γιατί δεν πάει ο Δένδιας

Μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη, στην Άγκυρα θα μεταβούν οι διπλωματικοί σύμβουλοί του πρωθυπουργού και δέκα κυβερνητικά στελέχη.

ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ 10 Φεβ 2026 | 13:09
ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 10 Φεβ 2026 | 13:02

Μαρέβα Μητσοτάκη: "Το σημαντικό χτύπημα είναι στον ώμο" - Τι είπε ο Γ. Λιάγκας για τον τραυματισμό της

Ο παρουσιαστής της εκπομπής "Πρωινό" Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως "το σημαντικό χτύπημα είναι στον ώμο του ενός χεριού".

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:53

Υπόθεση Παναγόπουλου: Τι απαντούν ΥΠΟΙΚ και Υπ. Εργασίας για τα προγράμματα κατάρτισης

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας απαντούν σε δημοσιεύματα σχετικά με τις μεταφορές προγραμμάτων κατάρτισης από ευρωπαϊκούς πόρους στο ΕΣΠΑ και την υπόθεση Παναγόπουλου.

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 10 Φεβ 2026 | 12:27

Μακρόν: Επαινοι στην Ελλάδα - "Οι εμπορικές απειλές των ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει - Αναγκαία τα ευρωομόλογα"

Η Ελλαδα "έχει σημειώσει σημαντικές οικονομικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα δύσκολων, αλλά γενναίων μεταρρυθμίσεων", λέει ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:16

Δημοσκόπηση Interview: Μείωση για Καρυστιανού, στάσιμος ο Τσίπρας - "Όχι" σε εμπλοκή του Παύλου Ντε Γκρες

Πρώτη με 26,9% η ΝΔ, η οποία καταγράφει διαφορά 14,9% από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 12% - Στάσιμα καταγράφονται τα ποσοστά για το εκκολαπτόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 10 Φεβ 2026 | 11:55

Άρση ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - "Η πιο χυδαία που μου έχουν κάνει"

"Η πιο χυδαία άρση ασυλίας που μου έχουν κάνει" σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Φεβ 2026 | 11:11

Επιμένει στην κόντρα με Βενιζέλο ο Μαρινάκης: Μας κατηγορεί αυτός που απαγόρευσε στη δικαιοσύνη να ερευνά υπουργούς

"Ο κ. Βενιζέλος τότε πρόσθεσε το "αμελητί", να σταματάει δηλαδή η δικαιοσύνη όταν συναντάει ένα όνομα πολιτικού", σημείωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το αρ. 86 περί ευθύνης υπουργών.

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 10 Φεβ 2026 | 10:48

Κυρανάκης: Κάτω από 5% η εισιτηριοδιαφυγή - Έχουν εννιαπλασιαστεί οι έλεγχοι στα ΜΜΜ

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι στο μετρό πενταπλασιάστηκαν - Το πρόστιμο για όποιον δεν έχει εισιτήριο είναι στα 100 ευρώ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 10 Φεβ 2026 | 10:32

Πλεύση Ελευθερίας: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου - Έμεινε μόνο με 5 βουλευτές το κόμμα

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δύναμη της ΚΟ περιορίζεται σε πέντε έδρες, ενώ αν χάσει έναν ακόμη, σταματάει να διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HURRIYET 10 Φεβ 2026 | 09:52

Βολές Φιντάν κατά Δένδια: Εμποδίζει την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης "διαθέτουν τόσο τη βούληση όσο και την ικανότητα" να επιλύσουν προβλήματα

10 Φεβ 2026 | 09:34

Οι θέσεις με τις οποίες προσέρχεται ο Μητσοτάκης στη συνάντηση κορυφής με τον Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες, θα θέσουν επί τάπητος των σύνολο των διμερών, περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 10 Φεβ 2026 | 09:10

Γεωργιάδης για Τέμπη: Αλλο αν έγινε λάθος στην διαχείριση του χώρου και να ζητήσουμε χίλια συγγνώμη, άλλο η συγκάλυψη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες περί συγκάλυψης και παράνομου φορτίου στην εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη έχουν καταρριφθεί.

"ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" 10 Φεβ 2026 | 08:43

Κόντρα Αλιβιζάτου-Βενιζέλου για το άρθρο 86: "Ηταν βήμα προς τα πίσω" - "Ποιος εισαγγελέας παρέκαμψε τη Βουλή;"

Έντονος διάλογος μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και του Ν. Αλιβιζάτου στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 10 Φεβ 2026 | 07:20

Πλεύρης για τραγωδία στη Χίο: Η Αριστερά προσπαθεί να στοχοποιήσει το Λιμενικό -Ο Μαροκινός έχει πολυτελή υπεράσπιση

"Τα κόμματα της Αριστεράς δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αλήθεια, τους ενδιαφέρει να συκοφαντήσουν το ελληνικό Λιμενικό", είπε ο Θάνος Πλεύρης.