Λοβέρδος: Θέλουν το απόρρητο για να καλύψουν τα ψεύδη και τις πομπές τους

« Την Δευτέρα δεν τελειώνει η υπόθεση...Μετά την διαπόμπευση έλληνα αξιωματικού τα γραφεία μου κάθε μέρα πλημμυρίζονται από έγγραφα και αριθμούς» προειδοποίησε.

loberdos-theloun-to-aporrito-gia-na-kalupsoun-ta-pseudi-kai-tis-pompes-tous
SHARE THIS
0
SHARES

Για «πονηρίες» κατήγγειλε την κυβέρνηση αλλά εμμέσως και τον πρόεδρο της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τους χειρισμούς και ισχυρισμούς ως προς την αναβολή της συζήτησης για την επίμαχη σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σ.Αραβία 

Ο κ. Λοβέρδος ο οποίος κατέθεσε στην Βουλή μια σειρά απόρρητων εγγράφων για την υπόθεση απέκρουσε τις «προειδοποιήσεις» και υπομνήσεις των κ. Κοτζιά και Βούτση ότι θα είναι υπεύθυνος για την διαρροή τους. 

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι τήρησε την διαδικασία που προβλέπει την κατάθεση απόρρητων εγγράφων με ακόμη μεγαλύτερη διαβάθμιση και δεν επιτρέπει « να διαρρεύσει ούτε μισό χαρτί».

« Δεν τα κατέθεσα στα πρακτικά αλλά για να είναι αναγνωστέες από όποιον βουλευτή το επιθυμεί. Ξέρω τους κατεργάρηδες ...» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε « θέλουν το απόρρητο για να καλύψουν τα ψεύδη και τις πομπές τους».

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ότι διαρροή ή δημοσίευση επιφέρει ποινή κάθειρξης 10 εετών ο βουλευτής της  ΔΗΣΥ είπε « Εγώ δεν απειλούμαι...αλλά απειλείται ο δημοσιογράφος που θα αναζητήσει τα έγγραφα» 

Κατήγγειλε δε μεθόδευση για να μην γίνει με τον σωστό τρόπο  (σσ πρόσβαση στα έγγραφα) ο κοινοβουλευτικός έλεγχος του υπουργού και της  κυβέρνησης ενώ ανέφερε πως και η αναβολή της συζήτησης δεν έγινε με τον ορθώς κοινοβουλευτικό τρόπο.    

« Οι πονηρίες δεν θα περάσουν. Οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία» είπε. 

Σημείωσε δε ότι ο κ. Καμμένος ήταν εκείνος που δημοσιοποίησε την διακρατική συμφωνία ( σσ που εμφανίζεται τώρα ως απόρρητη» σε όλα τα μέσα. 

« Τους πειράζει ότι στα χαρτιά υπάρχει η υπογραφή του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ όχι η ίδια η συμφωνία» σχολίασε αιχμηρά ο κ.Λοβέρδος. 

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ υπογράμμισε επίσης ότι αν ο κ. Τσίπρας εμφανιστεί στη Βουλή αυτό θα σημάνει πολιτική κάλυψη του υπουργού του και αυτομάτως θα σημάνει πως η πολιτική ευθύνη για την υπόθεση θα περάσει και σε όλη την κυβέρνηση. 

« Την Δευτέρα δεν τελειώνει η υπόθεση...Μετά την διαπόμπευση έλληνα αξιωματικού τα γραφεία μου κάθε μέρα πλημμυρίζονται από έγγραφα και αριθμούς» προειδοποίησε ο κ. Λοβέρδος.     

      

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook