"Καμπανάκι κινδύνου" από τον Κλάους Ρέγκλινγκ για την αξιολόγηση

Τον "κώδωνα του κινδύνου" για την ελληνική αξιολόγηση έκρουσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

kampanaki-kindunou-apo-ton-klaous-regklingk-gia-tin-aksiologisi
SHARE THIS
0
SHARES

Το "καμπανάκι του κινδύνου" για την ελληνική αξιολόγηση έκρουσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ κρούοντας τον κώδωνα του κινδίνου για τις συνέπειες της παράτασης της διαπραγμάτευσης. 

«Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τον Ιούλιο που έχει πληρωμές η Αθήνα» τόνισε ο επικεφαλής του ESM.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επανέλαβε ότι έγινε πρόοδος στην Αθήνα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μια σειρά από θέματα εκκρεμούν. Όπως είπε, πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για συμφωνία ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, πρέπει "να διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία που δημιουργήθηκε το 2016". 

«Ακόμα δεν έχει επιλυθεί ένας σημαντικός αριθμός ζητημάτων και υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας πιθανές επιπτώσεις στην καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη.

«Η αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να έχει κόστος. Η επόμενη μεγάλη πληρωμή για την εξυπηρέτηση χρέους είναι τον Ιούλιο, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τότε» κατέληξε στις δηλώσεις του. 

Ανέφερε, τέλος, ότι έχει ζητήσει από την ελληνική πλευρά διευκρινήσεις ως προς το δάνειο που προτίθεται να λάβει από την Παγκόσμια Τράπεζα, χωρίς όπως είπε αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν αντιρρήσεις.

«Εστειλα επιστολή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όχι για να τον αποθαρρύνω, αλλά να ζητήσω λεπτομέρειες για αυτό», είπε ο Ρέγκλινγκ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook