Μητσοτάκης: Κωμικό ο Τσίπρας να μας κάνει μάθημα φιλελευθερισμού

«Είναι κωμικό ο κ. Τσίπρας να μας παραδίδει μαθήματα φιλελευθερισμού» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis-kwmiko-o-tsipras-na-mas-kanei-mathima-fileleutherismou
SHARE THIS
0
SHARES

«Είναι κωμικό ο κ. Τσίπρας να μας παραδίδει μαθήματα φιλελευθερισμού. Αυτά τα ψευδομαθήματα να τα πείτε στους ΑΝΕλ τον παρτενέρ σας στον αλλοπρόσαλλο θίασο που παριστάνει ότι τάχα είναι ομοιογενής κυβέρνηση. Για να δούμε αν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία» σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το ν/σ ταυτότητας φύλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε ένα πρόχειρο και ανεύθυνο νομοσχέδιο και την κάλεσε να ψηφίσει τη πρόταση που έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Φέρατε ένα νομοσχέδιο άρον-άρον λίγο πριν τον προϋπολογισμό για να κρύψετε την καθολική σας αποτυχία σε όλους τους τομείς» τόνισε. «Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα ατομικά δικαιώματα εκφράζουν τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε φιλελεύθερης παράδοσης. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει το δικαίωμα της πλειοψηφίας. Η πολιτεία πρέπει να τους δώσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αντί να συνεννοηθεί με όλα τα κόμματα και να ζητήσει τεκμηριωμένα την άποψη της επιστημονικής κοινότητας επέλεξε την επικοινωνιακή διαχείριση. Καλούμαστε να αποφανθούμε για ένα πρόχειρο και ανεύθυνο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να νομοθετήσει χωρίς να επιδιώξει τις αναγκαίες συναινέσεις».

«Μοιάζει ο κ. Τσίπρας να ψάχνει ένα άλλοθι για την πολιτική της λιτότητας. Για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδά της. Σας καλώ να υιοθετήσετε τη δική μας πρόταση» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όλες οι χώρες έχουν καταλήξει πως το θέμα δεν είναι μόνο ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά έχει μια αναμφισβήτητη ιατρική διάσταση. Για τη ΝΔ η διαδικασία για τη διόρθωση φύλου δεν πρέπει αν είναι μια στιγμιαία πράξη. Πρέπει να εγγυάται τον ενσυνείδητο χαρακτήρα της βούλησης του ενδιαφερόμενου και να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις σε τρίτα πρόσωπα. Για να κινηθεί η διαδικασία ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήλικος. Είναι αδιανόητο κάποιος στα 15 να μην μπορεί να οδηγήσει και να μπορεί να κάνει διόρθωση φύλου. Δεν είναι δυνατό να παρέχεται η δυνατότητα χωρίς κάποια εξειδικευμένη ιατρική μέριμνα και μια φροντίδα ότι η βούληση είναι ενσυνείδητη. Η πρότασή σας δεν προβλέπει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε σόου αριστερού προοδευτισμού, ενώ ασκείτε την εξουσία με τον πιο αναχρονιστικό τρόπο. Η μόνη υπεύθυνη πρόταση είναι αυτή που σας έχουμε καταθέσει. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σας. Και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου» κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook