Κοτζιάς: Μπορεί να προκύψει θερμό επεισόδιο ακόμη και από λάθος

«Αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να προκύψει θερμό επεισόδιο ακόμα και από λάθος». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

kotzias-mporei-na-prokupsei-thermo-epeisodio-akomi-kai-apo-lathos
SHARE THIS
0
SHARES

«Αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να προκύψει θερμό επεισόδιο ακόμα και από λάθος». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ειδικότερα, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «δεν θα πρέπει να υποτιμάται η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε πως «στην Τουρκία διεξάγεται μία σκληρή μάχη εξουσίας», υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι προσεκτική, προκειμένου να μην καταστεί μέρος του προβλήματος».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, «οι προκλήσεις στο Αιγαίο πηγάζουν από μερίδα της στρατιωτικής μηχανής της γείτονος», λόγω της «αναβάθμισης του ρόλου του στρατού, τόσο στο εσωτερικό, για την αντιμετώπιση του κινήματος Γκιουλέν και των Κούρδων, όσο και στο εξωτερικό, Ιράκ και Συρία, και της επανεμφάνισης των Ενόπλων Δυνάμεων να διαμορφώνουν αφενός νέους συμβιβασμούς στο συγκρότημα εξουσίας και αφετέρου να καταγράφουν απαράδεκτες συμπεριφορές εκτός διεθνούς δικαίου».

«Κατά την περίοδο πρωθυπουργίας και προεδρίας της Τουρκίας από τον κ. Ερντογάν, δεν υπήρξε θερμό επεισόδιο. Όμως, αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να προκύψει θερμό επεισόδιο ακόμα και από λάθος», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η χώρα υλοποιεί μια εξωτερική πολιτική σταθερή στις "κόκκινες γραμμές" της. Συνετή και αποφασιστική στην αποτρεπτική της λειτουργία. Δημιουργό συμμαχιών και στηριγμάτων. Νηφάλια και ψύχραιμη. Μια πολιτική, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα», σημείωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook