Κόντρα Κυβέρνησης - Μητσοτάκη για τις επενδύσεις

«Τα 100 δισ. επενδύσεις που θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης θα έλθουν μέσω offshore;» τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

kontra-kubernisis---mitsotaki-gia-tis-ependuseis
SHARE THIS
0
SHARES

Πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Κυριάκο Μητσοτάκη αποτέλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προσέλκυση από τη ΝΔ επενδύσεων ύψους 100 δισ.

«Ο ιεραπόστολος των επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι «έφτασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

«Η ικανότητά τους να προσελκύσουν επενδύσεις εξάλλου φάνηκε από την απώλεια 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2014» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας: «Τον ενημερώνουμε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις».

«Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «είναι εάν τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της ίδιας offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια επενδυτικού συνεδρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΒ ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως πρώτη πολιτική προτεραιότητα της ΝΔ είναι η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ, στα αμέσως επόμενα χρόνια,

«Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» που διοργανώνει ο ΣΕΒ και φέρνει στο δημόσιο διάλογο τα συστατικά ενός προγράμματος επενδυτικών μεταρρυθμίσεων. Σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν συνδέει τις επενδύσεις με τα θετικά οφέλη για την κοινωνία που σημαίνει όμως, όπως υπογράμμισε, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας γι΄αυτό - συνέχισε ο ίδιος - είναι επιβεβλημένοι οι υψηλοί ρυθμοί υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου επενδύσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook