Follow us

Εχασε η Ζωή την ψηφοφορία: Στη 1:30 αρχίζει η συζήτηση στην ολομέλεια

Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να καταλήξει ως τις πρόωρες κάλπες η αποψινή διαδικασία στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εχασε η Ζωή την ψηφοφορία: Στη 1:30 αρχίζει η συζήτηση στην ολομέλεια

Τα ξημερώματα αναμένεται να τελειώσει άλλη μια «απερίγραπτη» διαδικασία ψήφισης στην ελληνική Βουλή του τρίτου μνημονίου που σημαδεύεται από μια «ανηλεή» εσωτερική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατάληξη του το ολονύκτιο θρίλερ στη Βουλή -με πρωταγωνίστρια και πάλι την Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και τους συνοδοιπόρους της Αριστερής Πλατφόρμας - εκτιμάται ότι θα κινήσει ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων που μπορεί να καταλήξει ως τις πρόωρες κάλπες.

Μάχη μέχρι τέλους από τη Ζωή να μην ψηφιστεί το Μνημόνιο

Η κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη πρότεινε η συζήτηση και ψήφιση της συμφωνίας να γίνει μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, πρόταση με την οποία συμφώνησαν άλλα 9 μέλη της Διάσκεψης.

Η Πρόεδρος της Βουλής σε μια deja vu διαδικασία πρότεινε η συζήτηση να αρχίσει με «άνεση» το πρωί της Παρασκευής και κάλεσε και τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στην αίθουσα να εξηγήσει για... χιλιοστή φορά γιατί η κυβέρνηση ζητεί τις κατεπείγουσες διαδικασίες.

Η πρόταση της στην ψηφοφορία που ακολούθησε, συγκέντρωσε 8 ψήφους ,τις 7 ψήφους των «διαφωνούντων» του ΣΥΡΙΖΑ και του Γ.Λαγού της Χρυσής Αυγής.

Οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ μέλη της διάσκεψης ψήφισαν παρών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε και σε ψηφοφορία το θέμα αν θα πρέπει να συζητηθούν στην ολομέλεια και οι δυο τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση. Η ίδια έλεγε όχι. Αλλα μέλη της επιτροπής υποστήριζαν πως δεν είναι αρμόδια η Διάσκεψη των Προέδρων για να εισηγηθεί ή όχι τις τροπολογίες.

Το «ναι» και το «όχι» σ αυτή την ψηφοφορία ισοψήφισαν 10 -10 και ακολούθησε «νέα εμπλοκή» σχετικά με το πως...προκύπτει η πλειοψηφία και σε ποιες περιπτώσεις η ψήφος της Προέδρου μετράει για δυο!

Η λύση αναζητήθηκε μέσω των νομικών της Βουλής και η συνεδρίαση της Διάσκεψης διακόπηκε για να πάρουν τη σχετική γνωμοδότηση.

Μετά από τις νομικές συμβουλές άρχισε ξανά και Διάσκεψη και ζητήθηκε από τους δυο βουλευτές του ΚΚΕ που ψήφισαν «παρών» αν επιθυμούν να συνταχθούν με μια από τις δύο θέσεις

Ο κ. Καραθανασόπουλός αρνήθηκε να αλλάξει την ψήφο του λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν το ενδιαφέρει πότε θα ψηφιστεί το Μνημόνιο αλλά δεν θέλει να ψηφιστεί το Μνημόνιο.

« Το ίδιο θέλω και εγώ» έσπευσε να προσθέσει κ. Κωνσταντοπούλου και ξεκαθάρισε «γι αυτό και εγώ θα καταψηφίσω».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος παρεμβαίνοντας είπε ότι μετά την στάση των βουλευτών του ΚΚΕ υπερισχύει το 10 έναντι των 8 και πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της συζήτησης.

Ούτε η εύσχημη υπόδειξη του νομικού συμβούλου της Βουλής κ. Μαυριάς σε δική του παρέμβαση για υπέρβαση του αδιεξόδου έλυσε το πρόβλημα.

Σε μια ύστατη προσπάθεια περί τις 12:35 τη νύχτα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας πρότεινε να μεταφέρουν το πρόβλημα στην ολομέλεια.

Πρόταση που υιοθέτησε και ο Νίκος Φίλης λέγοντας πως υπάρχει το επείγον της διαδικασίας και ότι «αύριο θα είναι αργά επί ζημία της χώρας».

«Περιμένουν 200 συνάδελφοί μας» τόλμησε να ψελλίσει λαμβάνοντς το λόγο και ο Γιώργος Βαρεμένος .

«Κύριε Βαρεμένε περιμένουν 11 εκατομμύρια για την ζωή τους και τις επόμενες δεκαετίες ,μην εμφανίζετε τους βουλευτές ως ταλαίπωρους» τον κεραυνοβόλησε η Πρόεδρος της Βουλής.

« Εάν αυτό πιστεύετε ρίχτε την κυβέρνησή σας να γλιτώσουν τα 11 εκατομμύρια των ελλήνων. Μα ποια είστε η Αγία Ιωάννα της Ασίζης; Ρίχτε την κυβέρνησή σας» εξανέστη ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Λυτρωτικό τέλος στο αδιέξοδο έδωσε περί τις 12:49 τη νύχτα ο Αλέξης Μητρόπουλος που άλλαξε την ψήφο του από «οχι» σε «ναι» και στην ψηφοφορία που ακολούθησε 11 μέλη της Διάσκεψης ψήφισαν άμεση έναρξη της συζήτησης 7 να αρχίσει το πρωί της Παρασκευής και 2 παρών.

Μέχρι 41εναν αντάρτες βλέπει το Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου συντάχθηκε η συνήθης λίστα των υποψηφίων ανταρτών στην ψηφοφορία ενώ νωρίτερα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έβγαζαν δημόσια «κίτρινη κάρτα» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που έκανε το πρώτο βήμα στο νέο κόμμα και προκάλεσε τον πρωθυπουργό « ας μας διαγράψει».

Εν αναμονή της έναρξης της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής μετά από μια εμπρηστική διαδικασία στις επιτροπές οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Κ.Ο προχωρούν στη συνήθη προσθαφαίρεση ονομάτων στις λίστες του «Ναι» και του «Οχι»

Οι τελευταίοι υπολογισμοί εκτιμούν από 38 έως 41 τις πιθανές απώλειες στην ψηφοφορία με ασφαλή αφετηρία τα 25 στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Βέβαιο θεωρείται το ΟΧΙ από τους: Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Λαπαβίτσα, Στάθη Λεουτσάκο, Θανάση Πετράκο ,Λίτσα Αμανατίδου,Νάντια Βαλαβάνη,Δημήτρη Κοδέλα, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλη Χατζηλάμπρου, Βασίλης Κυριακάκης, Αγλαία Κυρίτση, , Κώστα Δελημήτρο, Ζήση Ζάννα, Γιάννη Ζερδελή, Κώστα Ήσυχο, Ηλία Ιωαννίδη, Ηλία Καματερό, Μιχαήλ Κριτσωτάκη, Θωμά Κώτσια, Ευγενία Ουζουνίδου, Στέφανο Σαμοΐλη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ελένη Ψαρρέα ,Ιωάννα Γαιτάνη ,Ιωάννη Σταθά και Θανάση Σκούμα.

Ακόμη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή η οποία βιάστηκε να δηλώσει πως δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά θα σταθεί στο πλευρό του Λαφαζάνη.

Αγνωστο τι θα κάνουν Κώστας Ζαχαριάς, Βασιλική Κατριβάνου, Ηρώ Διώτη, Αλεξάνδρα Τσανάκα και Βασίλης Διαμαντόπουλος που είχαν καταψηφίσει αλλά δεν είναι σε τροχιά εξόδου και ρήξης.

Στα οχι προσμετράται και ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος κινήθηκε στην γραμμή του εκκρεμούς όταν στις 15 Ιουλίου είχε ψηφίσει «όχι» στην εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση και μια εβδομάδα μετά, στις 23 Ιουλίου, είχε ψηφίσει «ναι» στη δέσμη προαπαιτούμενων.

Σε κάθε περίπτωση για το Μέγαρο Μαξίμου το κατώτατο όριο παραμένει η υπερψήφιση από 120 βουλευτές ώστε θεωρητικά η κυβέρνηση να μπορεί να σταθεί.
«Αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση. Θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει» είχε αναφέρει το πρωί της Πέμπτης ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Βγήκε η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Λαφαζάνη

Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το «γάντι» που πέταξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης - δυο φορές μέσα στην ημέρα - ενώ επιφυλάσσεται και για την «τρίτη και φαρμακερή» με την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Με αφορμή την ανακοίνωση του «προπλάσματος κόμματος» πηγές του Μαξίμου σημειώνουν πως ο κ.Λαφαζάνης «οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφαση του να διαλέξει χωριστό δρόμο», τον κατηγορούν ότι θέλει το ίδιο πράγμα που θέλει ο Σόιμπλε « δραχμή με μνημόνιο».

Συγκεκριμένα πηγές του Μαξίμου έλεγαν «Η απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο».

Κάνοντας λόγο για «φανερή πλέον δραστηριότητα του βουλευτή» για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα και σημειώνοντας ότι ο κ. Λαφαζάνης επικαλείται την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το Μαξίμου του θυμίζει ότι «συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή Δραχμή με Μνημόνιο - μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση τόνισε πως «οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ''Οχι'', δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα».

Λαφαζάνης: Ας μας διαγράψει ο Τσίπρας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους νωρίς το απόγευμα αμφισβήτησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να τους διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος το Καταστατικό του κόμματος και της Κ.Ο ενώ φάνηκε μάλλον να προκαλεί τον πρωθυπουργό να τους διαγράψει από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν κάτι δεν το αποδέχεσαι, μάχεσαι εναντίον του» είπε κ. Λαφαζάνης μιλώντας για τις Επιτροπές Αγώνα κατά του Μνημονίου που συνιστούν τον σπόρο για την δημιουργία του νέου αντιμνημονιακού κόμματος στα Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι «έτσι μάχεσαι και κατά της κυβέρνησης», μίλησε για μεταβατική κατάσταση», ενώ όταν του επισημάνθηκε πως ο πρωθυπουργός «μπορεί να σας διαγράψει» απάντησε: «δεν νομίζω, υπάρχει καταστατικό του κόμματος και κανονισμός της Κ.Ο. Από βουλευτές θα μας διαγράψει; Ας μας διαγράψει».

Νωρίτερα μέσω του Iskra είχε γίνει γνωστό ότι στελέχη και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαφαζάνης, καλούν σε κοινωνική και πολιτική συγκρότηση ενός «ενωτικού κινήματος που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Εκτός από τον κ. Λαφαζάνης,υπογράφουν οι: Βερναρδάκης Αλέκος ("Κομμουνιστική Ανανέωση"), Γαλάνης Νίκος ("Παρέμβαση"), Κάβουρας Δημήτρης ("Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη"), Καλτσώνης Δημήτρης ("Μαρξιστικός Σύλλογος "Γ.Κορδάτος"), Μαντάς Παναγιώτης ("ΔΗΚΚΙ"), Νταβανέλος Αντώνης ("ΔΕΑ"), Παγιάτσος Ανδρέας ("Ξεκίνημα"), Σακελλαρόπουλος Σπύρος ("ΑΡΑΝ"), Σαραφιανός Δημήτρης ("ΑΡΑΣ"), Σουάνη Μαρία ("Κομμουνιστικό Κίνημα Εργατικός Αγώνας"), Τζήμας Θέμης ("Δίκτυο Σοσιαλιστών"), Χήτας Λάμπρος ("Πρωτοβουλία των 1000").

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τα Όσκαρ τους γύρισαν την πλάτη: Ταινίες, ηθοποιοί και σκηνοθέτες που σνόμπαρε φέτος η Ακαδημία

Από το απόλυτο "άδειασμα" του Wicked μέχρι τον παραγκονισμό του Guillermo del Toro και του Paul Mescal: Συγκεντρώσαμε όλες τις παραλείψεις των υποψηφιοτήτων που προκάλεσαν τις πιο έντονες αντιδράσεις

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 22 Ιαν 2026 | 17:21

Οικονομική σύμβουλος της Καρυστιανού η δραχμίστρια πρώην πρύτανης Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη δηλώνει ότι θα έχει ενεργό ρόλο στο κόμμα Καρυστιανού

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ» 22 Ιαν 2026 | 10:20

Φλωρίδης: Η Καρυστιανού μπέρδευε τον πόνο με πολιτική επιδίωξη - Τέλος η συναισθηματική προστασία

"Ο δρόμος για να φτιάξεις ένα κόμμα είναι μακρύς και δύσβατος, αυτό πρέπει να καταλάβει η κα Καρυστιανού" δήλωσε ο Γ. Φλωρίδης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

«ΔΕΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ» 21 Ιαν 2026 | 14:19

Λατινοπούλου: "Δεν θα άλλαζα τον νόμο για τις αμβλώσεις, αν και προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ έκτρωση"

"Ο νόμος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δεν πρέπει να αλλάξει προστατεύει τόσο τα δικαιώματα της γυναίκας όσο και του εμβρύου" είπε η Λατινοπούλου για τις αμβλώσεις

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

"ΘΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" 21 Ιαν 2026 | 13:07

Χάρης Δούκας: "Δεν αμφισβητώ τον Ανδρουλάκη - Αν ακολουθήσει αυτό που λέω, θα γίνουμε πρώτο κόμμα"

"Μίλησα για καθαρό ψήφισμα που να μιλά για καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ", σημείωσε ο Χ. Δούκας και πρόσθεσε: "μεγάλο όχι" στη ΝΔ και "μεγάλο ναι" στην προοδευτική συνεργασία.

«ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ» 21 Ιαν 2026 | 12:18

Νατσιός για αμβλώσεις: "Η κ. Καρυστιανού υιοθέτησε τις δικές μας θέσεις - Δεν είναι λυμένο το ζήτημα"

Ο κ. Νατσιός δήλωσε ότι η "Νίκη" θα έχει αυτόνομη πορεία και σε αυτές τις εκλογές

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 20 Ιαν 2026 | 23:41

Λαφαζάνης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εγκληματικό κύκλωμα - Ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για "εγκληματικό κύκλωμα που ξεκίνησε από συμφέροντα, με την κάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-INFLUENCER 20 Ιαν 2026 | 12:50

Συνεργασία με την Καρυστιανού θέλει ο Φειδίας: "Ίσως στο μέλλον της προτείνουμε να γίνουμε αδελφό κόμμα"

"Δεν θα συμφωνούμε στα πάντα, αλλά είμαι ανοιχτός", δήλωσε ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου για την Μαρία Καρυστιανού.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

ΠΟΖΑΡΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ 19 Ιαν 2026 | 18:32

"Πρώτη μούρη" ο Ανεστίδης έξω από το Μαξίμου παρότι δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ανεστίδης, είναι persona non grata στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ύβρεις που εκτόξευσε μπροστά στις κάμερες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ" 19 Ιαν 2026 | 14:18

Μαρινάκης για Καρυστιανού και αμβλώσεις: Δε θα γυρίσουμε πίσω σε συζητήσεις για θέματα που έχουν λυθεί

"Το πιο φοβερό είναι ότι αυτό ακούγεται και από έναν γιατρό" δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις δηλώσεις της Μ. Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και το αν είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης

ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 19 Ιαν 2026 | 12:48

Θέμα αμβλώσεων ανοίγει η Καρυστιανού: "Και το έμβρυο έχει δικαιώματα, όχι μόνο οι γυναίκες"- Νέα επίθεση στον Τσίπρα

Αναφερόμενη στις αμβλώσεις η Μ. Καρυστιανού δήλωσε διχασμένη σε σχέση με τη σύγκρουση του "δικαιώματος" της γυναίκας στο σώμα της και του "δικαιώματος του εμβρύου".

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 19 Ιαν 2026 | 12:12

Πλακιάς για Καρυστιανού: Λάθος στιγμή να κάνει κόμμα - Ο σύλλογος δεν εκπροσωπεί ούτε το 5% των οικογενειών

"Είναι αποκλειστικά μέρα μνήμης για τους νεκρούς των Τεμπών και ημέρα θύμησης για τα παιδιά μας, δεν χωρούν σημαίες και πολιτικές", τόνισε ο Νίκος Πλακιάς

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 Ιαν 2026 | 11:13

Ο Σωκράτης Φάμελλος έπαθε... Μανώλη: Πήρε το μικρόφωνο και το έριξε στο τραγούδι [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 19 Ιαν 2026 | 10:06

Δρυμιώτης: Στο 10-12% Καρυστιανού και Τσίπρας - "Μονόδρομος η ΝΔ, δεν αποκλείω αυτοδυναμία"

"Δεν πιστεύω ότι για δεύτερη φορά ο λαός θα κάνει το λάθος να εμπιστευτεί ερασιτέχνες. Θες να χτίσεις σπίτι πας σε πολιτικό μηχανικό, είσαι άρρωστος πας σε γιατρό. " δήλωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 17 Ιαν 2026 | 09:15

Καρυστιανού: Τον Φεβρουάριο ανακοινώνεται το κόμμα - Ποια είναι η "εξ απορρήτων" της, Μαρία Γρατσία

"Απευθυνόμαστε σε όλους, θα υπάρχουν θέσεις, να μην υποτιμάμε τη νοημοσύνη των πολιτών" λέει η στενή συνεργάτιδα της Μαρίας Καρυστιανού

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 16 Ιαν 2026 | 23:19

Μετωπική Σκαρίπα με Καρυστιανού: "Με απέλυσε ενώ ήμουν σε δίκη για τα Τέμπη" - "Η συνεργασία μας έληξε τον Δεκέμβριο"

Ο Δημήτρης Σκαρίπας ανέφερε ότι η απόλυσή του τού γνωστοποιήθηκε με αντιδεοντολογικό τρόπο - Η Μαρία Καρυστιανού του καταλόγισε μη υλοποίηση των υπηρεσιών

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 Ιαν 2026 | 19:42

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης Φάμελλου να "κόψει" την Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνδέονται με μια σειρά από κινήσεις της Νίνας Κασιμάτη το τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Ιαν 2026 | 18:36

Καλαματιανός και Ψυχογιός τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θα συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 16 Ιαν 2026 | 07:38

Μπλόκο Μαξίμου στον Ανεστίδη για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη - Πιθανή εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας αν επιμείνει

Η ενδεχόμενη παρουσία του Κώστα Ανεστίδη και άρνηση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να του επιτρέψει την είσοδο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 17:53

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με άθλιες πρακτικές συμπλέει με τη ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Η επιχείρηση συκοφάντησης του Στ. Αραχωβίτη έπεσε στο κενό", αναφέρουν πγές

ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 16:07

Αραχωβίτης στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι έκτακτες αποζημιώσεις στην Κρήτη είχαν την έγκριση της ΕΕ

Τα 4.296 δεσμευμένα ΑΦΜ που βρήκε όταν ανέλαβε, ελέχθησαν, και όσοι όσοι παρατύπησαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, κατά τον κ. ΑραχωβίτηΒΟΥΛΗ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 14 Ιαν 2026 | 14:21

Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Αν ζητήσει να έρθουν δίπλα της άλλοι συγγενείς των θυμάτων, δεν θα πάει κανένας

"Με τους συγγενείς που μιλάω, λένε ότι κάνει κακό η πολιτικοποίηση Καρυστιανού", λέει ο Νίκος Πλακιάς.

"ΝΙΚΗ PLUS" 14 Ιαν 2026 | 11:03

Εκκλησιαστικό παρασκήνιο με την Καρυστιανού: Οι "σκληρές μονές" του Αγίου Όρους και η στήριξη στο νέο κόμμα

Όσο περνούν οι μέρες φαίνεται πως η κ. Καρυστιανού διαπερνά οριζόντια όλο το αντισυστημικό φάσμα, παίρνοντας ψήφους από την Αριστερά μέχρι την –πολύ– Δεξιά.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Ιαν 2026 | 23:13

Μαρία Καρυστιανού: Παραιτήθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών - "Ο διχασμός επικράτησε"

Μακροσκελής ανάρτηση από την Μαριά Καρυστιανού για την παραίτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

ΤΕΜΠΗ 13 Ιαν 2026 | 18:36

Χρήστος Κωνσταντινίδης για Μαρία Καρυστιανού: "Δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα γιατί θα κάνει κόμμα"

Ο "εμφύλιος" στον Σύλλογο Τεμπών για την παραίτησή της συνεχίζεται - Η Μαρία Καρυστιανού βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιδράσεων

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 13 Ιαν 2026 | 14:56

Μαρία Γρατσία: Η εξ απορρήτων της Καρυστιανού αποκαλύπτει "ποιοι κόβονται" από το κόμμα- Εκτός και ο Νικολόπουλος

Η δικηγόρος της Μαρίας Καρυστιανού, Μαρία Γρατσία, μίλησε για όλους όσοι κόβονται από το νέο κόμμα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 13 Ιαν 2026 | 13:46

Αυτοί είναι 25 αγρότες που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη σε λίγη ώρα - Συνέλευση στο "Τιτάνια" πριν το Μαξίμου

Οι 25 εκπρόσωποι των μπλόκων και των οργανώσεων θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα στις 15:00

ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2026 | 12:15

"Μπηχτή" Αρβανίτη για Φαραντούρη: Οι άνθρωποι δεν φαίνονται στους έρωτες, αλλά στα διαζύγια

Για τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του ο Νικόλας Φαραντούρης μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 13 Ιαν 2026 | 10:36

Καραχάλιος κατά Καρυστιανού: "Είναι serial liar - Την έχουν μαγέψει η Γρατσία με τη γερόντισσα, έχω 600 μηνύματα"

Καταπέλτης ήταν το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Καραχάλιος κατά της Μαρίας Καρυστιανού, αποκαλώντας την ίδια serial liar, μετά τα όσα είπε εκείνη σε βάρος του.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 13 Ιαν 2026 | 09:32

Η Καρυστιανού αρνείται να παραιτηθεί και προκαλεί τους συγγενείς στον σύλλογο - "Εχω πνευματικό και ηγουμένη"

Πέντε μέλη του ΔΣ του Συλλόγου έστειλαν στις 10/1 επιστολή στη Μαρία Καρυστιανού με την οποία της ζητούσαν να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου - "Είναι παράτυπο" απαντά.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 12 Ιαν 2026 | 21:08

Μαρία Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ - "Είναι παράτυπο" απαντά

"Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω", είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 12 Ιαν 2026 | 16:25

Καρυστιανού: "Στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε και εμείς - Ο Καραχάλιος πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο"

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε για τους συγγενείς των θυμάτων που έχουν ταχθεί εναντίον της απόφασής της να ιδρύσει κόμμα, ότι δεν θα ανεχθεί οποιονδήποτε στηλιτεύει τον αγώνα της

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Ιαν 2026 | 13:02

Μαρινάκης για αγρότες: "Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα - Περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων"

"Αναμένουμε τα ονόματα ούτως ώστε αύριο πιθανότατα το μεσημέρι να δεχθεί ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο κυβερνητικό κλιμάκιο τους εκπροσώπους των αγροτών", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Ιαν 2026 | 11:56

Ο γαλάζιος βουλευτής Σιμόπουλος δεν θεωρεί "αυτομάτως δίκαια" τα αιτήματα των αγροτών και εξηγεί γιατί

"Έρχεται με τη ρομφαία της κάθαρσης για να πάρει από παντού με λαϊκίστικο τρόπο ψήφους", σημείωσε χαρακτηριστικά για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΕΜΠΛΟΚΗ 12 Ιαν 2026 | 11:45

Να μην προσέλθουν στον διάλογο με τον Μητσοτάκη απειλούν οι αγρότες- Η θα μας δει όλους ή δεν κατεβαίνουμε

Δυσαρέσκεια προκάλεσε η σύνθεση των επιτροπών των αγροτών- Η κυβέρνηση θέλει ολιγομελή σχήματα και όχι τα 25 μέλη που είχε προτείνει η Πανελλαδική Επιτροπή

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 12 Ιαν 2026 | 11:24

Φαραντούρης: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός αν δώσω μάχη για το εθνικό κοινοβούλιο

"Δεν προεξοφλώ τη συμμετοχή μου σε κάποιο κόμμα", ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΤΕΜΠΗ 12 Ιαν 2026 | 06:42

Κόμμα Καρυστιανού: Τι απαντά στις αιχμές των συγγενών -Στάση αναμονής από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Το πολιτικό σύστημα "ανασκουμπώνεται", τα κομματικά επιτελεία προετοιμάζονται για τις επίσημες ανακοινώσεις, και το νέο κόμμα (Καρυστιανού) εργάζεται …αθόρυβα

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 11 Ιαν 2026 | 13:27

Φαραντούρης: Ακατανόητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου - Πάμε παρακάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει

"Όσο κάποιοι επικεφαλής σε κόμματα ασχολούνται με τα ψυχολογικά τους και τις ανασφάλειες τους, μετασχηματίζεται η κοινωνία, βράζει και μετεξελίσσεται"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΦΕΣ 11 Ιαν 2026 | 13:03

Κωνσταντινίδης: "Δεν ήμασταν γνώστες των κινήσεων της Μαρίας Καρυστιανού - Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί"

Ο κ. Κωνσταντινίδης σχολίασε την προαναγγελία κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού και αποκάλυψε γιατί "πάγωσαν" οι εκταφές.

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11 Ιαν 2026 | 11:01

Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης

"Με προβληματίζει όμως η αντίδραση ορισμένων συγγενών για το κίνημα κατά της διαφθοράς, που σκότωσε τα παιδιά μας", λέει η Καρυστιανού

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 17:50

Καρυστιανού: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι μια γροθιά απέναντι σε έναν γονέα κι ένα κίνημα πολιτών

Η Μαρία Καρυστιανού τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της δίκης των Τεμπών και το επερχόμενο κόμμα το οποίο έχει προαναγγείλει.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 14:51

Νίκος Νικολόπουλος: Πότε θα γίνει η εξαγγελία για το κόμμα Καρυστιανού -Έχω πολιτική και ιδεολογική συγγένεια

"Μπορώ να λειτουργήσω ως "σιδηρούς βραχίων"", σημείωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών αναφορικά με ενδεχόμενο ρόλο στο κόμμα Καρυστιανού

ΤΕΜΠΗ 09 Ιαν 2026 | 10:58

Και ο Ρούτσι "αδειάζει" την Καρυστιανού: Να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου - Δεν με εκπροσωπεί το κόμμα της

Ο ενας μετά τον άλλο, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, "αδειάζουν" τη Μαρία Καρυστιανού, μετά την ανακοίνωσή της για τη δημιουργία κόμματος.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιαν 2026 | 09:18

Δημοσκόπηση GPO: Τα τρία κόμματα που συμπιέζει η Καρυστιανού - Από πού παίρνει ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κ. Καρυστιανού, "επιχειρεί να λειτουργήσει εκτός των παραδοσιακών ορίων του συστήματος ευελπιστώντας τη δημιουργία ενός υβριδικού νέου τύπου κόμματος".

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 08:06

Επίθεση Πλακιά σε Αρβανίτη: Πήγες με την Καρυστιανού για να μαζέψεις ψήφους, δεν πήγες για τα Τέμπη

Επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, εξαπέλυσε ο Νίκος Πλακιάς, με αφορμή ένα σχόλιο του ευρωβουλευτη για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

«ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ» 08 Ιαν 2026 | 12:38

Δρογώσης για Καρυστιανού: "Η Μάγδα Φύσσα δεν έκανε κόμμα, ούτε πολιτεύτηκε και την έβριζαν οι ακροδεξιοί"

"Η μητέρα Καρυστιανού που έχει τη συμπάθεια όλων μας προχωράει σε εντελώς αψυχολόγητη κίνηση", σχολιάζει ο τραγουδοποιός με αφορμή την ίδρυση κόμματος από τη Μ. Καρυστιανού.

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" 07 Ιαν 2026 | 19:58

Πλακιάς για το κόμμα Καρυστιανού: "Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή"

Ο Νίκος Πλακιάς τοποθετήθηκε αινιγματικά σχετικά με τη Μαρία Καρυστιανού και την ίδρυση κόμματος

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΟΜΜΑ 07 Ιαν 2026 | 16:59

Παπαχρήστος: Ποιος πολιτικός θα είναι σίγουρα στο κόμμα Καρυστιανού- Ψαρεύει στο "'ιδιο κοινό" με τον Τσίπρα

"Η Μαρία Καρυστιανού θα διευρύνει το εκλογικό κοινό και θα κινητοποιήσει ψηφοφόρους που απείχαν από την κάλπη".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Ιαν 2026 | 15:38

Επίθεση Ελενας Ακρίτα στον "καιροσκόπο" Φαραντούρη: "Την έδρα πίσω Νικολάκη"

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Νικόλα Φαραντούρη να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Φαραντούρη που πάει στο κόμμα της Καρυστιανού- Δεν παραδίδει την έδρα

"Ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος - Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΤΛ" 07 Ιαν 2026 | 13:00

Ανδρέας Λοβέρδος: "Το κόμμα Καρυστιανού απευθύνεται κυρίως στον χώρο των ψεκ - Επηρεάζει και τον Τσίπρα"

"Υπάρχει καταρχάς ο χώρος των ψεκ, εκεί κυρίως απευθύνεται, όσοι δεν θέλουν τα εμβόλια κτλ." δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το κόμμα Καρυστιανού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:07

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Φαραντούρη: Μένει μέχρι να πάει στην... Καρυστιανού - "Αν πορευτώ αλλιώς, θα ενημερώσω"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε εκ νέου, νερό στον μύλο της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εμμέσως ότι μένει μέχρι να φύγει. Σενάρια διαγραφής του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 10:15

Γεωργιάδης: "Η Καρυστιανού βγάζει ακροδεξιό προφίλ - Να πει ποιοι της έδιναν λεφτά για να μην κάνει κόμμα"

"Ενώ έλεγα ότι θα κάνει ζημιά στην Κωνσταντοπούλου, τελικά φαίνεται ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά στον Βελόπουλο", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΗΓΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 07 Ιαν 2026 | 08:09

Εξηγήσεις για το κόμμα Καρυστιανού ζήτησε από τον Φαραντούρη ο Φάμελλος - Τι του απάντησε

Επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη, είχε ο Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της κ. Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ 07 Ιαν 2026 | 07:44

Λατινοπούλου: Δεν με αφορά το κόμμα Καρυστιανού - Περιμένω να δω το μαλλιοτράβηγμά της με Ζωή, Τσίπρα, Βελόπουλο

Τι απάντησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασία της Φωνής Λογικής με το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 06 Ιαν 2026 | 17:38

Φαραντούρης για κόμμα Καρυστιανού: "Συζητώ μαζί της δεν είναι κρυφό - Υπάρχει συναντίληψη"

Η Μαρία Καρυστιανού "εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό ένα κίνημα πολιτών που κατέβασε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους", τόνισε ο Νικόλας Φαραντούρης

06 Ιαν 2026 | 15:19

Φάμελλος: Γιορτή αναγέννησης τα Θεοφάνεια – Εύχομαι το ίδιο και για την πατρίδα μας

O Σωκράτης Φάμελλος, παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ 06 Ιαν 2026 | 14:10

Καραχάλιος: Η Καρυστιανού είναι αυταρχική, θεωρεί ότι ξέρει τα πάντα - Επιλέγει το στρατόπεδο της υπερδεξιάς

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κ. Καρυστιανού "θεωρεί ότι ξέρει τα πάντα και για την πολιτική" και πως "μιλάει συνεχώς για κάθαρση, χωρίς να μας λέει πώς".

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 06 Ιαν 2026 | 08:18

Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες"

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ" 05 Ιαν 2026 | 23:22

Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία νέου κόμματος - "Οργανώνεται πολύ γρήγορα, δεν ξέρω αν θα ηγηθώ"

"Μου έχουν προσφέρει πολλά χρήματα και τίτλους για να σιωπήσω", τόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Μαρία Καρυστιανού

ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 05 Ιαν 2026 | 11:18

Βαρουφάκης: "Έχω πάρει ecstasy και χόρευα επί 16 ώρες - Πιο ευχάριστο είναι το χόρτο αλλά δεν μου δίνουν"

"Θα ήθελα να δω μαστουρωμένη τη Μέρκελ. Όταν είσαι μαστουρωμένος, ο εαυτός σου μεγαλώνει, οπότε φαντάζεστε έτσι τον Μητσοτάκη;", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 03 Ιαν 2026 | 16:57

Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την Βενεζουέλα: Ο λαός της χώρας θα αποφασίσει το μέλλον του

Στις 6.30 μ.μ., υπάρχει κάλεσμα από το ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, στο Μέγαρο Μουσικής, για παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Ιαν 2026 | 13:17

Νέα παρέμβαση Ραγκούση: Να δώσουμε προτεραιότητα στην Ελλάδα που παράγει κι όχι στην Ελλάδα που καταναλώνει

"Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την υπερκατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, στην παραγωγή", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΚΑΛΑΝΤΑ 31 Δεκ 2025 | 12:47

Ο Πίνατ ντυμένος... Άι Βασίλης, τράβηξε όλα τα βλέμματα στο Μαξίμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς [εικόνες]

Τα βλέμματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Μέγαρο Μαξίμου, τράβηξε ο Πίνατ καθώς βρισκόταν σε... γιορτινή διάθεση.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 31 Δεκ 2025 | 12:17

Ο Μητσοτάκης άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου μαζί με την κόρη του, Σοφία [εικόνες]

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2025 | 11:42

Το "μανιφέστο" του Γιάννη Ραγκούση: Πέντε προτάσεις "μικρές επαναστάσεις για την επόμενη Ελλάδα"

Πρόκειται για μια προγραμματική δουλειά που ο Ραγκούσης θέλει να απευθύνεται στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου κι όχι μόνον στα στενά κομματικά όρια του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ 23 Δεκ 2025 | 16:21

Δικηγόρος Καρυστιανού για το "κόμμα": Καμία συνεργασία με πρόσωπο που έχει αναμειχθεί ουσιαστικά με την πολιτική

"Δεν υπάρχουν ταμπέλες οι οποίες να παραπέμπουν σε αριστερά, δεξιά", είπε η Μαρία Γρατσία για το κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 21 Δεκ 2025 | 11:11

Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται, δεν έχω σκεφτεί τι μορφή θα έχει - Εργάζεται ήδη η επιτροπή "σοφών"

Αυτή την περίοδο εργάζεται μια επιτροπή "σοφών" -όπως τους χαρακτηρίζει- για τη σωτηρία της χώρας, με εξειδικευμένη ενασχόληση σε κρίσιμους τομείς.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ 20 Δεκ 2025 | 08:15

Ποιοι φοβούνται τη Μαρία Καρυστιανού - Τι λένε οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Οι πιθανές δεξαμενές ενός κόμματος Καρυστιανού εντοπίζονται σε ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού συστήματος