Μόσχα: Εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης-Δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς.

mosxa-eklithi-o-ellinas-presbis-den-anakoinwthikan-antimetra
SHARE THIS
0
SHARES

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές «έγινε μια φιλική συζήτηση» στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων και διαρροών που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ως σημαντικό το γεγονός είναι ότι δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα στον Έλληνα διπλωμάτη, μετά και τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα σε σχέση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS «με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ρώσος πρέσβης: «Απογοητευτική» η κίνηση για απελάσεις ρώσων διπλωματών

Νωρίτερα, «απογοητευτική» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρέσβης την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε πως οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής». Οι δηλώσεις έγιναν στο  Sputnik, ενώ ανέβηκαν στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο twitter σήμερα το πρωί. 

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. ...» αναφέρει ο Ρώσος πρέσβης με ανάρτησή του στο Twitter. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε σωστή και ισορροπημένη την δήλωση της Μ. Ζαχάροβα και υπερβολική την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

 

 

 

ΦΩΤΟ: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook