Κατατέθηκε η τροπολογία με τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Στην Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία ενισχύονται οι περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα

katatethike-i-tropologia-me-ta-metra-gia-tous-plimmuropatheis
SHARE THIS
0
SHARES

Στην Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία ενισχύονται οι περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.  Εκτός από την Μάνδρα και τις άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής αφορά την Σαμοθράκη, την Σύμη, την Αγία Λάρισας τα Τέμπη, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και την Φαρκαδόνα, την Κατερίνη, τα Χανιά και την  Κέρκυρα.

Τα φυσικά πρόσωπα θα λάβουν το ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία, και τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των οποίων η επιχείρηση έχει πληγεί θα λάβουν το ποσό των 8.000 ευρώ.

Τα προαναφερόμενα ποσά είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα ενώ το ύψος της εν λόγω δαπάνης σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι θα ανέλθει μέχρι το ποσό των 30 εκατομμύρια ευρώ. 

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται η διαδικασία, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια και κάθε άλλο ζήτημα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα για τη χορήγηση του επιδόματος του παρόντος άρθρου» αναφέρεται στην τροπολογία. 

Δείτε όλη την τροπολογία εδώ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook