Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «METRON ANALYSIS» την οποία θα δημοσιεύσει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ζητά την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μέρος της οποίας παρουσίασε σήμερα ο Παραπολιτικά 90,1, το 54% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα βουλή ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.
Το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ζητά την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.
Επίσης το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. Αίσθηση προκαλεί ότι θετικότερη άποψη με 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς.
Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.
Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.
Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr