Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο όπως έγραψε απο το Σάββατο το theTOC.gr θα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Ελληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν όπως ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί της Κυριακής.
Αύριο Δευτέρα 28 Ιουλίου αναμένεται ,σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να κλείσει τυπικά η υποψηφιότητα ,πριν απο την έλευση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου.
Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της Αθήνας να προτείνει τον κ. Αβραμόπουλο έγινε με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και η οποία ανέφερε:
«σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Η πρώτη αντίδραση της κ. Μπακογιάννη
Από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να είπε ότι η επιλογή του κ. Αβραμόπουλου για τη θέση του επιτρόπου είναι «καλή» και «προχωρημένη» και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ποιος θα τον διαδεχθεί στο Υπουργείο Αμυνας
Η επιλογή της κυβέρνησης να σταλεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη θέση του επιτρόπου στις Βρυξέλλες δημιουργεί «τρύπα» στο Υπουργείο Αμυνας.
Ωστόσο επειδή οι νέοι επίτροποι θα αναλάβουν καθήκοντα απο τον Οκτώβρη η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες δεν πιέζεται να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του κ. Αβραμόπουλου στο Πεντάγωνο.
Αλλες πηγές πάντως έλεγαν ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα προχωρήσει άμεσα στην παραίτησή του ώστε να προετοιμαστεί για τα νέα του καθήκοντα. Κάτι που αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό αύριο Δευτέρα 28 Ιουλίου.
Ο αντικαταστάτης του στη Βουλή
Ο κ. Αβραμόπουλος προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του στην Κομισιόν και να καταστεί μέλος του Κολεγίου των Επιτρόπων θα πρέπει να παραιτηθεί και απο βουλευτής.
Τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Θάνος Πλεύρης, πρώτος επιλαχών της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr