Και η Αχτσιόγλου στη συνάντηση Τσακαλώτου- Θεσμών στο Hilton

Ξεκίνησε στο Χίλτον η συνάντηση κυβέρνησης-θεσμών. Παρούσα, εκτάκτως κι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προφανώς για μια εκ βαθέων συζήτηση στο ασφαλιστικό

kai-i-axtsioglou-sti-sunantisi-tsakalwtou--thesmwn-sto-hilton
SHARE THIS
0
SHARES

Ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των Θεσμών, δηλαδή την Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), τον Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), τον Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και τον Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

Στη συνάντηση μετέχει εκτάκτως και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η παρουσία της οποίας στο Χίλτον δεν είχε ανακοινωθεί.

Για συνάντηση «ποτ πουρί» έκανε λόγο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου εισερχόμενος στη σύσκεψη.

Δεδομένου ότι τα κλιμάκια των θεσμών έχουν ξεκινήσει να συγγράφουν το κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της τεχνικής συμφωνίας, η παρουσία της υπουργού Εργασίας σχετίζεται με τα «αγκάθια» του ασφαλιστικού.

Οι δανειστές ζητούν τη λήψη μέτρων ύψους 1,4 δισ. ευρώ από τις συντάξεις, τα οποία θα ενεργοποιηθούν από το 2019 ή κατά κάποια σενάρια ακόμη και από το 2018, δεδομένου ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως τα ελλείμματα ύψους 60 εκατ. ευρώ μηνιαίως που δημιουργεί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης θα διογκώσουν το δημοσιονομικό κενό του 2018.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook