Λυκούδης: Έγκλημα να ανασταλεί το εγχείρημα της Κεντροαροστεράς

Ο κ. Λυκούδης θεωρεί ότι δεν είναι ζήτημα αποκλειστικού δικαιώματος των υποψηφίων αρχηγών το ζήτημα της εκλογικής διαδικασίας.

lukoudis-egklima-na-anastalei-to-egxeirima-tis-kentroarosteras
SHARE THIS
0
SHARES

«Πολιτικό παραλογισμό» χαρακτηρίζει ο Σπύρος Λυκούδης το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το εγχείρημα του νέου πόλου της κεντροαριστεράς λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με την εκλογική διαδικασία. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η ευθύνη στην περίπτωση αυτή θα βαρύνει «εξ ολοκλήρου όσους ενεπλάκησαν αρχηγικά σε αυτή την ιστορία».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 θεωρεί ότι είναι «εγκληματικό να ανασταλεί αυτή η προσπάθεια επειδή δεν βρίσκεται ακριβώς ο τρόπος εκλογής μέσω της ψηφοφορίας της α ή της β εκδοχής». Εκφράζει δε την άποψη ότι οι δυσχέρειες αυτές είναι απόρροια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από τη πρώτη στιγμή.

«Είχα εκφράσει εξ αρχής τις ενστάσεις μου γύρω από την διαδικασία που ακολουθούμε» λέει και προσθέτει «Την διαδικασία δηλαδή να βγάλουμε αρχηγό ενώ δεν έχουμε διαμορφώσει τον φορέα στον οποίο θα ηγηθεί αυτός. Αυτή ήταν η ένσταση μου και έχω την εντύπωση ότι και τώρα όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται και οι πιθανότητες ενδεχόμενων αδιεξόδων για το πως θα εκλεγεί ο αρχγός έχουν σχέση κυρίως με αυτό. Στο ότι ξεκινάμε να βγάλουμε έναν αρχηγό χωρίς να έχουμε διαμορφώσει σε βασικές γραμμές τον χώρο με ακριβείς συνεννοήσεις».

Ο κ. Λυκούδης θεωρεί ότι δεν είναι ζήτημα αποκλειστικού δικαιώματος των υποψηφίων αρχηγών το ζήτημα της εκλογικής διαδικασίας.

«Ποιό θα είναι αυτό το πολιτικό συμβουλίο υποψηφίων;» διερωτάται και εκφράζει τον προβληματισμό του κατά πόσο έχουν αποκλειστικό δικαίωμα όσοι δήλωσαν υποψήφιοι αρχηγοί του εγχειρημάτος να καθορίζουν τον τρόπο εκλογής».

«Δηλαδή αυτή η υπόθεση τους αφορά μόνο προσωπικά;» δηλώνει «δεν αφορά τη ίδια την παράταξη και την συγκρότηση της; Δηλαδή αν εγώ δήλωνα υποψήφιος –που θα μπορούσα άνετα να το είχα κάνει και δεν το έκανα για μια σειρά λόγους- θα ήμουν ξαφνικά συμμέτοχος στη διαδικασία, ενώ τώρα δεν είμαι; Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν λυμένα πολύ νωρίτερα και όχι να ξεκινάμε ανάποδα» καταλήγει.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σχολιάζει και το πολιτικό «αλισβερίσι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να θωρακιστεί η κυβερνητική συνοχή.

«Νομίζω ότι επιβεβαιώθηκε σε αυτή τη φάση μια κλασσική ανταλλαγή συμφερόντων, «να παραμείνω στην καρέκλα μου» ο Καμμένος, «σε έχω ανάγκη επομένως σε καλύπτω εγώ» ο Τσίπρας. Η εικόνα είναι πεντακάθαρη» λέει ο κ. Λυκούδης.   

Ασκεί όμως κριτική και στην ΝΔ τονίζοντας ότι ο εγκλωβισμός της στο «εκλογές εδώ και τώρα» παραμέλησε ή υποτίμηση τη ανάγκη διατύπωσης μιας πολιτικής στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα κατά της κυβέρνησης.

Φωτό Eurokinissi

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook