Λυκούδης: Αναγκαία άμεσα η κοινή κοινοβουλευτική δράση Ποταμιού-ΔΗΣΥ

Το δεύτερο βήμα πριν την εκλογή αρχηγού είναι η κοινή κοινοβουλευτική δράση ΔΗΣΥ και Ποταμιού λέει ο Σπύρος Λυκούδης.

lukoudis-anagkaia-amesa-i-koini-koinobouleutiki-drasi-potamiou-disu
SHARE THIS
0
SHARES

Την ανάληψη κοινών κοινοβουλευτικών δράσεων από ΔΗΣΥ και Ποτάμι ζητεί ο Σπύρος Λυκούδης ως δεύτερο άμεσο βήμα μετά την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα.

«Θα πρόκειται για ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο κόσμο που επιθυμεί να στηρίξει το νέο εγχείρημα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού και ταυτόχρονα δηλώνει ότι θα στηρίξει τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ερωτηθείς σχετικά (Ρ/Σ «Παραπολιτικά») ο κ. Λυκούδης υπενθυμίζει ότι ο ίδιος είχε προσπαθήσει «με επιμονή και υπομονή» να μετάσχει το Ποτάμι στη μεγάλη προσπάθεια του ευρύτερου χώρου, της ευρύτερης παράταξης,

«Αν έκανα όλη αυτή την προσπάθεια προηγουμένως, είναι προφανές ότι τώρα είμαι κοντά στην υποψηφιότητα του» διευκρινίζει, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «ανακόλουθο να μην είμαι κοντά στον Σταύρο, από την ώρα που προσπάθησα όσο μπορούσα να πείσω το Ποτάμι να μπει σε αυτή την ιστορία».

Αναφερόμενος στην ουσία του εγχειρήματος, ο κ. Λυκούδης χαρακτηρίζει «πολιτική παραδοξότητα» την διαδικασία που ακολουθείται, δηλαδή να προηγηθεί η εκλογή προέδρου της συγκρότησης του νέου φορέα.

Δίνοντας ο ίδιος την πολιτική ταυτότητα του νέου κόμματος δηλώνει ότι πιστεύει στην συνάντηση της σύγχρονης Αριστεράς με τις δυνάμεις του προοδευτικού κέντρου. « Άρα αν με ρωτήσετε τι στίγμα και τι χαρακτήρα θέλω να έχει αυτή η προσπάθεια, θα σας έλεγα πάρα πολύ καθαρά ένα στίγμα κεντροαριστεράς» υπογραμμίζει.

Ο κ. Λυκούδης προκρίνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής, με το σκεπτικό ότι βοηθάει να μετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

«Από την ώρα που δεν πάμε με τον κλασσικό τρόπο που συγκροτούνταν τα κόμματα και ψηφίζονταν οι αρχηγοί, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τα τελευταία χρόνια, δηλαδή με διαδικασίες συνεδρίων με αντιπροσώπους, με ανθρώπους που ξέρουν τι λέει αυτός που θα ψηφίσουν, αλλά προχωράμε με άμεση συμμετοχή του λαικού παράγοντα για την εκλογή αρχηγού, τότε πρέπει να διασφαλιστούν όλοι οι τρόποι ώστε αυτή η κοινωνία να μετάσχει μαζικά» εξηγεί.

Τέλος τάσσεται υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας των κομμάτων και των πολιτικών σχηματισμών που θα ενταχθούν στον νέο φορέα ώστε να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα όσμωσης, συνειδητοποίησης και συλλογισμού στα ήδη υπάρχοντα κόμματα και τους πολιτικούς σχηματισμούς για περάσουν στην επόμενη φάση. «Αυτή την άνεση, την χρονική, για μα μην υπάρξουν προβλήματα και μπλοκαρίσματα ίσως θα πρέπει να τη δώσουμε» καταλήγει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook